29 Mart 2016 Salı

Ankara'dır Ankaragücü!

        Ankara... Başkent sever gizlemeyi kendisini. Öyle hemen göremezsiniz güzelliğini. Bir ruhu vardır bu şehrin, ruhu güzeldir işte. Bundandır ki bir kere yolu düşen kolay kolay dolduramaz yerini. Ayazı titretirken, kader usulca bağlar ona sizi. Ben size Ankara'yı anlatamam belki ama Ankaragücü anlatır. Çünkü Ankara'nın silüetidir Ankaragücü.

        Daha el kadarken TV ekranında babamın kendisi gibi 10 adamla beraber giydiğini gördüğüm bu formanın hayatımın merkezine gelip oturacağını bilemezdim tabi. Yıllar geçtikçe ben büyüdüm, babamdan yadigar olan arma sevdası da içimde büyüdü benle beraber. Evet hiç şampiyonluk görmedim ama başım hiç eğilmedi şehrimin takımını desteklediğim için. Okuldaki çocuklar anlayamazdı, ben de o yaşta anlatamazdım zaten bu tuhaf bağlılığı. Ankaragücü iki yılda iki lig düştü ama başı hiç öne düşmedi taraftarının. Her zaman gururlu,her zaman güçlü .Ankara'nın gururudur Ankaragücü.


        106 yıllık tarihiyle koca bir çınar olan İmalat-ı Harbiye, kurtuluş savaşı dönemindeki katkılarıyla ülke siyasi tarihinde de önemli rol oynar. Çoğu bilmez ama sarısı yanmamış baruttan,l aciverti yanmış baruttan gelir. Ülke siyasetinin merkezinde cumhuriyet tarihinin her karışına şahittir kupa beyi. Şehirdeki her duvarda bir izi vardır koca çınarın. Ankara'nın mazisidir Ankaragücü.


        Son yıllarda rüzgar yalnızca keder taşıdı koca çınara. Camia içi çekişmeler gençlik parkında maçtan saatler önce toplanan binlerin ciğerini yaktı. Bir şehri gözyaşlarıyla düştüğü bu çukurdan çıkarabilecekler elleri ceplerinde izlediler bu trajediyi. Bir türlü duyulmadı şehri inleten "Sahipsiz Ankara" çığlıkları. Yine de taraftarı her zamanki gibi yanındaydı koca çınarın. Film Spor Toto 2.Lig'de kapalı gişe oynamaya devam etti ama acı bu şehrin çocuklarına hiç bu kadar derin vurmamıştı. Ankara'nın yarasıdır Ankaragücü.

        En sonunda bitmişti paraşütsüz düşüş. Ait olunan yerlere dönüş zamanı gelmişti. Tüm şehir kenetlendi, olmadı. Olsun dedik bu sene dedik, yine olmadı. Bu sene çok emindik olacağından ama olmaz belki de. Varsın olmasın bu sene de olmasın bin sene de olmasın biz yine tüm kalbimizle haykıracağız o sene bu sene diye .Hiç kesilmeyecek bu kentin çocuklarının sesi. Çünkü Ankara'nın umududur Ankaragücü. Çünkü Ankara'dır Ankaragücü...

Yazar: Utku YÜCEL
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Bu be guzel bir anlatım,kitap olsa bir solukta okunur.Eline ,yüreğine sağlık Utku Yücel.

    YanıtlaSil