9 Ekim 2017 Pazartesi

Ampute Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonu!


          Ampute Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı 3 maçı; 20 gol atıp hiç gol yemeden kazanarak çeyrek finale kalmayı başardı. Almanya'yı 7-0, Gürcistan'ı 9-0, İspanya'yı ise 4-0 mağlup etmeyi başaran Ampute Milli Takımımız, çeyrek finalde Rusya'nın rakibi oldu.

          Ampute Milli Takımımız, Rusya karşısında Sulambek Mutaev'in golüyle 1-0 mağlup duruma düşmesine karşın, Rahmi Özcan'ın son dakikadaki penaltı golüyle maçı 1-1 bitirip uzatmalara götürmeyi başardı. Uzatmalarda Barış Telli'nin müthiş indirdiği topta Fatih Şentürk müthiş bir gole imza atarak takımını yarı finale taşımayan isim oldu.

          Yarı Final'de Polonya ile karşılaşan milli takımımız, Rahmi Özcan ve Serkan Dereli'nin golleriyle güçlü rakibini 2-0 mağlup ederek finale kalmayı başardı.

          Ampute Avrupa Şampiyonası finalinde Vodafone Park'ta buraya kadar hiç gol yemeden gelen İngiltere karşısına çıkan millilerimiz, 41 bin seyirci önünde rüya gibi bir maç oynadı. İlk yarının sonunda Ömer Güleryüz'ün golüyle 1-0 öne geçen milli takımımız, maçın son dakikasında yediği golle kısa süreli bir şok yaşasa da uzatma dakikalarında kaptanımız Osman Çakmak'ın golüyle İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

          Şampiyonluğu getiren son dakika golünün Şırnak'ta mayına basarak bacağını kaybeden Gazi Osman Çakmak'tan gelmesi de çok anlamlıydı. Finali Vodafone Park'ta oynama hayali gerçek olan Osman Çakmak, turnuvadaki ilk golünü en kritik anda atarak şampiyonluğu getiren adam oldu ve bu peri masalı film gibi bir sonla bitti. Emeğinize, yüreğinize sağlık çocuklar. Gururumuzsunuz!



Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder