2 Şubat 2016 Salı

Araştırma: BAL'ın En Farklı Skorları

        Bölgesel Amatör Lig 8.Grup’ta dün kendi sahasında lig sonuncusu Karasuspor’u ağırlayan Paşabahçe, deyim yerindeyse rakibine gol olup yağdı ve sahadan 11-0 gibi çarpıcı bir sonuçla ayrılarak Bölgesel Amatör Lig’de bu sezonun en açık farklı galibiyetine imza attı. Beykoz ekibinin aldığı bu galibiyet 2010-2011’den bu yana düzenlenen Bölgesel Amatör Lig’in en açık farklı 6. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

        Bu zorlu ligin tarihinde alınan en farklı galibiyetleri araştırırken, kıstas olarak 7 ve 7 farkın üstü koydum ve karşıma tam 113 müsabaka çıktı. Ligin 2.sezonunda 28, 3.sezonunda 42, 4.sezonunda 22, geçen sezon  14, bu sezon da 7 karşılaşma 7 ve 7 farkın üstünde bitmiş. Lafı daha fazla uzatmayalım ve BAL tarihine geçen müsabakalara bir göz atalım;

İhsaniye Belediyespor - Emirdağspor (0-16)
        8 Şubat 2012 tarihinde Afyon Atatürk 1 Nolu Yan Saha’da oynanan bu mücadeleyi izleyenler, Bölgesel Lig tarihinin en açık farklı galibiyetine şahit olacaktı. 7.Grup’ta lider ve sonuncunun mücadelesinde gol perdesi henüz 4.dakikada açılacak ve konuk Emirdağspor ilk yarıyı 6-0 önde tamamlayacaktı. İkinci yarıda da hızını kesmeyen kırmızı-beyazlı ekip sahadan 16-0 galip ayrılacaktı. Mücadelenin gollerini ise Erhan Börklü (5), Cüneyt Aytürk (2), Nevzat Öner (2), Mustafa Şen (2), Lütfü Berk Osmancık, Deniz Budak, Erdal Yüksel ve Mehmet Özen’in ayağından gelecekti.

Yurtbaşı Belediyespor - 44 Malatyaspor (1-17)
        O sezon (2012-2013) ligin ikinci haftasında  4-1 kazandığı Kadirlispor maçında cezalı oyuncu oynattığı için Payasspor ile girdiği şampiyonluk yarışını kaybeden Doğu Anadolu ekibi, 4 Mayıs 2013’te Elazığ Atatürk Yan Saha’da oynanan ve ilk yarısını 9-0 önde tamamladığı bu mücadeleden 17-1 galip ayrılacaktı. Sezon boyunca 6 gol atan Engin Bilici bu maçta 8 gol birden atacak; Turgut Ulutaş (2), Zafer Sağdıç (2), Salih Altıparmak (2), Erdoğan Oluk, Cumali Kılınç ve Mustafa Uçar (kendi kalesine) ona eşlik edecekti. Lige haftalar öncesinden veda eden evsahibini ekibin şeref sayısını ise Erdal Çureban kaydedecekti.

Bursa Zaferspor - Simav Gençyurdu (15-0)
        Ligde umduğunu bulamayan  Marmara ekibi, lig sonuncusu rakibi karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamlıyordu. 71.dakikada durum 6-0 iken 10 kişi kalan Kütahya ekibi iyice dağılacak ve 90 dakika sonunda 15-0 gibi fantastik bir sonuç ortaya çıkacaktı. 26 Şubat 2012 tarihinde Merinos Sahası’nda oynanan müsabakanın gollerini Sinan Yıldırım (4), Serkan Baytaş (2), Nihat Türkileri, İbrahim Çulğatay, Özer Dönmez, Şuayip Taç, Mustafa Emrah Ünsal, Erdem Kör, Cihan Kazzaz ve Okan Aşık atacaktı.

Genç Muratspor - Kızıltepe Barışspor (0-15)
        13 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır’da oynanan ve prestijten öteye geçmeyen mücadelede Şahin Çakar (4), Selahattin Kurtay (3), Mahmut Kurtay (2), Mazlum Oral (2), İlhan Çelik (2), Ekrem Çakar ve Rıdvan Kahraman golleri kaydedecek ve Barışspor ligden düşmesi çoktan kesinleşen rakibi karşısında sahadan 15-0 galip ayrılacaktı. Mücadelenin ilk yarısı ise 6-0 tamamlanacaktı.

Muğlaspor - Isparta Gönenspor (14-0)
        Yıllardan beri 3.lige dönme hesapları yapan fakat bir türlü o ereğine ulaşamayan Muğlaspor, sonu kendisi açısından yine hüsranla bitecek 2012-2013 sezonunda bu müsabaka ile teselli bulacaktı. 27 Ocak 2013 tarihinde oynanan ve ilk yarısı 8-0 tamamlanan karşılaşmada goller Gökhan Kabayel (4), Volkan Duru (2), Süleyman Çelik (2), Cemil Şen (2), Polat Ertek, Mustafa Karlı, Deniz Yumurtacı ve Sinan Çetin’in ayağından gelecek  ve yeşil-beyazlı ekip kulüp tarihinin en farklı galibiyetine ulaşacaktı.

Bölgesel Amatör Lig tarihindeki en farklı galibiyetler




Hazırlayan: Erkan ADAY
**İstatistikler için dostum  Mehmet İmamoğlu’na teşekkür ederim.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder