28 Nisan 2014 Pazartesi

Menekşe 42 yıl sonra açtı!

       Yavru Vatan'da normal sezon geçtiğimiz hafta sona ermiş ve Yenicami Ağdelen, tam 30 yıl sonra Kıbrıs'ın en büyüğü olanın şerefine nail olmuştu. Artık gözler, Pepsi Kupası'na çevrilmişti.

       Hatırlayacağınız gibi Kıbırs futboluyla ilgili en son yazımda, ligin ikinci yarısının ilk haftasında oynanan ve çorapların (!) damga vurduğu Yenicami Ağdelen-Lefke Türk Spor müsabakasına değinmiştim. Ne ilginç tesadüftür ki, bu iki takım cuma günkü kupa finalinde karşı karşıya geldi. Geçen sene finalde Mağusa Türk Gücü'nü 2-0 yenerek tarihinde 6.kez bu kupayı müzesinin ışıklı ve camlı raflarına koyma payesine erişen Karakartallar "duble", ligde ilk yarının sonlarına doğru toparlanmasına karşın ikinci yarının ortalarında aldığı beraberliklerle şampiyonluk yarışından uzaklaşan Lefke de tarihindeki 3.finalinden zaferle ayrılma peşindeydi.

       Güzelyurt ekibi en son 2011'de, bu kupayı en çok kazanan (17 kez) Çetinkaya finalde karşı karşıya gelmiş, mücadele 1-0 onların üstünlüğüyle devam ederken karşılaşmanın hakemi 90+2'de Çetinkaya lehine penaltı verince Lefkeli futbolcular bu karara celallenip hakemin üstüne yürümüşlerdi. Buna mukabil Menekşe'ye gönül verenler sahaya girince olaylar daha da büyümüştü. 20 Nisan 2011 tarihinde toplanan KTFF yönetim kurulu, Çetinkaya'yı hükmen galip sayıp Lefke'ye de tam 10 maç saha kapatma ve 13.000 TL para cezası vermişti. Bu karara itiraz eden mor-beyazlı cephenin "red" yanıtı alması yetmiyormuş gibi cezası daha da katmerlendi: 13 maç saha kapama ve 26.000 TL para cezası. Daha sonra bu akıl almaz kararlara kızıp Rum Federasyonu'na katılma girişiminde bulunmuşlardı; fakat bu girişim gerçekleşmemişti.

       Menekşeler; Dumlupınar (5-2), Doğan Türk Birliği'nin (4-2), Bostancı Bağcıl (3-0) ve Serdarlı Gençlerbirliği'ni (normal süre 2-2, penaltılarla 4-3) yenerek finale uzanmıştı. Karakartallar ise Görneç'i (4-0), Yeni Boğaziçi'ni (8-2), Küçük Kaymaklı'yı (7-0) ve Gençlik Gücü'nü (normal süre 1-1, uzatmalar 3-3; penaltılarla 4-3) eleyerek kupanın bir ucundan tutan diğer takım olmuştu.

       Lefkoşe Atatürk Stadı'nda oynanan finalde Lefke Türk Gücü, Kasım Tağman (1'i penaltıdan 2 tane) ve Kpah Sherman'ın ayağından bulduğu gollerle sonuca giderken; Cedric Fein'ın 83.dakikada golü karşılaşmanın skorunu belirlemekten öteye geçmiyordu: 3-1.

       Karakartal'ı avlayan Menekşe'de yıllar sonra gelen kupanın coşkusu yaşanıyordu elbette. Şampiyon takım, kupa ve madalyalarını KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun elinden aldı. En son 28 Mayıs 1972'de Baf Ülkü Yurdu'nu 4-0 yenerek bu kupayı havaya kaldıran Menekşeler, 45.000 TL'lik ödülün de sahibi oldu.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder