3 Eylül 2013 Salı

PTT 1. Lig'de 3. Haftanın Değerlendirmesi

       PTT 1.Ligde 3.haftanın sürprizini evinde mağlup olan Bucaspor ve Adanaspor takımları gerçekleştirdi. Golsüz maçın oynanmadığı haftada toplam 21 gol atıldı. Maç tempolarının artması ile beraber maçta sertliklerin arttığı ve öfke kontrolünün azaldığı maç ile beraber toplam 44 sarı kart ve 4 kırmızı kartın çıktığı bir haftayı geride bıraktık. Lig için üzücü olan bir veri daha elde ettik; 1461 Trabzon-Adana Demirspor maçında topun oyunda kaldığı süreyi hesapladık ve sonuç gerçekten çok vahim. İlk yarı 22,24 dk ve ikinci yarı 21,38 dk uzatma dakikaları dahil, toplam: 44,02 dk.

Topun Oyunda Kalma Süreleri
Şampiyonlar Ligi Premier Lig La Liga  Serie A Bundesliga Ligue 1 Süper Lig
66,11 63,54 61,49 64,25 62,15 61,19 51

        Lig kalitesinin artması adına bu süreyi mutlaka arttırmalıyız. Bir başka veri de topun takımlar arasında el değiştirme sayısı bu veriyi ilerideki haftalarda vereceğim sadece şu kadarını söyleyeyim; ligin topa hakim iki takımı olan Ankaraspor- İstanbul BŞB maçının ilk dakikasında top tam 5 defa el değiştirdi, bu da topun her 12 saniyede el değiştirmesi demek.

        1461 Trabzon evinde Adana Demirspor'u kendi yarı sahasında ağırladı. Temponun çok yüksek olmadığı maçta 1461 Trabzon, daha çok uzun paslar ve kontra ataklar ile gol aradı. Barış Memiş'i attığı gol ve oynadığı futbol için tebrik ederiz. Her an maçın içinde ve tüm ataklarda kendisini fazlası ile gördük. Maçın son anlarında hakemin penaltı pozisyonunu es geçmesi kendisi ve takımı adına üzücüydü. Adana Demirspor baskın oynayıp gol pozisyonu bulmakta sıkıntı yaşamamasına rağmen 2. gölü bir türlü bulamadı ve rakibin kontra ataklarında sıkıntılar yaşadı.

       Gaziantep BŞB, 3. haftada ideal kadrosuna ulaşmış görünüyordu. Hücum yollarında yine çok üretken ve fazla adam ile bulunurken, savunmada büyük sıkıntılar yaşıyorlar ve rakiplere çok pozisyon veriyorlar. Boluspor'un daha maçın başında öne geçmesine hakem ofsayt diye engel oldu. Boluspor'da gol vuruşu iyi oyuncular var, fakat hücumda çoğalmaları için ya öndeki oyuncuların önde top tutması lazım ya da hızlı hücuma geriden iyi destek gitmesi lazım. Emre ve Dimitrov bunu iyi yapan oyuncular fakat üçüncü bir oyuncu sayamayız. Alp bu maçta formsuz bir tablo çizdi ve ceza sahası içinde uzaklaştıramadığı top beş savunma oyuncusunun içinde gol olmasına sebep oldu.

      Samsunspor evinde kazanmayı bildi. Fethiyespor için işler kötü gitmeye devam ediyor, üç maçta 9 gol yediler ve sadece 2 gol atmayı başardılar. Takım halinde savunma yapmaya alışmaları lazım ve belki de savunmada bazı değişikliklere gitmesi gerekecektir. Oyun 1-0 iken Kenan'ın gol yapamadığı pozisyon maçın önemli anlarından biriydi. Samsunspor takımının hücum hattı yine çok formdaydı ve ilerleyen haftalarda çok daha fazla gol bulabilirler. Serkan Çalık ve Ekigho maçın performansı yüksek oyuncularıydı.

        Bucaspor elde ettiği sayısı pozisyonu gol ile değerlendiremedi. Öne geçtiği maçın son 10 dakikası içinde hem maçı hem de çok değerli üç oyuncusunu kaybetti. Okan'ın yerde yatan oyuncuya ayağı ile vurmadığı halde yaptığı hareket onu haftanın formsuz oyuncusu yapmıştır. Tavşanlı Linyitspor için önceki haftalarda yazdığım yazılarda Cafercan ve Mehmet Besler'in daha önde oynamaları gerektiğiydi. Bu maçta Cafercan sayısız pozisyona girdi, attığı şutlar ile takımın hücum gücünde en önemli oyuncu oldu ve attığı gol ile takımına puanlar kazandırdı.

        Şanlıurfaspor hedef santrfor eksikliğini Sercan ile giderdi, buna rağmen hala forvet arkası hücuma yönelik bir oyuncunun eksikliğini yaşadıklarını düşünüyorum. Orta alanda oynayan Sedat, Mehmet Ayaz ve Sankoh defansif anlamda güçlü bir orta saha oluşturur fakat geriye düştükleri maçlarda sıkıntı yaşayabilirler. Ayrıca geriden Engin ve Kağan'ın her ikisi de hücumu seven oyuncular bundan dolayı hücuma daha fazla destek vermeleri gerekir. Kahramanmaraşspor hücum yollarında sıkıntılar yaşıyor ilk üç haftada attıkları 2 golün birini stoper Serkan Özsoy diğerini Sinan penaltıdan kaydetti.

       Adanaspor evinde Manisaspor'a mağlup oldu. Öne geçmesine rağmen duran topta topun çok sert gelmemesine rağmen barajdaki oyuncunun yüzünü çevirmesi kabul edilir bir davranış değildir çünkü baraj kurulurken önceden antrenör barajı yazar ve barajda duracak oyuncuları yazar, takımın gol yemesine neden olacak cesareti olmayan oyuncunun hocam beni yazma deme hakkı vardır demiyorsa arkasını dönmeyecektir. Kaleci Tolgahan aldığı darbe sonrası ikinci yarı oyuna devam edemedi. Adanaspor takımın hala ideal kadrosuna ulaştığını düşünmüyorum. Ömer'in canlılığı ve büyük çabası yetersiz kaldı ve kademede geç kaldı üstelik yedikleri golde oyuncunun gerisine yanlış koşu yaptı. İzzet takım ile birlikte hazırlık kampı geçirmediği için henüz takımdaki yerini alamıyor, Rahman oyuna sonradan girdi. Ali Zorlu oynamaya henüz başlamadı. Tolgahan, İzzet, Rahman, Talha ve Ali'nin de oynamaya başlaması ile Adanaspor sıkıntılarını çözecek ve kazanmaya başlayacaktır. Tuna'nın cezası da bu maç ile sona erdi, İlkem büyük mücadele gösterdi ve takımın değişmezlerinden olacaktır. Manisaspor çekindiği bir deplasmanda 3 puan ile döndü. Bekir,Peroviç ve Umut performansı öne çıkan oyunculardı.

       Haftanın en önemli maçında puanlar paylaşıldı. Tempo çok yüksek olmamasına rağmen maçın seyir zevki diğer maçlara göre yüksekti. Oyuncu değişiklikleri yerindeydi ve her iki takım içinde öne çıkan kenarda bekleyen oyuncuların en az oynayanlar kadar kaliteli oluşlarıydı. Maçın ilk yarısında Ankaraspor'da Serdar Eylik çok çalıştı, genelde Müslüm ve Tisdell performansı yüksek oyunculardı. İstanbul BŞB'de Mehmet Batdal topu ileride iyi tuttu. Son dakikalarda da olsa maçta gollerin olması keyif verdi.    

Haftanın Takımı: Balıkesirspor
Haftanın Teknik Direktörü: İsmail Ertekin (Balıkesirspor)
Haftanın Futbolcusu: Lawal (Mersin İdman Yurdu) & Muhammet Reis (Balıkesirspor)
Haftanın Üzüntüsü: Bucaspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının son dakikaları
Haftanın Formsuzu: Adanaspor & Okan Alkan (Bucaspor)
Haftanın Gölü: Erhan Şentürk (Gaziantep BŞB), Mehmet Eren (Adana Demirspor) 

Yazar: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder