22 Ekim 2013 Salı

Röportaj: Yasin Mert Egeli (Çanakkale Dardanelspor)

       Transfer Merkezi Dergisi olarak sizlere alt liglerdeki genç yetenekleri tanıtmaya devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz Çanakkale Dardanelspor'un 1993 doğumlu genç santraforu Yasin Mert Egeli. Alt yaş gruplarında birçok kez milli olan genç yetenekle, Emin Örnek'in yaptığı bu keyifli röpörtajını hep birlikte okuyalım..

Merhaba Yasin, futbola nerede ve nasıl başladığını anlatır mısın bize?

       Futbola herkes gibi ben de sokak aralarında oynayarak başladım daha sonra babamın beni İzmir'in Aliağa ilçesindeki Petkimspor altyapısına yazdırmasıyla resmi olarak ilk adımı atmış oldum.

Bu sezon Çanakkale Dardanelspor'da profesyonelliğe imza attın, çok genç ve yetenekli bir oyuncusun. Gelecekle ilgili hedeflerini anlatır mısın?

       Evet, alt yapısından yetiştiğim Dardanelspor'la profesyonelliğe geçtim. Şu an zaman zaman şans bulabiliyorum, öncelikle çok çalışıp formayı almam gerekiyor bu sene için. Hedeflerim kendimi geliştirerek daha iyi yerlere gelmek, 4 büyüklerden birisinde oynamak.

Alt yapıdan profesyonelliğe kadar uzanan bu süreçte sana en çok kimlerin katkısı olduğunu düşünüyosun?

       Bütün hocaların katkısı var tabikide fakat Dardanelsporda Ahmet Duman ve Murat Kaytaz, Bozcaadaspor'da Orhan Acar ve Fazıl Kurt hocamın katkıları büyük. Bana çok güvendiler, bugün burada olmamı onlara borçluyum.

Alt yaş katagorilerde milli formayı birçok kez giyen bir oyuncusun milli takımın gelişiminde katkısı olduğunu düşünüyor musun?

       Tabi ki milli takımda oynamak büyük bir onur, bana çok şey kattığına inanıyorum. Milli formayla sahaya çıkmak çok farklı bi duygu, hedefim kendimi geliştirip A milli takım formasına layık olmak.

Sence saha içinde artıların ve eksilerin neler?

       En büyük artımın kaybetmeyi hazmedemeyen savaşçı bir yapımın olması. Ayrıca son vuruşlarımın iyi olduğunu ve hava toplarında etkili olduğumu düşünüyorum. Eksiklerim de vardır tabi ki, onları da geliştirmek için sürekli çalışıyorum.

Türkiye'de veya Avrupa'da beğendiğin/kendine örnek aldığın oyuncular var mı?

       Türkiye'de beğendiğim oyuncular Burak Yılmaz, Umut Bulut. Avrupa'da ise Ibrahimovic ve Ronaldo'yu sürekli takip ederim. Moussa Sow'u da unutmamak lazım tabi..

Sence Türkiye'de alt yapıya verilen önem yeterli mi? Kendi yaşadıklarından hareketle düşüncelerini bize aktarır mısın?

       Yeterli olmadığını düşünüyorum. Bir futbolcu kazanılıyorsa 5 futbolcunun harcandığını fikrindeyim. Aslında biraz daha üstüne gidilse çok yetenekli futbolcu çıkacak alt yapılarından. Ben bu konuda şanslıyım, Türkiye'nin en iyi alt yapılarından birinde yetiştim.

Maç ve antrenmanlar dışında kalan zamanlarda neler yapmayı seversin?

       Arkadaşlarımla zaman geçirmeyi çok severim, zaman buldukça sinemaya giderim. Tesis yaşamında genellikle play-station oynayarak vakit geçiriyorum.

Futbol senin için ne ifade ediyor?

       Hayatımın en önemli parçalarından biri, Futbol olmazsa olmazım benim.

Dardanelspor'un muhteşem bir taraftarı olduğunu futbolla ilgilenen herkes bilir. Buradan taraftarlarınıza neler söylemek istersin?

       Şu an kötü bir dönemden geçiyoruz, bu dönemlerde taraftarın bize verdiği destek çok olumlu yönde. En kısa zamanda çıkışa geçip taraftarımızın yüzünü güldürmek ve onlara şampiyonluk hediye etmek istiyoruz.

TransferMerkez.com sitemizi ya da dergimizi takip ediyor musun? TM hakkındaki düşüncelerini alabilir miyiz?

       Evet takip ediyorum. Türkiye'nin en güncel spor haberlerini paylaşan, alt liglere değer veren farklı bir site olduğunuzu düşünüyorum.

Bu keyifli sohbetin ve bize zaman ayırdğın için teşekkürler, başarılar diliyoruz sana. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

       Benimle röportaj yaptığınız için ben teşekkür ederim. Ayrıca genç futbolculara vermiş olduğunuz destek için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İyi yayınlar.

Röportaj: Emin ÖRNEK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder