2 Ocak 2016 Cumartesi

Röportaj: Muammer Yıldırım (Mersin İ.Y.)


          Transfer Merkezi dergisinin bugünkü konuğu, Mersin İdmanyurdu'nda bu sezon gösterdiği müthiş performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım. İlk devrede maç başına 4,6 kurtarışla ligin en çok kurtarış yapan kalecisi olan Muammer, aynı zamanda ceza sahası dışından gelen şutlarda kurtarış oranı en yüksek (%97) kaleci olmayı başardı.

Bize kendini kısaca tanıtır mısın?
1990 yılında Diyarbakır'da doğdum. Futbola Ankara'da Esnafspor takımında başladım. Mersin'e gelmeden önce Türk Telekom ve Van BBSK'da forma giydim.
İlk profesyonel olduğun zamanlarda uzun süre forma giymedin fakat geçtiğimiz sezondan itibaren forma giymeye başladın ve özellikle bu sezon başarılı performansınla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmayı başardın. Bu sürecini değerlendirir misin?
Türkiye'de genç olunca bazı hocalar tecrübesiz diye kararsız kalıp oynatmıyor maalesef. Ben de bu sorunu fazlasıyla yaşadım, ondan dolayı oynayamadım. Rıza Hoca'ma ve ekibine teşekkür ediyorum Süper Lig'de bana güvenip geçen sezon şans verdiler, oynattılar. Ben de bu şansı iyi değerlendirdim ve o zamandan beri oynamaya devam ediyorum. Bana güvenenleri mahçup etmemeye çalışıyorum.
Kariyerin boyunca Süper Lig'den önce 3.Lig, 2.Lig ve PTT 1.Lig'de de forma giydin. Bu ligleri oyun yapıları ve zorluk bakımından karşılaştırır mısın?
Bizim ülkemizdeki tüm ligler yüksek mücadeleye dayanan zor ligler. Mücadele ve fizik gücü ön planda. Üst liglere çıktıkça kalite farkı da ön plana çıkıyor. Süper Lig'de kaliteli oyuncular var, teknik kapasitesi çok yüksek oyuncular var. Süper Lig'i alt liglerden ayıran en önemli özellik bu bence.

Ligde en çok kurtarış yapan kalecilerinden birisin, bu konu hakkındaki düşüncelerini alalım?
Mutluluk verici bir şey çünkü çalıştığın, emek verdiğin işin karşılığını almak ayrı bir sevinç ama bana göre yeterli değil, daha iyisini yapmalıyım. Daha iyisini yapabileceğime inanıyorum. Bir hedefiniz varsa en iyisi olmak istiyorsanız daha çok çalışmanız gerekiyor. Başarı çok çalışmaktan gelir.
Ligdeki bu performansından dolayı A Milli Takım'a seçilmen gerektiğini söyleyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor, bu konu hakkında ne düşünüyorsun?
Bana destek veren, yorum yapan insanlara çok teşekkür ediyorum. Tabiki benim de hedefim her futbolcunun olduğu gibi milli formayı giymek. Bunu çok istiyorum ve çok çalışıyorum. Fatih Hoca'nın zamanı gelince çağıracağını da biliyorum. Çok çalışıp bekleyeceğim.
Yaptığın kurtarışlardan dolayı, taraftarın ayrı bir sevgisini kazandın. Özellikle bu seneki Galatasaray
maçından sonra sosyal medyada Mersin İdmanyurdulu taraftarların bir çoğu profil resimlerine senin fotoğrafını koydu. Bu sana ne hissettirdi?
Bunlar çok güzel şeyler , mutlu oluyoruz. (Gülüyor) Biz bir şehir takımıyız, taraftarlarımız şehir takımı tuttuğu için takımlarına çok bağlılar. Daha çok destek bekliyoruz, onların desteğiyle yapamayacağımız hiçbir şey olmadığına inanıyorum.

Gelişim liglerinde oynayan genç kalecilere tavsiyelerin nedir?
Çok çalışsınlar ve asla pes etmesinler. Maçtan sonra ağrılarım oluyor ama yaptığım işi sevdiğim için bu ağrılara dayanıyorum. Kaleciliği sevin. Başarının anahtarı yaptığın işi sevmektir, sevmeden başaramazsınız.
Örnek aldığın, idolüm diyebileceğin bir kaleci var mı?
Iker Casillas.
Hangi dünya yıldızının kullandığı penaltıyı kurtarmak isterdin?
Cristiano Ronaldo.
Boş zamanlarını nasıl geçiyorsun?
Futbol dışında kalan zamanlarda müzikle ilgilenmeyi seviyorum. Bağlama çalıyorum, türkü söylemeyi seviyorum.
Şimdi takımdan 5 futbolcu söyleyeceğiz, bize onları tek kelime ile tanımlar mısın?
Eren Tozlu: Yetenek
Serol: Deli 
Servet  Çetin: Adam 
Lorent Sadıku: Komik 
Nurullah Kaya: Nazik
Röpartaj için çok teşekkür ederiz Muammer, Transfer Merkez ailesi olarak sana bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz.
Ben teşekkür ederim, çok keyifli bir sohbet oldu. Sizlere de yayın hayatınız da başarılar.

Röportaj: Tamer Sami SERT
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder