1 Ekim 2015 Perşembe

Eti Gol Gol!

        Doğduğum büyüdüğüm ilçe takımın takımının son zamanlarda başarısı dikkatimi çekti ve size bu başarı hikayesini yazmak istedim.

        Etimesgut Belediyespor’u ilk takip ettiğim zamanlar yani 2010/2011 sezonundan başlamak istiyorum. O yıllarda Ankara 1.Amatör kümede yer alan sıradan bir ilçe takımıydı. O sezon 1.Amatör 5.Grup'ta yer Etimesgut Belediyespor'un Mülkiye, Ankara Et-Balık gibi rakipleri vardı. Grupta 16 maçta 14 galibiyet ve 2 beraberlikle lider şekilde Süper Amatör Lig için play off gruplarına katılım hakkı kazanmıştı. Asıl iş zaten burada başlıyordu; birçok takım gruplarından lider çıkıp burada berbat bir şekilde grubu alt sıralarda tamamlayabiliyordu.

        Grup tek devreli 9 haftalı lig şeklinde oynanıyordu ve takımlar gerçekten ciddi takımlardı. Etimesgut Belediyespor daha ilk hafta Gölbaşı Belediyespor’a 4-0 mağlup olmuştu fakat telafisini Yeniyolspor’u 3-1 mağlup ederek yaptılar ve kalan 7 haftada 7 galibiyet alarak  Gölbaşı Belediyespor’un ardından Ankara Süper Amatör Lig'e yükselen ekip olmuştu.

        2011/2012 sezonunda rakipleri çok zorluydu; Ankara’dan şampiyon çıkmak çok kolay değildir öyle; maddiyat, istikrar ve sabır gerektirir çünkü… Etimesgut Belediyespor’un rakipleri arasında; Adliyespor, Jandarmagücü, Keçiören Bağlumspor, Ostimspor gibi baba takımlar vardı. Bu takımların başarıları tartışılır ama Etimesgut Belediyespor için sezon hüsranla bitti. Aslında lige iyi başlamıştı ama Adliyespor, Ostimspor gibi takımlar ciddi anlamda puan kaybı yaşamadılar, Etimesgut da iyi takımdı ama bir anlık üst sıralardan kopuş pahalıya mal oldu. Etimesgut Belediyespor, ligi 3. sırada tamamladı ve Bölgesel Amatör Lig hayalleri gelecek sezona kaldı.

        2012/2013 sezonunda başkan Hasan Kartal ve teknik heyet müthiş bir kadro kurmuştu ve o sezon Etimesgut Belediyespor’un şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılıyordu, öyle de oldu. Takımdan bazı oyuncuları sayacak olursak sağ bekte Ali Tuna, stoper Erkan, forvet Hakkı, gol kralı İsmail kısaca Ankara’nın en iyi denilen futbolcuları bu kadroda buluşmuşlardı. Oynadığı 22 maçta 18 galibiyet alan ve mağlubiyet yüzü görmeyen Etimesgut Belediyespor tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecekti.

Ankara Süper Amatör Lig şampiyonu Etimesgut Belediyespor.

        Geçen seneki çoğu oyuncuyla devam edilen ekibe birkaç takviye ile yeni sezon teknik direktör İlhan Çevik önderliğinde başlamıştı. Etimesgut Belediyespor yine Gölbaşı Belediyespor mağlubiyeti ile lige başladı. Takım inişli çıkışlı bir grafiği vardı ama kazanamasa da en azından kaybetmiyordu fakat bu yeterli değildi. MKE Kırıkkalespor beraberliği İlhan Çevik’in son maçı oldu. Yerine getirilen Mete Işık, Çorumspor galibiyeti ile başladı ve Kırşehirspor’a mağlup olana kadar 9 maçta tam 25 puan topladılar. Grupta herşeyden önce şampiyonluk adayı çoktu ve erken kopmalar da olmayınca rakiplerin motivasyonuda haliyle yüksek oluyordu buna rağmen Başkent temsilcisi gruptan lider çıktı ve 3.Lig play off finalinde oynamaya hak kazandı. Takım bu maça hazırlanmak için Antalya’ya gitti ve kampa girdi. Rakibi bellli olana kadar kampta daha çok enerji topladı ve final maçı için artık hazırdı. Ha şunu da söyleyemeden geçemeyeceğim kurulan kadro gerçekten müthişti bence o sezon hangi BAL grubuna koysanız o takım play off oynardı…

        Beklenen rakip Arif Yılmazlı-Ufuk Koçlu 6.Grup'un diğer bir baba takımı Sincan Belediyespor’du. Sincan Belediyespor, Etimesgut’un 2 puan gerisinde grubu tamamlamış ve play off yarı finaline Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan maçta Dersimspor karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı uzatmalarda 3-2 kazandı ve Etimesgut’a rakip oldu. Final maçı gerçekten tam bir finaldi. Sincan ve Etimesgut’tan otobüsler akın akın Ostim Stadına hareket ediyordu. Tribünlerde 1 kişilik bile boş yer kalmadı. Maç gayet kontrollü başlamıştı maçta son yarımda iki takım da pozisyonları değerlendiremdi ve uzatmalara gitti fakat eşitlik bozulmadı. Penaltılarda rakibini 4-3 mağlup eden Etimesgut, yine tarihinde ilk kez 3.Lig'de oynamaya hak kazandı.

BAL şampiyonu Etimesgut Belediyespor.

        Tribünlerde “ Eti Gol Gol “ diye bağırılan takım artık profesyoneldi. Sezona Batıkent’teki tesislerde start veren Başkent ekibi hoca olarak Mete Işık’la devam etti. Takım olarak da geçen sezondan sadece stoper Erkan ve kaleci Mustafa ile devam edildi ama 3.Lig Etimesgut’a hiç yaramadı. Ligde kötü giden Etimesgut, kupada Süper Lig ekibi Kayseri Erciyesspor’u deplasmanda 2-0 yenmişti fakat Gençlerbirliği’ne 6-0 ‘lık mağlubiyetle elenerek kupaya da veda ettiler. Ligde Kahramanmaraş BBSK maçı Mete hocanın son maçı oldu ve yerine Yılmaz Bal geldi. Takım Yılmaz Bal yönetiminde sadece 1 galibiyet aldı. İstediği tadı bulamayan ekip Şenol Yılmaz’ı getirdi ama nafile o da takıma ilaç olmadı. Son çare Taner Öcal geldi. Taner hoca takımı biraz da olsa toparladı ve küme düşme hattının 2 puan üstünde yer alarak ligde kalan Başkent temsilcisi kötü geçirdiği sezonu kapatmış oldu.

        Bu sezon Taner hocayla devam eden ekip takımdan baştan aşağı revizyona gitti desek yanlış olmaz heralde geçen seneden Murat Hacıoğlu ve 1-2 isim dışında takım tamamen değişti. Semtimin takımı olduğu için haliyle maçlarını gidip izledim bu sezon. Gerçekten şampiyonluğuna inanılmış bir kulüp olmuş Etimesgut Belediyespor. Gittiğim maçta protokole bakıyorum Kulüp Başkanı Hasan Kartal, Gençlerbirliği Spor Kulübü başkanı İlhan Cavcav ve Belediye Başkanı Enver Demirel maçta idiler. Taraftar desek stad her maç tıklım tıklım zaten.

        Lige zaten iyi başladılar, takımın saha içinde ki patronu Murat Hacıoğlu ve duran toplar da onun. Takımın sağ bekinde izlediğim İsmail Hacıhafızoğlu gerçekten çok güzel bir oyuncu, ileri uçta     Halil İbrahim Cenik ve Furkan Safi de dikkat çeken isimleri Etimesgut’un. Furkan’ın fiziğinin zayıf olması rağmen birebirde ve ceza sahası içinden ve yayından şutlarıyla ekili ve golü bulan bir oyuncu. Ligde 6 maçta 6 galibiyet ve kupada 2 maçta 2 galibiyet gerçekten müthiş bir grafik sergilediler. Ankara’da her takımın maçına gitmez seyirci ama Etimesgut’a gerçekten güzel destek var, umarım sezon sonu kupayı kaldıran taraf olurlar…

Hazırlayan: Mete EKİZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder