20 Kasım 2015 Cuma

Röportaj: Sercan Kaya (Çaykur Rizespor)

        Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Çaykur Rizespor'un başarılı oyuncusu Sercan Kaya. 27 yaşındaki başarılı kanat oyuncusuyla kariyerini, gelecek hedeflerini ve Türk Futbolu'nu konuştuk.

Merhabalar Sercan. Futbola başlama hikayeni ve profesyonel olduğun süreci anlatır mısın?
Merhabalar, futbola küçük yaşta mahallemde oynayarak başlamıştım. Sonra abim babamdan habersiz Bucaspor altyapısına yazdırdı beni. Yaklaşık 10 yıl kadar Bucaspor altyapısında oynadım. 2007 yılında Bucaspor’da profesyonel oldum.
Bucaspor hayatında büyük bir yer almış olmalı. Futbola oradan başladın, yaklaşık 12 sezon formasını giydin ve ilk kez Süper Lig’de Bucaspor'da oynadın. Bucaspor’un kalbindeki yeri nedir? Bucaspor’un şu anki durumu hakkında ne düşünüyorsun?
Bucaspor'un hayatımda çok önemli yeri var. Ailem hala Buca’da ikamet ediyor ve ben de bir gün Bucaspor’a geri dönmek isterim. Bucaspor’u devamlı olarak takip ediyorum, denk geldiğim zamanlarda ise Bucaspor’un maçlarına gidiyorum. Profesyonel olmadan önce Bucaspor tribünlerindeydim.  Profesyonel olduktan sonra ise Bucaspor’da hem taraftar hem futbolcu olarak görev aldım. Bucaspor’un düşmesine çok üzüldüm açıkçası, bu seneye kötü başladılar ama şu aralar toparladılar. Daha iyi olacaklarına inanıyorum.
Trabzonspor ve 1461 Trabzon maceran oldu, arkasından yaklaşık 3 sezondur formasını terlettiğin Çaykur Rizespor’a transfer oldun.  Bu süreci ve Rize günlerini anlatır mısın?
Trabzonspor’da 1 sezon kaldım ve forma şansı bulamadım, o dönem beni isteyen kulüpler olmuştu ama Şenol hoca ısrarla 1461 Trabzon’a gitmemi istedi.  Orada beni daha rahat takip edeceğini söyledi. 1461 Trabzon'da olduğum dönem benim için çok iyiydi çok formda bir sezon geçiriyordum. Trabzonspor’a dönmeyi beklerken Mustafa Denizli hocanın beni istemesiyle Rizespor’a geldim.  Tabi Trabzonspor’a dönmeyi beklerken Rizespor’a gönderilmek beni üzdü. Bu da Rize’de gelmek istemiyor diye bir algı oluşturdu ve bunun sıkıntılarını bugün bile yaşıyorum. Trabzon’a gittiğim zamanlarda ise hala beni kaptan diye çağırıyorlar. Onun için Trabzon’un da yeri bende ayrı. Geldiğim günden beri sahada her şeyimi vermeye çalışıyorum. Fakat belli bir kitle beni asla kabul etmedi. Tabi çok sevenler de oldu. Ama her şeye rağmen Rize’de olmaktan mutluyum. Kontratım bu sene bitiyor ve bu süre zarfında zamanın ne göstereceği bilinmez.

Yaklaşık 16 yıldır futbolcusun. Formasını giydiğin 3 takım var. Bu büyük bir istikrar örneği bence. Sen bu konuyu nasıl değerlendiriyorsun?
Kişilik olarak uyumlu, gittiği yere çabuk uyum sağlayabilen bir yapım var. Oynamayınca sorun yapmam. Oynayan arkadaşlarıma ve hocalara oynamadığım zaman destek olmaya çalışırım. Dışarıdan bakıldığı zaman problemli bir oyuncu olarak algılanıyorum. Fakat sadece 3 takımda oynamak bence de gerçekten örnek bir olay. Özellikle Türkiye şartlarında…
Trabzonspor formasıyla bir türlü istediğin başarıyı yakalayamadın ama 1461 Trabzon'da çok başarılı oldun. Trabzonspor başarısızlığını neye bağlıyorsun?
Yeterince şans verilmemesine bağlıyorum. Sadece 1 kupa maçında oynayabildim. O maçta da 1 gol 1 asistle oynadım. Kendimi gösterecek şansı Trabzonspor’da değil 1461 Trabzon'da buldum. Kendimi orada kanıtladığıma inanıyorum.
U20 Milli takımında 2 defa forma giydin ama sonra diğer kategorilerde şans bulamadın. Hala Milli takım hedefin ve düşüncen var mı? Bir dönem Azerbaycan Milli takımıyla ismin anıldı. O süreçte neler oldu?
Milli takım hedefi her oyuncuda olduğu gibi bende de var tabi ki. İnişli çıkışlı zamanlar olabiliyor, bu şansı yakalamak için bazı şeyleri ispat etmek gerek. 30 yaşından sonra milli olan oyuncuların örnekleri var. O yüzden her zaman şans gelebileceğini düşünüyorum. 
Azerbaycan milli takımıyla alakam ise annemin babası Azeri. Nereden öğrendiklerini bilmiyorum ama benle irtibata geçtiler. Milli takıma davet edeceklerini söylediler. Fakat sonradan herhangi bir somut gelişme olmadı.
Mevkinde idol bulduğun futbolcular kimler? Ülkemizde oynayan futbolculardan da beğendiğin mevkidaşlarının ismini verir misin?
İdol olarak Cristiano Ronaldo’yu söyleyebilirim. Çok beğeniyorum. Ek olarak Lavezzi ve Aguero. Türkiye’de ise Volkan Şen ve Gökhan Töre. Bu ikisini söyleyebilirim.
Geleceğe yönelik hedeflerinde ne var?
Takımımda sürekli olarak oynamak ve milli takımda forma şansı yakalamak.
Çaykur Rizespor bir türlü istenilen taraftar seviyesine ulaşamıyor. Bu konuda görüşlerin neler?
Aslında Rize'de pek sosyal hayat yok, tribünlerin dolması gerek. Fakat Rize’de ki problemlerden biri de ulaşım. İnsanlar maça geldikten sonra dönecek otobüs veya minübüs bulamıyorlar. Bence en önemli etken bu, yoksa futbolu seven bir şehir Rize.
Kariyerinde unutamayacağın maç ve en iyi oyununu oynadığın maç hangisi?
Unutamadığım maç,' Bucaspor'dayken İnönü'de Beşiktaş'a 5-1 kaybetmiştik. fakat inanılmaz bir atmosfer vardı. İlk defa böyle bir seyirci topluluğunun önüne çıkmıştım. O yüzden unutamam. En iyi oynadığım maç ise Rizespor’la Beşiktaş’a 2-1 kaybettiğimiz maç. 9 kişi kaldık ve golü ben atmıştım. O maçın en iyi maçım olduğunu söyleyebilirim.
Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?
Rize’de pek sosyal aktivite yapabileceğimiz alan olmadığından genelde evde ailemle vakit geçiriyorum.
Birlikte oynamaktan çok keyif aldığın oyuncular var mı? Aynı şekilde birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğun teknik direktörler kimlerdi?
Obraniak. Müthiş bir oyuncu. Bugüne kadar Cernat ile birlikte oynadığım en iyi oyuncu diyebilirim. Bu listeye Ludovic Sylvestre ve Eren Albayrak da eklenebilir. Ayrıca aynı kanatta oynadığımız zaman benim etkili olmamda büyük katkısı olan Orhan Ovacıklı’yı söyleyebilirim.
Hocalarımızdan ise başta Mustafa Denizli, Hikmet Karaman, Samet Aybaba, Bülent Uygun, Rıza Çalımbay, Uğur Tütüneker ve Mehmet Özdilek.

Oyununda geliştirmen gereken noktalar olduğunu düşünüyor musun?
Uzaktan şutlarımı geliştirmem gerektiğini düşünüyorum. Gol ve asist sayımı da arttırmam gerek.
Genel olarak saha içinde pek yüzün gülmüyor, sert bir mizacın var gibi. Bunu neye bağlıyorsun?
Kişilikle alakalı. Dışarıda gülen ve gayet neşeli bir insanım. Sahada farkında değilim, sen sorunca aklıma geldi. Dikkat ederim bundan sonra.
Sitemizi takip ediyor musun? Sitemiz hakkında görüşlerin nelerdir?
Sitenizi takip ediyorum. Özellikle transfer dönemlerinde çok başarılı işler çıkarıyorsunuz.
Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz Sercan, Transfer Merkezi ailesi olarak bundan sonra ki kariyerinde başarılar diliyoruz.
Ben de sizlere teşekkür ederim, size de bundan sonraki yayın hayatınız da başarılar.
Röportaj: Çağrı ÇOLAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum: