16 Kasım 2015 Pazartesi

Röportaj: Osman Çelik (Karabükspor)

        Bu sezon Karabükspor'da kiralık oynayan Antalyaspor'un 1991 doğumlu başarılı defansif orta saha oyuncusu Osman Çelik ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Buyurun hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Osman. Futbola 10 yaşındayken Antalyaspor’da başladın. Sonra Antalya’nın 3.Lig takımlarında forma şansı buldun? Futbola başlama hikayeni ve profesyonel olduğun ilk zamanda neler yaşadığını anlatır mısın?
Evet, sizin de dediğiniz gibi çok küçük yaşta tanıştım meşin yuvarlakla. Mahalle aralarında o dönem çok futbol oynanırdı tabi. Mahalledeki abiler babama çok yetenekli olduğumu söylüyorlarmış. Babam da bunun üzerine beni Antalyaspor'a götürmesiyle 10 yaşında futbol yaşantım başlamış oldu. Antalyaspor'un tüm kategorilerinde sırasıyla oynadım ve geçen sene A takımda yaşadığım şampiyonluk dahil tüm kategorilerde şampiyonluk yaşamayı başardım. Son A2 takım şampiyonluğundan sonra profesyonel ligdeki takımlar arıyordu ve o dönem Antalya şehrinin takımı Kepezspor'a kiralandım. O dönem kulüp satılınca Antalyaspor beni Manavgatspor'a kiraladı ve profesyonel futbol hayatıma orada devam ettim.
Bir sezon önce 3.Lig’de forma şansı buldun, ama geçen sezon PTT 1.Lig’de birden formayı aldın ve herkesin dikkatini çekmeyi başardın. Bunu neye bağlıyorsun, nasıl değerlendiriyorsun?
Antalyaspor PTT 1.Lig'e düştükten sonra yeni bir yapılanmaya gidildi ve ben kampa davet edildim. A takım tesislerine ayak bastığım anda ben burada kalmalıyım, burada kendimi göstermeliyim dedim çünkü bunun için tüm şartlar vardı. Kamp dönemini verimli geçirdim ve yeniden sözleşme imzalanarak takımdaki yerimi aldım. Tabi 3.Lig'den gelmem çoğu insana göre handikaptı ve şundan eminimki benden başka kimse o formayı alacağıma inanmıyordu. Oynamadığım dönemlerde kendime özel kondisyoner tuttum, özel hayatıma hep dikkat ettim çünkü bir gün şehrimin takımında en üst düzeyde oynayacağıma inanıyordum.
Hami Mandıralı hocam bana Boluspor maçında şans verdi ve o maçtan sonra kart cezalı olmam dışından formamı hiç bırakmadım. Bana güvenen bir hoca vardı ve Antalyalı olmam da olaya farklı bir boyut katıyordu. Kötü oynama şansım yoktu, kötü oynasam bile kötü mücadele etme hakkım yoktu. Allaha şükürler olsun ne hocamı ne de camiamı mahçup etmedim. Buradan sizin vasıtanızla Hami Mandıralı hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum.
Geçtiğimiz sezon play-offlardan şampiyon olarak üst lige çıktınız. Kadronuzda çok kaliteli isimler vardı ama sezon boyunca iyi performans gösterilmemesine rağmen başarılı oldunuz. Şampiyonluk nasıl bir duygu, nasıl yorumlarsın?
Geçen sezona gelecek olursak; evet çok iyi kurulmuş bir takımımız vardı ama inişli çıkışlı grafikler çizdik. Devre arası Can Arat, Erman Kılıç gibi çok deneyimli isimler katıldı takımımıza. Tabi onlarla oynamak da çok büyük zevkti. Bizim şampiyonluğumuz gerçekten zor oldu. Özellikle son dönem yönetimiyle, hocasıyla, futbolcusundan tesislerde çalışan emektarlarımıza kadar bütünleştik, inandık ve sonunda başardık. Tabi oradaki her futbolcu için şampiyonluk değerliydi ama benim için daha değerliydi. Çünkü ben Antalyalıydım, o kulübün tüm kategorilerinde şampiyonluk yaşamıştım. Şampiyon olduktan sonraki duygularımı emin olun kelimelerle ifade edemem.
Şampiyonluğu yaşadın, takımın Süper Lig’e çıktı, sen Karabükspor’a kiralandın. Bu transferde ne etkili oldu? Süper Lig’de şans bulamayacağını mı düşündün, yoksa kulüp kiralanman gerektiğini mi iletti?
Yeni sezonda Karabükspor dahil birçok takım aradı, bundan kulübümün de haberi vardı tabi. Başkanım ve hocamla oturup konuştuk, ortak bir karar aldık. Gültekin başkan da sağ olsun anlayış gösterdi. Hedefleri olduğu için Karabükspor'u tercih ettim ve ne kadar doğru bir tercih yaptığımı burada bulunduğum zaman zarfında anladım.
Futbol hayatın boyunca ilk defa Antalya dışında forma giyiyorsun? Nasıl bir duygu oldu senin için memleketinden uzakta oynamak?
Evet ilk defa Antalya dışında oynayacaktım. Aileden, arkadaş çevresinden uzakta olmak biraz üzdü ama profesyoneliz sonuçta. Karabük şehrine de çok çabuk alıştım, insanları çok samimi ve canayakınlar. Ailem ve arkadaşlarım da devamlı yanıma geliyorlar, yani evimde gibi hissediyorum burada kendimi.
Sosyal medyaya baktığımızda senin için Puyol, David Luiz gibi benzetmeler yapanlar var. Takım içinde bir lakabın var mı? Ya da bu tür benzetmelerle karşılaşıyor musun?
Sosyal medyada olsun dışarıda olsun karşılaştığım insanlar özellikle David Luiz'e çok benzetiyorlar. Hatt Eto'o Antalya'ya geldiğinde Puyol diyordu bana, tabi güzel şeyler bunlar.
Mevkinde idol bulduğun futbolcular kimler? Ülkemizde oynayan futbolculardan da beğendiğin mevkidaşlarının ismini verir misin?
İdol bulduğum futbolcular; Avrupa'da David Luiz, Türkiye'de Mehmet Topal ve Atiba.

Geleceğe yönelik hedeflerinde neler var?
Geleceğe yönelik hedeflerimin başında, her Türk futbolcusu gibi milli takımlar seviyesinde ülkemi temsil etmek geliyor. Ben gerçekçi hedeflerle gelecekteki hedeflerimi seçme taraftarıyım. Şu an Karabükspor'daysam bu sene şampiyon olma hedefim var ve bu hedefim gerçekleşirse sonraki hedeflerime daha çok yaklaşacağıma inanıyorum.
Eto’o ile birlikte idmanlara ve hatta bir de Gençlerbirliği maçına çıktın. Birlikte olduğun süreçte izlenimin nasıldı? Tecrübeli futbolcularla oynamak sana heyecan katıyor mu?
Eto'o ilk Antalyaspor ile anıldığında ben ve takım arkadaşlarım gerçekten çok heyecanlanmıştık. Hani dünya yıldızıyla aynı takımda oynamayı düşünmek bile güzel bir duyguydu. Eto'o gerçekten çok mütevazi ve alçakgönüllü bir insan. Zaten gelir gelmez bunu hissettirdi. Ben kısa süre çalışmama rağmen çok sevdim ve ısındım. Kısa sürede çok şey katacağına inanıyorum.
Karabükspor’da forma şansı bulmak için rekabette olacağın oyuncular da genel anlamda PTT 1.Lig için ‘’büyük futbolcu‘’ dediğimiz cinsten. Rekabet zorluyor mu seni?
Tecrübeli oyuncularla oynamak tabiki heyecan katıyor, birşeyler öğrenebiliyorsun. Karabükspor gerçekten çok güçlü bir takım, sizin dediğiniz gibi PTT 1.Lig'in deneyim oyuncularından kurulu bir takım. Her mevkide olduğu gibi benim mevkimde de rekabet ve çok iyi arkadaşlıklarımız var. Saha içerisindeki rekabet Karabükspor'un başarısı için. Kim oynarsa oynasın hedef şampiyonluk. İnanıyorum bu sene ipi göğüsleyen taraf biz olacağız.
Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun? 
Boş zamanlarımda hep oynadığım maçları tekrar izlerim. Hatalarıma bakarım, sık sık rakiplerimin maçlarını takip etmeye çalışırım, Elimden geldiğince kitap okumaya gayret ediyorum. Bu güzel röportajınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.
Röportaj: Ali KARAKAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder