7 Ekim 2015 Çarşamba

Limasol Derbisi: Türk Ocağı Limasol-Doğan Türk Birliği

        “Başladı, başlıyor” derken K-Pet Süper Lig’de üçüncü haftaya gelindi. Ligde şu ana kadar dört derbi oynandı; ancak bu hafta oynanacak derbi diğerlerinden daha farklı, zira iki takımın da ülke futbolu tarihinde önemli bir yeri var.

        Yeni Boğaziçi Doğan deplasmanında aldığı 2-2’lik beraberlikle sezonu açan Doğan Türk Birliği, geçen hafta Girne’de ağırladığı Küçük Kaymaklı karşısında 5-0 gibi çarpıcı bir sonuca imza atarak haftanın takımı oldu ve averajla ikinci sıraya oturdu.

        Geçen sene K-Pet 1.Lig’de en yakın rakibine 14 puan fark atıp yenilgi almadan şampiyon olan Türk Ocağı Limasol ise içeride Mormenekşe Gençlerbirliği’ne 2-1, deplasmanda da Mağusa Türk Gücü’ne 4-1 mağlup olarak sezona kötü bir başlangıç yaptı.

        Sezon öncesi transferlerine bakacak olursak, Doğan Türk Birliği; Geoffrey, Ahmet Coşkun (Küçük Kaymaklı), Serkan ve Serhan Önet (Yenicami) transfer ederken; Türk Ocağı da Salih Say (Lefke), Ngankam, Sezer Yücel (Cihangir), Kaan Arsu ve Çağatay Gürler’i (Serdarlı) kadrosuna dâhil etti. İki takım da teknik adamlarda herhangi bir değişiklikle gitmedi: Geçen seneyi ligi dördüncü sırada tamamlayan Doğan Türk Birliği’ni Caner Özhan çalıştırıyor, Türk Ocağı Limasol’u ise Hasan Topaloğlu.

        Limasol Türk Ocağı’nda Ngankam ve Airaodion, Doğan Türk Birliği’nde ise Geoffrey ve Atiemwen takımın yabancı oyuncuları. Ngankam Kamerunlu, diğerleri ise Nijeryalı. Size ilginç gelebilir ama, Yavru Vatan’da ilk onbirde yalnızca üç yabancı oyuncu oynatabiliyorsunuz.

        1938 yılında kurulan ve 1952 yılında Doğan Güneş takımıyla birleşerek bugünkü adını alan Doğan Türk Birliği’nin -şu ana kadar 9 farklı takımın şampiyon olduğu- KKTC Ligi’nde 7 şampiyonluğu bulunuyor. Ada’nın ilk şampiyonu özelliğine de sahip sarı-lacivertliler en son 2009-2010 sezonunda 61 puanla ipi göğüslemişti. Kıbrıs Kupası’nda 8 kez final oynayan Kravatlılar yalnızca 1978 ve 2012’de mutlu sona ulaşabilmiş. Türk futboluna Mete Adanır ve Osman Uçaner’i kazandıran Türk Birliği’nde 2011-2012 sezonunda Ceyhun Eriş, 11 maçta forma giymiş ve 5 gole imza atmıştı.

        1953 yılında kurulan ve liman işçilerinin takımı olması nedeniyle Maunacılar lakabıyla anılan Limasol ise 1982, 1984, 1990 ve 2007’de KKTC kupasını kazanmış. Üç kez de Cumhurbaşkanlığı kupasını müzesine götüren sarı-siyahlılar, son yıllarda asansör takım kimliğinde bir türlü kurtulamıyor. Beşikdüzüspor forması giyerken 3.Lig’deki yaş sınırına takılan deneyimli forvet Hasan Uğur Kardal, 2012-2013 sezonunda Maunacılar’ın formasını 13 maçta forma giyip 11 gol atmış ve o sezonun devre arasında Yahşiyanspor’a transfer olmuştu.

        Güney Kıbrıs’ın Limasol kentinde kurulan fakat 1974’teki Harekât sonrası Girne’ye taşınan iki takım en son 20 Nisan 2013’te bir Süper Lig mücadelesinde karşı karşıya gelmiş ve Kravatlılar, Maunacıları 5-1 ile sürklase etmişti.

        Her daim çekişmenin yaşandığı, heyecanın hiç ama hiç bitmediği ve Kuzey Kırbıslı futbolseverlerin merakla beklediği derbi 10 Ekim Cumartesi günü saat 15:00’da Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder