5 Şubat 2014 Çarşamba

Araştırma: Alt Liglerden Süper Lig'e

       Ülkemizde transfer dönemi son buldu. Bu ara transfer dönemi de her zaman olduğu gibi hareketli ve heyecanlı geçti. Yabancı kontenjanından ve yerli oyuncuların değerlerinin yüksek olmasından dolayı Süper Lig takımları alt liglerdeki oyunculara yöneldiler. Liderlik savaşı verenler de, kümede kalma uğraşları verenler de alt liglerden oyuncuları kadrolarına kattılar. Biz de alt liglerden üst liglere giden oyuncuları PTT  1.Lig, TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig olarak üç başlık halinde sizlere hatırlatmak istiyoruz.

PTT  1.Lig
Umut Gündoğan (Galatasaray): Bucaspor’dan transfer edildi. Ofansif orta saha oyuncusu henüz 23 yaşında. Hızı ve dikine oynaması önemli özelliği. 600.000 Euro ve Anıl Dilaver karşılığında transfer edilerek 4,5 yıllık sözleşme imzalandı.


Oğuzhan Kayar (Galatasaray): Manisaspor’dan transfer edildi. 18 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu bu sezon Manisaspor ile sadece 4 maça çıktı. Geleceğe yatırım amacıyla 2.250.000 TL karşılığında alınan oyuncu, 4,5 yıllığına kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeye imzasını attı.

Bekir Yılmaz (Bursaspor): Manisaspor’dan transfer edildi. Orta sahanın ortasında forma giyiyor, 25 yaşında. Yaklaşık 1.000.000 TL bonservis ücreti karşılığında Bursaspor’a transfer oldu. Bekir Yılmaz’ı buraya tıklayarak okuyabileceğiniz yazımızda detaylı olarak anlatmıştık.

Ozan Evrim Özenç (Antalyaspor): Denizlispor’dan transfer edilen genç  kaleci oldukça yetenekli. 21 yaşındaki file bekçisi milli takımımızın alt yaş kategorilerinde de forma giyiyor. 45 defa milli takıma çağrılan oyuncu, Antalyaspor için gelecek adına iyi bir transfer oldu. Oyuncu 3,5 yıllığına Antalyaspor’da.

Raheem Lawal (Eskişehirspor): Adana Demirspor’un geçen sezon ülkemize getirdiği oyuncu devre arasında Mersin İdman Yurdu’na transfer olmuştu. Bu devre arası da kulübüyle sözleşmesini fesheden 23 yaşındaki oyuncu fiziğiyle, tekniğiyle Süper Lig takımlarının dikkatini çekti. Real Betis'in de gündemine giren Lawal 230 bin Euro bonservis karşılığında Eskişehirspor'a transfer oldu. Ön liberoda ve orta sahanın ortasında çift yönlü oynayabilen oyuncu dikine oynamasıyla ve hızıyla tanınıyor.


Mustafa Akbaş (Trabzonspor): 1990 doğumlu stoper bu sezon 1461 Trabzonspor ile bir çok maça çıktı. Trabzonspor defansına alternatif bir isim olarak transfer edilen oyuncu ilerleyen maçlarda forma şansı bulabilir. Genç oyuncunun Trabzonspor'la 2018 sonuna kadar sözleşmesi var.

Gökhan Alsan (Trabzonspor): Trabzonspor’un 1461’den transfer ettiği bir diğer oyuncu da Gökhan oldu. Gökhan orta sahanın ortasında oynuyor. Bu sezon 4 gole 2 asiste imza attı. Orta sahada ilerleyen zamanlarda formayı kapabilecek yeteneğe sahip olduğunu düşünüyorum. Yaşı henüz 23.

Sercan Hacıoğlu (Gaziantepspor): Beşiktaş alt yapısından çıkan genç kaleci ilk devreyi Şanlıurfaspor’da geçirdi. 21 yaşındaki genç file bekçisi Urfa’da forma şansı bulamadı. Devre arası Şanlıurfaspor ile yollarının ayrılmasından sonra Gaziantepspor’a transfer oldu. Transferinde Sergen Yalçın'ın Beşiktaş yıllarından tanıyor olmasının payı büyük gibi görünüyor. Büyük ihtimalle takımın 3. kalecisi olarak görev alacak.

Birol Hikmet (Gaziantepspor): Bu sezon ilk devreyi Adana Demirspor’da geçiren tecrübeli oyuncu devre arası yollarını ayırdı. Konyaspor ile de adı anılan oyuncu, sezon sonuna kadar Gaziantepspor’da oynayacak.

Mahmut Bezgin (Sivasspor): Sezona Mersin İdman Yurdu’nda başlayan kaleci, ilk yarıda çoğu maçta ilk 11 çıktı. Parasını alamadığından dolayı sözleşmesini tek taraflı fesh ettikten sonra Sivasspor'un yolunu tuttu. Sivasspor’un kaleci Borjan ile yollarını ayırmasından sonra Mahmut’un takviye edilmesi, 2. kaleci olarak düşünüldüğünü gösteriyor.

Spor Toto 2.Lig
Ethem Ercan Pülgir (Bursaspor): Bursaspor’un Kartalspor’dan transferi Ethem. Henüz 21 yaşında. Genç Stoper oyuncusu bir çok kez Milli formamızı taşıdı. Genç yeteneği daha yakından tanımak için buraya tıklayarak inceleme yazımızı okuyabilirsiniz.


Onurcan Piri (Bursaspor): Giresunspor’dan takıma takviye edilen 1994 doğumlu genç kaleci oldukça yetenekli bir isim. 2017 Mayıs sonuna kadar sözleşme imzalayan Onurcan, 23 kez milli takımımızın alt yaş kategorilerinde kaleyi korudu. Bursaspor için gelecek adına gayet başarılı bir hamle oldu diyebiliriz.

Yakup Ramazan Zorlu (Kayseri Erciyesspor): 1991 doğumlu genç oyuncu Giresunspor’dan transfer edildi. Forvet mevkiisinde oynayan oyuncu bu sezon 8 maça çıktı ve gol atamadı.

Mehmet Gürkan Öztürk (Çaykur Rizespor): Aydınspor 1923'ten transfer edildi. 24 yaşındaki oyuncu bu sezon ligde 17 maça çıktı ve 4 gole imza attı. Forvette oynayan oyuncu büyük olasılıkla yedek bekleyecek.

Spor Toto 3.Lig
Ahmet Şahbaz (Sivasspor): Ahmet Şahbaz’ı sitemiz yazarlarından Ali Karakaş, bu yazısında uzun uzadıya anlatmıştı. Ahmet, stoper mevkiinde oynuyor. 22 yaşındaki oyuncu Sivasspor’un Silivrispor ile oynadığı Türkiye Kupası maçında Sivasspor’un ilgisini çekmeyi başardı ve transfer edildi. Alternatif olabilecek bir isim.


Abdurrahman Kuyucu (Antalyaspor): İskenderunspor 1967’den transfer edilen gurbetçi oyuncu, kariyerinde 74 defa 3.Lig maçına çıkmış ve 9 gol atmış. Abdurahman’ın transferinde ilginç bir dipnot var. PFDK, Hatayspor’un 2008’de lisans çıkardığı Abdurrahman'a sahtecilik suçuyla 6 ay futboldan men cezası vermişti. Abdurrahman, bu cezadan sonra Antalyaspor’a imza attı.

        Şimdilik anlatacaklarımız bu kadar. Amacımız Süper Lig'in yeni aktörlerini kısaca tanıtmak ve bir listede toplamaktı. Başka bir yazıda görüşmek üzere, keyifli okumalar.

Araştırma: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder