13 Temmuz 2013 Cumartesi

Röportaj: Ekrem Ekşioğlu (İstanbul BŞB)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tecrübeli oyuncusu Ekrem Ekşioğlu. Uzun yıllardır İBB forması giyen 35 yaşındaki tecrübeli futbolcu bu sezon Kayseri Erciyesspor'a transfer oldu. Yazarlarımızdan Oğuzhan Arslan'ın yaptığı röportajı okumaya ne dersiniz?

Merhaba Ekrem Ekşioğlu bize futbola başlama öykünü anlatır mısın ?

      Merhabalar. Futbola Ankaragücü'nde başladım. Babam da futbolcuydu, futbolu seçmem de onun büyük etkisi oldu. Sonrasında Çankırı Belediyespor, Hatayspor, Erzurumspor ve Akçaabat Sebatspor'da forma giydim. Sebat'la şampiyonluk yaşadım. Karşıyaka'da bir sezon geçirdikten sonra Abdullah Hoca beni İBB'ye istedi ve 7 senemi de İBB'de gecirdim.

2001 yılında Erzurumspor'da oynayan bir oyuncuyken çok kısa bir süre içinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla her sene lig atlayarak buralara gelmende hangi teknik adamları etkisi oldu sence?

      Burada Abdullah Hoca'nın beni Karşıyaka'dan transfer etmesinin katkısını ve etkisini tabiiki başa yazmamız gerekir. Bunun dışında Sebat'tayken Sadi ve Fethi Hocalar, Karşıyaka'da Feyyaz Hocam bana çok önemli katkılar sağlamıştır. Ayrıca Hatayspor'da oynarken Hüsnü Özkara hocamın da katkısından bahsetmem gerekir.


Bir sol kanat oyuncusu olarak kendinde bir beğendiğin, güçlü ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönler neler? Özellikle geliştirmen gereken bir eksiğin olduğunu düşünüyor musun?

      Öncelikle zayıf yanımı söyleyeyim, daha fazla gol atabilmeyi isterdim, ofansif anlamda özellikle son vuruşları daha etkili yapmam gerekiyor. Ama bek özelliklerimi Abdullah Hoca'dan sonra güçlendirdiğimi düşünüyorum. Pozisyon bilgisi ve kademelerim konusunda da yine güçlü olduğumu düşünüyorum. Bunun dışında sadece bu sezon oynadığım 33 maç istikrarım konusunda bilgi veriyor. 

Geleceğin hakkındaki düşüncelerin neler? İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile devam edecek misin?

     Önümüzdeki sene nerede olacağım henüz belli değil. Birkaç kulüple görüşmelerim devam ediyor. (Röportajdan sonra Kayseri Erciyesspor'la anlaştı)

PTT 1. Lig'de ve Süper Lig'de kariyerin boyunca seni zorlayan isimler kimler oldu?

     Açıkça söyleme gerekirse çok zorlandığım bir isim olduğunu söyleyemem ama karşılıklı oynamaktan keyif aldığım çok futbolcu arkadaşım var.

İstanbul BŞB Süper Lig'e çıktığı ilk yıllarda taraftar sıkıntısı yaşamaktaydı. Son yıllarda "Bozbaykuşlar" taraftar grubu ortaya çıktı ve baya da dikkat çekti. Taraftarınız hakkında düşüncelerin neler?

     Geçen gün Twitter'da #bencebozbaykuslar diye bir hashtag açıldı. Orada da yazdım, ''Bence Bozbaykuşlar gönlümün TT'sinde gerisi hikaye'' diye. Bu bence durumu anlatıyor. Özellikle 2011 sezonu itibariyle yağmur çamur demeden her maçımıza Olimpiyat Stadı'na geldiler. Benim için anlamları büyük.

Seni İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımının kaptanı olarak Tanıyoruz. Kaptanlığın hakkında yorumlarını alalım nasıl bir kaptansın ?


      Bunu tabii benden daha ziyade beraber oynadığım arkadaşlarıma sormak lazım ama "formel" kaptan olmak yerine, onların her zaman yanında olup destek olmaya çalışan kaptan olmayı tercih ediyorum.

Bu sezon Spor-Toto Süper Lig'den küme düşmenizi nasıl yorumluyorsun?

      Benim için çok çok üzücü, gerçekten hala aklıma geldikçe inanmak bile istemediğim bir durum. Evet maalesef futbolda bunlar var, elimizden geleni yaptık ama bu kötü sonuca engel olamadık.

Avrupa'da veya Türkiye'de desteklediğin bir kulüp var mı?

      Hayır, ben profesyonelim. Tabiiki Milli takım!

Yurt dışında ve Türkiye'de senin oynadığın mevkiide beğendiğin isimler kimler?

     Son zamanlarda İspanya milli takimindan Jordi Alba'yı beğeniyorum. 
A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak? Sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?


     Burada tek suçlu olarak teknik ekibi görmemek gerekiyor. Bence milli takım sorunu kısa vadede çözülebilecek, takviye bir iki oyuncu konularak hallolabilecek bir problem değil. Öncelikle altyapıya inmek, çok daha etkin & amaç odaklı oyuncu yetiştiren, futbol yanında gençleri çok yönlü eğiten alt yapılar kurmamız gerekiyor.

Yabancı kontenjanının düşürülmesi hakkında düşüncelerini okuyucularımıza aktarır mısın?

      Kısa ve öz şekilde belirtecek olursam yerli futbolcular için iyi, kulüpler için kötü haber.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

      Ben size teşekkur ederim, herkese keyifli bir sezon diliyorum.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. adamsın savaşçı ekrem inş ibb de devam edersin

    YanıtlaSil