30 Ocak 2013 Çarşamba

Röportaj: Abdulhamit Yıldız (Şanlıurfaspor)

     Şanlıurfaspor'un Dani Alves'i Abdulhamit Yıldız'la sizin için keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Alt ligleri ve futbolun gerçek emekçilerini daha yakından tanımak için röportajlarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Şimdi vakit kaybetmeden keyifli söyleşimize geçelim..

Öncelikle seni tanıyalım. Nerede doğdun, futbola nasıl başladın, biraz kendinden bahseder misin?
Ben Abdulhamit Yıldız.. Diyarbakır'da doğdum ama aslen Konyalıyız. Babam komiserdi ve iş icabı Konya'dan Diyarbakır'a vermişler ben orada dünyaya geldim. 2 yaşında Hollanda’ya gittik, ben orada büyüdüm ve 7 yaşında futbola başladım. 15 yaşında AZ Alkmaar ve FC Volendam takımları beni istedi ben de bize daha yakın olduğu için FC Volendam takımını seçtim. Volendam'da 17 yaşında A takımda oynamaya başladım, 3,5 sene oynadım. Oranın PTT 1. Ligi'nde şampiyon olduk ve o yıl Hollanda Süper Lig'ine çıktı. Ajax, PSV, Feyenoord gibi takımlara karşı oynadım.

Sana göre Hollanda futboluyla Türk futbolu arasındaki farklar neler?
Hollanda'da futbol daha fazla tekniğe ve ayağa oynanıyor burada daha fazla kuvveti ve uzun topu seçiyorlar.

Türkiye'ye geldiğinde en çok hangi konularda zorluk çektin?
Türkiye’ye geldiğimde pek sorun çekmedim çünkü her sene Türkiye’ye izine geliyordum burada yaşayan çok akrabam var çogu Konya'da yaşıyor ve iki amcam İzmir'de biri de Denizli'de..

Şanlıurfa'yla ilgili düşüncelerin ne, burada en çok neleri seviyorsun?
Şanlıurfada herşeyi sevdim diyebilirim zaten buranın Peygamberler Şehri olması çok güzel birşey ve insanları sıcak kanlı. Kısacası her şeyiyle sevdim diyebilirim.

Boş zamanlarında neler yapıyorsun?
Boş zamanlarımda pek fazla birşey yapmıyorum çoğu zaman tesiste oluyorum bazen sinemaya gidiyorum onun dışında pek fazla birşey yapmaya zamanım olmuyor diyebilirim.

Birlikte oynamaktan keyif aldığın futbolcular kimler?
Şanlıurfaspor'da beğendiğim ve keyif aldığım oyuncu Serdar Özkan diyebilirim, çok yetenekli. Ayrıca Gençlerbirliği'nde oynadığım ve benim çocukluktan çok iyi arkadaşım olan Hurşut Meriç.

Karşılıklı oynadığın, seni en çok zorlayan oyuncular kimler?
Bu soruda düşünmem gerekmiyor Hollanda'da oynadığımda beni üç futbolcu çok zorlamıştı ve çok beğenmiştim o futbolcularla rakip olup karşılıklı oynamak benim için çok zevkliydi. Benim için birisi Suarez (şu an Liverpool'da), biri Van Persie (şu an M.United'da) ve Ibrahim Affelay (şu an Schalke 04'te kiralık)

Yurtiçinden ya da yurtdışından kendine örnek aldığın futbolcular var mı?
Daniel Alves.

Bundan sonrası için hedeflerin neler?
Bu sene icin hedefim bu sezonu en iyi yerde bitirmek. Geçen sene Kasımpaşaspor'la güzel bir şampiyonluk yaşadım, onu Şanlıurfaspor'da da yaşamak istiyorum. Çok güzel bir duyguydu bir daha yaşamak isterim inşallah o da burda olur ve Urfa halki bizi sonuna kadar desteklerler.

Röportaj: Abuzer Çelik
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, kaynak gösterilmeden izinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. AmatörFutbolum30 Ocak 2013 17:30

    çok iyi bi röportaj olmuş elinize emeğinize sağlık. altliglere önem vermeniz çok önemli, kendi adıma tşk ederim.

    hamit benim beğendiğim bi oyuncu, altyapısı da sağlam kendisine bakarsa süper ligde oynayabilir.

    YanıtlaSil