29 Aralık 2015 Salı

BAL'da İlk Yarı Değerlendirmesi


        Bölgesel Amatör Lig'de bir yarım sezon daha geride kaldı. Beklentileri veremeyen oyuncular, hayal kırıklığı yaratan ekipler ve sürprizleri sizin için derledik...

BAL 1.GRUP
        Geçen sezon 3.Lig'in kapısından dönen 12 Bingölspor ve Tatvan Gençlerbirliği, şüphesiz bu grubun favori ekipleriydi. Bu 2 favori ekip performansıyla bizleri şaşırtmadı ama bu sene rakipleri de dişli olduğundan grup gerçekten zorlu geçiyor. Maç fazlasıyla lider Siirt ekibi Kurtalanspor olsa bile gruptaki liderlik her hafta el değiştiriyor. Grubun sürprizini Hakkari ekibi Yüksekova Belediyespor yaptı desek yanlış olmaz herhalde. Şampiyonluk için bir yandan da kalesinde sadece 3 gol görmüş bir Elbakspor var ki grubun nabzı gerçekten çok yüksek. Küme düşme hattına baktığımzda ise henüz bişey söylemek için çok erken gibi görünüyor.

BAL 2.GRUP
        Bu grupta ise şampiyonluk adına ligde ufak ufak kopmalar başladı. Sezona kupada çok iyi başlayan fakat lige felaket giriş yapan Kilis Belediyespor lider Adıyaman 1954'ün 10 puan gerisinde bulunuyor. Kilis ekibi ilk 5 haftada 1 puan çıkararak herkesi hüsrana uğratmış fakat kalan haftalarda 19 puan toplayarak bir geri dönüş yapmaya çalışsa da lider Adıyaman yoluna doludizgin devam ediyor. Gruptaki diğer iki zirve adayı ise liderin 3 puan gerisinde olan Elaziz Belediyespor ve 4 puan gerisinde bulunan Karaköprü Belediyespor. Ancak fikstür avantajı lider Adıyaman ekibinde olduğu için diğer takımların işi biraz daha zor olacak. Grupta Ovacık Belediye Ulaşspor çıktığı hiçbir maçta puan alamayarak kendi açısından ligi bitirdi diyebiliriz diğer küme düşecek ekip kim olur henüz bilinmez...

BAL 3.GRUP
        Karadeniz gruplarında özellikle son 2 senedir müthiş bir mücadele ve çekişme var. Grupta şampiyonluk muhtemelen son hafta belli olacak ve ligde 2 namağlup ekip var. Bunlarından ilki lider Zağnosspor olurken bir diğer ekip ise Iğdır Arasspor. Grupta puan durumuna bakıldığında 7 takımın şampiyonluk ihitmali bulunuyor fakat şampiyonun ilk 3 takımdan çıkma ihtimali bir hayli yüksek. İlk 2 takım Zağnos ve Iğdır Aras ve bahsettiğim 3.ekip ise Trabzon ekibi Araklı Karaderespor fakat grubun fikstür avantajı Iğdır ekibinde bulunuyor. Grupta hayal kırıklığını Serhat Ardahanspor yarattı. Kendilerinden beklenen yerden baya bir uzak durumdalar.

BAL 4.GRUP
        Grubun ağır favorisi herkesinde kabul ettiği gibi Yeni Amasyaspor'du. Hala şampiyonluk adına yine favoriler ama zorlu mu zorlu bir rakipleri var; Erbaaspor. Gerçekten çok iyi başladığı ligde şansa takım olmadığını gösterdi ve en yakın rakibi Amasyaspor'a 4 puan fark atmış durumda. Aslında kadro kalitesi itibariyle Güzelorduspor da şampiyonluk adayıydı ama şuan küme düşme hattında bulunan ekipte 7-8 oyuncu ile yollar şimdiden ayrıldı. Grupta Ladik ve Görele lidere yakınken 5.sırada bulunan Fatsa Belediyespor grupta bir sürprize imza atabilir ama gruptaki yarış ana olarak Erbaaspor ve Amasyaspor arasında geçecek.

BAL 5.GRUP
        Hiçbir takımın birbirlerine tam anlamıyla üstünlük kuramadığı grupta Sarayönü lider olsa da şampiyonluk adayı çok fazla, bu da grubun çekişmesini bayağı bir arttırıyor. Ceyhan Belediyespor, Karaman Belediyespor, 68 Aksaray gibi ekipler çekişiyor gibi gözükse de grupta Aksarayspor 1989 herkesi şaşırttı. Hem oynadığı futbolla hem kalitesiyle hem de çok küçük meblalarla kurulan kulüp gruptaki diğer ekiplere takım olmayı gösterdi. Grubun şampiyonunun son hafta belli olacağı kesinleşmiş durumda bulunurken Erdemli Belediyespor lige havlu attı desek yanlış olmaz.

Efsane Kocaelispor, 12.Grup'ta en yakın rakibine 8 puan fark atmış durumda şampiyonluğa koşuyor.

BAL 6.GRUP
        Süper Lig'deki taraftar sayılarına bakıldığında Süper Lig ekiplerini kıskandıran taraftarıyla meşhur Kırıkkalespor grubun şuanki patronu fakat grup inanılmaz zorlu geçiyor ve bu sezonun en zor ikinci grubu sanırım bu grup. Grupta özellikle Kırıkkalespor, Yozgatspor, Kazan Belediyespor gibi ekipler ön plana çıksa da Nevşehirspor ve Altındağ Belediyespor hiç küçümsenmemeli. Nevşehirspor ve Altındağ Belediyespor'dan bir geri dönüş görebileceğimizi düşünüyorum ben bu grupta. Grubun düşme hattında ise tam bir hayal kırıklığı yaratan Yıldızeli Birlikspor ve Niğde ekibi Azatlıspor bulunuyor.

BAL 7.GRUP
        Bölgesel Amatör Lig'd ki ilk finalistin belli olduğu grupta Afjet Afyonspor bir mucize olmazsa grupta şampiyonluğunu Serik Belediyespor maçı itibariyle ilan etti. Ama burada sorgulanması gereken Afyon'un mu iyi olduğu yoksa grubun çok mu zayıf olduğu. Grup gerçekten çok zayıf olduğundan ve bu gruba göre çok güçlü bir kadro kalitesi bulunan Afjet Afyonspor'un başarısı tesadüf değil. Grubun düşme hattında ise Ankara ekibi Turanspor ve Isparta Merkezspor bulunuyor ve bu iki ekibin gruba veda etmesi olası gözüküyor.

BAL 8.GRUP
        Bu grup da dengeli gruplardan birisi olarak göze çarpıyor. Grupta 4 ekip tam anlamıyla şampiyonluk yarışında bulunuyor sırasıyla Halide Edip Adıvar, Karadeniz Ereğli, Vefaspor ve Bartınspor yarış içinde bulunan kulüpler fakat bu 4 ekipten ikisi 2. yarı yarıştan kopabilir. Bu kopacak ekipleri izleyip görelim diyelim. Grubun dibindeki Karasuspor büyük ihtimalle seneye yerel amatör ligde yer alacak.

BAL 9.GRUP
        Bu grupta Kütahyaspor'un ciddi anlamda bir egemenliği var fakat son hafta Torbalıspor mağlubiyetleri olmasa çok büyük avantaj elde etmiş olacaklardı. Onlara en yakın ekip Somaspor gibi dursa da Torbalıspor, Yeşilovaspor ve Erdekspor da şampiyonluk yarışına uzak olmayan ekipler. Grubun küme düşme hattı da zaten kesinleşmiş sayılır. Kümaşspor ligden çekilmişti zaten Bilecik İl Özel İdarespor'un da pek umudu kalmadı.

BAL 10.GRUP
        Aslında adı 10.Grup değil "Ölüm Grubu" olmalıydı. Bu grupta oyuncu anlamında bolca yıldız görebilirsiniz fakat grupta kimin kime diş geçireceği hiç tahmin edilemiyor. Fakat kendilerine "Yürekspor" diyen inanmış bir Muğlaspor var ama inanmışlık her zaman şampiyonluk getirmiyor haliyle fakat bana göre en avantajlı takım onlar. Yalnız bu avantaj grubun namağlubu Didim Belediyespor'un seri yakalaması ile son bulur. Didim Belediyespor seri galibiyetler ile grubu domine edebilir fakat grup öyle bir zor ki takımların hangi takıma takılacağı belli değil. Ödemişspor, Kuşadasıspor ve Utaş Uşakspor devre arası yapacağı takviyelerle liderliği ele alabilir.

BAL 11.GRUP
        İstanbul ekiplerinin birbiriyle kapıştığı grupta Alemdağ en yakın rakibi Sultangazi'nin 2 puan önünde bulunuyor. Aslında Çanakkalespor da iyi giriş yapmıştı fakat takımın iç yapısındaki sorunlar puan farkının açılmasına neden oldu. Yine de 6 puan kapanabilecek bir fark. Grupta İFA'nın da iddialı olduğunu düşünürsek işlerin kolay olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

BAL 12.GRUP
        Çok büyük aksilikler olmazsa Efsane Kocaelispor'un yeniden profesyonel liglere döneceğini söylemek zor değil. Taraftarlarının müthiş desteğiyle çok daha yukarıları hakettiklerini görebiliyoruz. En yakın rakibine 8 puan fark atan Kocaelispor'un takipçileri yine Kocaeli ekipleri olan Kocaeli Demirspor ve Gebzespor. Grupta ipleri ele alan Kocaelispor hata yapmadığı takdirde 3.lig adına finali oynaması sürpriz olmayacaktır.

Hazırlayan: Mete EKİZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder