13 Ocak 2016 Çarşamba

Röportaj: Burak Mete (Kayseri Şekerspor)

        BAL 6.Gruptaki ekibi Kayseri Şekerspor forması giyen genç kanat oyuncusu Burak Mete, ligin ilk yarısında oynadığı başarılı futbolunu attığı gollerle süslüyor. Sezon başı büyük umutlar ile Kayseri Şekerspor’a transfer edilen genç oyuncu Burak, oynadığı futbol ve attığı gollerle kendisine güvenenleri ve destek verenleri utandırmadı. Bu sezon 11 maçta 6 gole imza atarak gol krallığında yer alan Burak Mete, devre arasında birçok takımdan teklif almasına rağmen Kayseri Şekerspor’da devam ediyor. İstanbulspor altyapısında yetişen 1993 doğumlu oyuncu ile Antalya Wow Topkapı Palace Hotel’de yaptığımız keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Burak Mete, önce seni tanıyarak başlayalım. Kendinden ve ailenden bahseder misin?
19 Ocak 1993 doğumluyum. İstanbul Karagümrük’te yaşıyorum. Futbol hayatıma İstanbulspor alt yapısında başladım. A takıma kadar yükselme başarısı gösterdim. 2005 yılında babamı kaybettikten sonra futbola kendimi daha çok adadım. Annem ve kardeşimle yaşıyorum. Bana her zaman destek oluyorlar. Onların desteği ile daha iyi yerlere geleceğim.
Nasıl başladı futbol hayatın? Futbola başlamanda neler etkili oldu?
2005 yılında İstanbulspor’da futbola başladım.  İstanbulspor forması ile 4 yıl amatör olarak oynadım, daha sonra 1,5 yıl profesyonel olarak oynadım. İstanbulspor’dn ayrıldıktan sonra Büyükçekmece Belediyespor, Armutlu Belediyespor, Yeni Bosnaspor, Kozlu Belediyespor ve son olarak da Kayseri Şekerspor’da futbol hayatımı devam ettiriyorum. Küçüklükten gelen bir sevgi bu. Hep futbolcu olmak istemiştim.

Kayseri Şekerspor’a gelmen nasıl oldu. Yeşil-Beyazlı forma ile hedeflerin nelerdir?
Sezon başı Cahit hoca beni arayarak benimle çalışmak istedi.  Cahit hoca benim önceden de tanıdığım biriydi. Şartlar uygun olursa ben de çalışmak isterim dedim ve karşılık anlaşınca transferim oldu. Öncelikle ilk hedefimiz takım olarak Kayseri Şekerspor’u layık olduğu yerlere ulaştırmak. İlk hedef 3.Lig. Bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Gerek yönetim, gerek teknik heyet gerek takım arkadaşlarım ile bunu sezon sonu başaracağımıza inanıyoruz.
İlk yarıda 11 maç oynadın, 6 gol attın. Takımın en skorer ismi olarak neler söylersin?
Takıma katkı sağladığım için çok mutluyum. Benim gibi kenar oyuncuları asistleri ile ön plana çıkar ama ben gol atarak da katkı sağladım. Tabi takımın da bunda çok büyük payı var. Biz kişisel olarak değil, takım oyunu oynayarak buralara geldik. İkinci yarıda inşallah bunun devamı gelecek ve sezon sonu hedefimize ulaşacağız. Sezonun ilk maçında kırmızı kart cezalısı olduğum için oynamadım. Hedefim ikinci yarı 15 gole ulaşmak. Cahit hocanın da sezon başından beri bana eksiklerimi söyleyerek gelişmemde büyük katkısı oldu. Sezon başı 
Kayseri Şekerspor’a gelerek ne kadar doğru bir karar verdiğimi görmüş oldum. 
İlerisi için hedeflerin, hayallerin neler?
Kayseri Şekerspor benim için çıkış yaptığım bir yer olarak görüyorum. Kayseri Şekerspor’u üst liglere çıkarıp üst liglerde oynamak istiyorum. Her ligi bir basamak olarak kullanmak istiyorum. Hedefim tabi ki Süper Lig.
Kendine örnek aldığın golcüler var mı?
Genelde kendi mevkiimde oynayan oyuncuları izliyorum. Hepsinden bir şeyler öğreniyorum. Örnek olarak almış olduğum bir futbolcu sorarsanız;  Luis Nani diyebilirim.

Maçlara çıkmadan önce bir uğurun var mı?
Bu sene nişanlandım. Maçlara çıkmadan önce yüzüğümü öpüp çıkıyorum ve bunun bana uğur getirdiğine inanıyorum. Attığım gollerden sonra yüzümü öperek nişanlıma golü armağan ediyorum.
Antrenman ve maçlardan arda kalan vakitlerini nasıl değerlendiriyorsun?
Fırsatım oldukça dışarı çıkıp gezmeye çalışıyorum. Yoğun bir tempoda çalıştığımız için fazla vaktim olmasa da kalan zamanımı böyle değerlendirmeye çalışıyorum.
Futbolcu olmasaydın ne işle uğraşmak isterdin?
Futbolcu olmasaydım yine futbolla ilgili bir konu ile uğraşmak isterdim. Çünkü futbolu çok seviyorum.
Eklemek istediğin bir şey veya taraftara mesajın var mı?
Öncelikle taraftara çok teşekkür ediyorum. Nevşehir gibi zor bir deplasmanda bizi yalnız bırakmamaları çok hoşuma gitti. Attığım golden sonrada onların yanına giderek bir bakıma teşekkür etmiş oldum. Onların desteği ile daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Ve bu hoş ve bir o kadarda keyifli röportaj için de sana ve ekibinize teşekkür ediyorum.
Röportaj: Memduh BORAZAN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder