26 Kasım 2013 Salı

Roma'da Tılsım Bozuldu..

       İlk 10 maçta 10 galibiyet alarak sezona tarihi bir başarı ile giriş yapan Roma'da işler son 3 haftada pek iyi gitmiyor. Her ne kadar 19 korner kullanıp, %66 topla oynasan da gol gelmeyince bunların hepsi gereksiz bilgi olarak kalıyor. 10 maçlık serinin sonlandığı Torino deplasmanında alınan 1-1'lik beraberlik, daha sonra adı Inter'den 7 yiyen takım olarak anılan Sassuolo'dan alınan iç sahadakiberaberlik, belki de dün akşamın habercisiydi. Cagliari ile 0-0 berabere kalan Roma'da maçın başında yakalanan çok net pozisyonların gole çevrilememesi belki de iyice gün yüzüne çıkan 'bitirici golcü' eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Kaptan Totti'nin olmayışının kanatları olmayan bir arıya döndürdüğü Roma'da, Fransız Hoca Rudi Garcia'yı yanlış kadro seçimi nedeniyle İtalya basını gibi ufak ufak eleştirmeye başlayabiliriz.

       Herkesin kendi doğruları olduğu hayatta futbolda böyle bir kavramdan bahsetmek yanlış olur. Eğer elinde çok üst düzey bir santraforun yoksa ve de özellikle İtalya Ligi'nde mücadele ediyorsan, kadronda olan Borriello'yu en önde oynatmak zorundasın. Bugüne kadar Garcia'nın kafasındaki ve sahaya çıkan 'banko' takımda olmayışı, -seri galibiyetler alsanız da- bu durumun yanlış olmadığı anlamına gelmez. Garcia'nın takımında forvet bölgesinde tercih ettiği oyuncular doğal olarak alıp giden tipte oyuncular (Florenzi, Ljajic, Gervinho ve Marquinho). Arkaya alınan rüzgarla beraber ortaya çıkmayan bu gibi açıklar, alınan kötü sonuçlarda net şekilde görünür hale geldi. Orta sahadaki dinamizminde en ufak bir gerileme olmayan Roma'nın defans hattı da kötü gününde değildi. Lakin Roma'nın Totti'ye ihtiyacı olduğu kadar Balzaretti'ye de aşırı derecede ihtiyacı var. Dodo evet çok kaliteli bir oyuncu ama maalesef. Bu ikilinin içinde bulundukları durum Caner Erkin/Hasan Ali Kaldırım ikilisini çağrıştırıyor bana. Balzaretti bu takımın en önemli 2-3 oyuncusundan biri.


       Roma'nın bu yıl ki performansından sonra rakipleri de onların karşısına önceki yıllardaki gibi cesurca çıkmıyor, bunu 3 maçtır net bir şekilde görüyoruz. Yani rakipler artık kontrollü oyunu tercih ediyor ve bu durum bazen büyük sıkıntı yaratıyor. Defansla mücadele edecek, pivot santrafor özellikleri de olan bir oyuncuya ihtiyaçları var. Şahsi fikrim Luca Toni vari bir isim bu ihtiyacı karşılar. Transfer sezonunda bu yönde bir girişimleri olacağını tahmin ediyorum. Genel manada çok fazla sıkıntısı olmayan Roma'nın liderliği kaptırması belki de üzerlerindeki baskının azalıp tekrardan bir hava yakalamalarına imkan verebilir. Tabi kaptan Totti'nin de bir an önce sahalara dönmesine de çok fazla ihtiyaçları var..

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. rudi garcia gibi bir hocaya şunu şurda oynat, forvete de luca toni tarzı adam al demek biraz ayıp olmuş bence :)

    lille takımında da gençlere çok fazla forma şansı veriyordu ve bu gençlerden epey bir kar etmiştir yani onun felsefesi bu. 10da10 yapmış bir takım var biraz da gençlerle rotasyon yapması normaldir diye düşünüyorum. balzaretti tabi çok kaliteli fakat dodo da genç ve önü açık bir futbolcu. digne örneği gibi bol forma şansı ile çok kaliteli bir topçu olacaktır diye ümit ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Mourinho'nun, Ferguson'un elestirildigi bu dunyada Garcia'nin elestirilmemesi anormal..

    YanıtlaSil