3 Şubat 2016 Çarşamba

Röportaj: Feridun Kıroğlu (Bayrampaşaspor)

        Bayrampaşaspor'un en çok göze çarpan oyuncusu ve takımın gelecek vaad eden ismi olan Feridun Kıroğlu ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Belki klişe gibi olacak ama gerçekten zaman nasıl geçti fark etmedik. İşte o keyifli röportajın detayları.

Feridun merhaba. Bize biraz kendinden bahseder misin?
25 Ekim 1994 Trabzon doğumluyum. Futbola Karagümrük’te başladım. Bir sene alt yapısında oynadıktan sonra Başakşehir’e transfer oldum. Başakşehir’den sonra Eyüp ve Merter ‘de oynadım. Merter’den Bayrampaşa’ya transfer oldum ve burada profesyonel oldum.
Sende de payı olan Başakşehir Futbol Kulübü’nün alt yapısı hakkında ne söylemek istersin?
Çok güzel bir yapılanma var. Tesisler ve çalışma şartları futbolcu için büyük bir şans. Bu konuda Türkiye’de en iyi kulüplerinden biri. 
İki sene önce profesyonel oldun. Türkiye’de bu konuda çok sıkıntılar yaşanıyor. Birçok yetenekli genç altyapıdan A takıma çıkarken sorunlar yaşıyor. Amatör liglerden gelip profesyonel bir takıma transfer olmak çok daha zor zaten. Sen de bu konuda sorun yaşadın mı?
Evet, gençlere duyulan güven az ve cesur hamleler yapabilecek kişi sayısı da yeterli değil. Sami Aydın ve Akın Topgül hocalarım benim için çok uğraştı ve Bayrampaşa kulübünde de en büyük destek onlardan aldım. Bu konuda kendimi şanslı görüyorum.
Alt liglerde sıkıntı yaşayan takımların sayısı bir hayli fazla. Sen bu durumu nasıl değerlendiriyorsun? Ne gibi sorunlar ile karşılaşılıyor?
Hemen hemen her takımda belli dönemlerde maddi sorunlar yaşanıyor mutlaka. Tesisler yetersiz, oyunculara yardımcı olabilecek tesisler çoğu takımda yok. Bunlarda birleştiğinde büyük bir sorun haline geliyor.

Peki Bayrampaşa ile yolların nasıl kesişti?
Biraz önce bahsettiğim gibi Akın Topgül ve Sami Aydın hocalarım Merter’den transfer ettiler. Onlarla çalışma fırsatı beni cezbetti ve Bayrampaşa’ya transfer oldum.
Bir semt takımında oynuyorsun ve bu ilçeden çıkan bir isim var. Arda Turan, çok büyük bir futbolcu oldu ve sana da iyi bir örnek. Nasıl yorumlarsın Arda Turan’ın transferini?
Arda Turan çok büyük bir futbolcu ve Bayrampaşa’dan yetişmiş olması bizim için mutluluk verici. Bizde bu semtin takımında oynuyoruz ve onun geldiği yere gelebilmeyi hayal ediyoruz.Umarım onun gibi çok oyuncumuz olur ve böyle futbolcularımızın sayısı artar.
Evet sen de bu semt takımında en çok gelecek vaad eden oyuncu durumundasın. Beklentilerin yüksek olması üzerinde nasıl bir etki yaratıyor?
Taraftarların, semt esnafının ve genel olarak izleyenlerin beni beğenmeleri ve destek olmaları beni çok mutlu ediyor. Üzerimde bir yük değil omzumda destekleyici bir el olarak görüyorum. Umarım onları ve kendimi mutlu edecek yerlere gelirim.
Hızın ve çalımların ile futbolseverlerin beğenisini kazandın. Geçmekte zorlandığın ve sana zor dakikalar yaşatan bir oyuncu var mı?
Bayrampaşa’da bir dönem takım arkadaşım olan İlker Cihan’ı söyleyebilirim. Antrenmanlarda takım değiştiriyordum. Sabrımı fazlasıyla zorlamıştı (Gülüyor). İnegölspor’da şu an, ona da selam olsun. Başarılar diliyorum ona.
Senden asıl beklenilen gol atmak değilken bu sene gol yollarında da etkilisin. Bu performansını neye bağlıyorsun?
Çok çalışıyorum, bitiricilikte eksiklerim hala var. Fakat kendi adıma fena sayıda gol atmadım. Umarım daha da etkili olurum.
Kendinde eksik olarak gördüğün bir özelliğin var mı?
Kesinlikle vardır ve her konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İlk aklıma gelen güç ve dayanıklılık ama. Onları arttırdığımda daha iyi olacağım.
Birçok Spor Toto Süper Lig ve PTT 1 .Lig takımlarının radarındasın.Bu durum seni nasıl etkiliyor?
Kesinlikle olumlu etkiliyor. Yaptığım işin beğenilmesi ve transfer edilmek istenmem kendime güvenimi arttırıyor. Daha çok çalışıp o teklifleri neden aldığımı bir kez daha kanıtlayıp o seviyelere transfer olmak istiyorum.
Bu sene takım ile taraftarın arası fazla iyi değil. Taraftara bir mesajın var mı?
Bizi her zaman desteklesinler. Biz onlardan güç alıp onlar içinde oynuyoruz. Bu bir takım oyunu ve taraftar desteği olmazsa gücümüz azalıyor. İnşallah bize tekrardan desteklerini arttırırlar ve bizde sıralamada yükselişe geçeriz
Feridun sen bir kanat oyuncususun. Kendine örnek aldığın, beğenerek izlediğin bir isim var mı?
Napoli’den Lorenzo Insigne hayranıyım. Kariyerinin başından itibaren onu izleyerek kendime çok ders çıkarttım. İnşallah bir gün o yeteneklere çıkabilirim.
Peki Feridun, çizgiye kadar inip ortanı yaptın. Bitirici vuruşu kimin yapmasını istersin?
Gonzalo Higuain! Büyük bir golcü. Ona asisst yapmayı isterdim.
Yaklaşan Avrupa Şampiyonası hakkında ne düşünüyorsun? Favorin var mı?
Türkiye olarak inşallah iyi bir turnuva geçiririz. Senelerdir katılamıyoruz böyle turnuvalara. İnşallah bu hasret kalışımız bize büyük bir başarı olarak geri döner. Favorim ise Belçika. Çok iyi bir kadroları var ve izlemek için sabırsızlanıyorum.
Feridun, son olarak sosyal medya hesaplarımız hakkında ne düşünüyorsun? Takip ediyor musun?
Evet özellikle Transfer Merkezi hesabını çok beğeniyorum. Sizlerden öğrendiğim çok haber ve transfer var. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Röportaj: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder