2 Ekim 2015 Cuma

Inter, Küllerinden Doğabilecek mi?

        Inter, hepimizin hafızasında bir dönem kadrosunda yıldızları bulundurmuş ve kupalar kazanmış takım olarak kaldı. Ronaldo, Roberto Carlos, Vieri, Recoba ve birçok örnek oyuncu sayabilirim. Benim Vieri formam vardı mesela. Inter’in geri döndürmek istediği durum da bu. Her ülkede kendisini hatırlatmak. En başta kendi ülkesi İtalya ile başlamak üzere tabii. Uluslararası arenada tekrardan adından söz ettirmek için yakın zamanda kazanılan lig ve Avrupada’ki başarılar geri dönmeli. Kabul ediyorum; Juventus, şike davasında bu kadar zaman kaybetmese ve cezalandırmasa Inter, Altın Çağ yaşayamayabilirdi. Mancini ve Mourinho ile ligi domine ettiler, Şampiyonlar Ligi’ni kazandılar ama artık o Inter yok.

        Yanlış teknik direktör tercihleri Benitez ile başlayıp, birçok isim ile devam etti ve istenilen performans bir türlü gösterilemedi. Juventus’un rakipsiz kalması ve Inter’in yerinde sayıp hatta geriye gitmesi değişimin kaçınılmaz olduğunu gösterdi. Teknik direktörlüğe eski hocalardan olan Roberto Mancini’yi getiren Inter, takımda da tam bir kabuk değişimi yaşadı. Geçen sezonda da ligde şampiyonluğa ulaşamayan hatta ligi 8. sıra gibi hiç alışık olmadıklar bir yerde bitiren siyah-maviler, bu sezon para harcamaktan kaçınmadı.

        Inter, ülke basınımızın en çok konuştuğu takımlardan biri. Hem yaz döneminde transfer dedikodularıyla hem de Mancini, Melo ve Telles etkisiyle Inter hep sayfalarda yer alacaktır.

        Kulübün sahibi Erick Thohir, takımı eski günlerine döndürmek için Mancini kimi istese aldı diyebiliriz. Öyle ki Avrupa’da her önemli ligin transfer piyasasında Inter’in adı geçti. Monaco’dan Kondogbia, Manchester City’den Jovetic, Atletico Madrid’den Miranda, Wolsfburg’dan Ivan Perisic ve Galatasaray’dan Felipe Melo transferleri bu pazar faaliyetlerine örnek.


        Kalesinde Avrupa’nın en iyi kalecilerinden Handanovic’i kadroda tutan Inter, savunmada çok iyi hamleler yaptı. Sağ bek bölgesine Montoya, Santon gibi isimler kazandırıldı. Stoper bölgesinde bence çok yerinde hamleler yapıldı. Miranda –Murillo bu bölgeyi çok güçlendirecektir. Takımda olan Juan Jesus ve gerektiğinde burada oynayabilen Medel var. Stoper bölgesinde yaşanılabilecek tek sıkıntı;hızlı forvetlere karşı biraz zorlanılması.  Bu zorlanmalar ligde başladı bile. Kontra ataklarda zor durumda kalıyorlar. Sol bek bölgesine de tanıdık bir isim transfer edildi. Bu isim Alex Telles. Telles’i Galatasaray’a transfer ettiren Roberto Mancini, Inter’de de takımında görmek istedi. Telles, satın alma opsiyonuyla kiralandı ve performansı onun geleceğini belirleyecektir.

        Orta saha ise Inter taraftarına uzun zaman sonra derin nefes aldıracak türde. Melo-Medel-Guarin–Kondogbia. Allah Allaaaaah. Bu isimler ile savaşa gidilir ama başarıya gidilebilecek mi bunu zaman gösterecek. Kanatlarda Llajic , Perisic beklentilerin yüksek olduğu isimler. Forvette ise Icardi, Palacio ve Jovetic şans buluyor. Sezona son dakika golleriyle takımına 3 puanlar kazandırarak başlayan Jovetic, takımın kilit oyuncularından. Fiorentina’da gösterdiği performans ile adından söz ettirip, Manchester City’e transfer olmuştu. Kötü geçen Manchester günlerini unutturup, kariyerini yeniden yükseltmek isteyecektir. Geçen sezonun gol krallarndan olan Icardi de bu takımda sonuca en çok katkı verecek isimlerden.

        Genel bir değerlendirme yapıp, takviyeleri ve olabilecekleri yazmak istedim. Inter hakkında genel bakışım ise sanki bu sefer bu iş olacak gibi. Özellikle yapılan transferlerin kalitesi ve kadro uyumunun yavaş yavaş oluşması bizi bu yönde olumlu düşündüren etken. Yeni isimler ve mevcut kadrodan kalan isimler hem saha içi hem de saha dışında iyi anlaşmaya başladı bile.

        Avrupa’da temsilcilerinden analizlerimiz devam edecek. Okuduğunuz için teşekkürler

Hazırlayan: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder