10 Mayıs 2014 Cumartesi

3.Lig Play-Off Röportajları (2)

       Spor-Toto 2.Lig'e çıkacak son 3 takımı belirleyecek 3.Lig Play-Off maçları öncesinde 12 takımın teknik direktörlerine play-off'la ilgili görüşlerini sorduk. Yazı dizimizin ikinci bölümünde 4 röportaj sizlerle, buyurun hep birlikte okuyalım.

Fahrettin Sayhan (İSTANBULSPOR)
       Sezon başı bütçemizle belki sondan beşe girecek bir takımdık ancak müthiş karakterli oyuncularım ve teknik ekibimle yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen play-offlardayız. Amacımız buradan elimizden gelenin en iyisini yaparak şampiyon olarak çıkmak.. Ben burada her takımın şansının eşit olduğunu düşünüyorum, biz genç ve karakterli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Ben oyuncu olarak minik takımdan A takıma bütün kategorilerinde oynamakdan şeref duyduğum İstanbulspor'da teknik adam olarak görev yapmaktan ayrıca gurur duyuyorum. Biz İstanbulspor ailesi olarak çok mutluyuz, harika tesislerimiz var, oyuncularım ve ben burayı evimiz olarak benimsedik. Yaşadığımızı sıkıntılara rağmen biz herzaman gelişme göstertik. Devre arası birçok oyuncumuzu kaybetmemize ve uzun sakatlıklara rağmen altyapıdan 1995'li kaleci Kubilay, 1997'li Ahmet ve 1994'lü Deniz'i oynatarak ligi 2. bitirdik ve play-offlara kaldık. Bu çocuklar ellerinden geleni yaptılar ve bizleri mahçup etmediler şükürler olsun.

       Play-offlarda sinirlerine hakim olan, sahada yüreğini ortaya koyan, daha çok arzu edenin kazanacağını düşünüyorum. Tabi şans faktörü de çok önemli. Biz bir markayız, tarihinde Kurtuluş Savaşı'nda son sınıf öğrencileri cepheye gitmiş, okulu da sarı renge boyatıp hastahaneye çevirmiş, cephedeki bütün öğrencileri şehit olunca okulun yarısı matem nedeniye siyaha boyanmış ve sarı siyah renkleri almış bu asil camiaya şampiyonluğu getirmek için oyuncularımla birlikte sonuna kadar savaşacağız. Armanın ve formanın hakkını vermek için elimizden geleni yapacağız. Rakip Yeni Diyarbakırspor. Futbolcu olarak Diyarbakır'da oynadım, bu da benim için ayrı bir gurur. Futbolu çok seven bir şehir, onlar da çıkmak için elinden geleni yapacaklar. Maçların dostluk ve fair play içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Buradan sezon başı bana güvenerek takımı teslim eden başkanımıza, teknik ekibimdeki bütün hocalarıma, karakterli ve takım ruhunu sahaya yansıtan oyuncularıma teşekkür ediyorum. Ayrıca İstanbulspor'un emektarları, çimlerimize bakan Muammer abi ve Yaşar abi, aşcımız Arif, malzemecimiz Mustafa ve masörümüz Zekiye ayrıca çok teşekkür ediyorum. Büyük İstanbulspor ailesinin birer parçaları onlar. Şampiyon olarak kupayı Muammer abimize getirmek istiyoruz. Transfer Merkezi ekibine de bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum.

Fethi Çokkeser (YENİ DİYARBAKIRSPOR)
       Zorlu bir maraton sonucunda tabi ki direkt çıkmak isterdik ama play-offlardan çıkmayı ümid ediyoruz.. Biliyorsunuz Yeni Diyarbakırspor'a 12 maç kaldığında geldik ve ligi iyi bir pozisyonda tamamladığımızı düşünüyorum. Görevi kabul ettiğimizde transfer sezonu kapanmış elimizdeki kadroyla devam etmek zorunda kalmıştık, şükürler olsun oyuncularım ellerinden geleni yaptılar ve play-offlara kaldık. Öncelikle benim burada görevi kabul etmemde başkanımız Feyzi İlhanlı'nın güzel projeleri ve taraftar grubumuz Azraillerin inanılmaz istek ve desteği çok etkili oldu. Play-offlarda birbirinden zorlu 4 takım yarışacağız, favorisi olmayan maçlar oynanacak.

       Biz üst lige çıkmak için, şehir olarak Diyarbakır efsanesini yeniden canlandırmak için hazırız. Gerek başkanımız gerek bizler gerekse oyuncu kardeşlerim bu bilinci taşıyoruz. Şehrin bizden beklentilerini biliyoruz, müthiş taraftara sahibiz ve bu kozumuzu da kullanarak play-offlarda başarımızı taçlandırmak istiyoruz. Taraftarlarımız bize centilmenlik içerisinde gerekli desteği versinler, biz onları mutlu etmek için elimizden geleni zaten sonuna kadar yapacağız. Artık tek maçlık periyoda girdik, kazanan devam kaybedense elveda diyecek. Biz ilk maçımızı alarak buradan evimize kupayla dönmek istiyoruz. Zor maç olacağını biliyorum, rakiplerimize de buradan başarılar diliyorum. Buradan sizin vasıtanızla tekrardan bize herzaman destek veren başkanımız Feyzi İlhanlı ve yönetim kuruluna, müthiş desteğini bizden esirgemeyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. TM ailesine de yayın hayatında başarılar dilerim.

Mustafa Kaplan (HACETTEPE)
       Biz Hacettepe olarak bildiğiniz gibi Gençlerbirliği'nin pilot takımıyız, amacımız Gençlerbirliği'ne buradan her yıl oyunucu vermek. Bu yıl başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Genç ve pırıl pırıl bir ekiple yola çıktık, 94-95-96 ve hatta 98'li oyuncularımla futbolu güzelleştirerek oynamaya çalıştık. Amacımız tabi ki şampiyonluktu ama artık play-offlardan çıkmak için uğraşacağız ve inşallah çıkan takım biz olacağız. Hacettepespor olarak milli takım karmalarına 9 oyuncu göndermenin de gururunu yaşıyoruz. Süper Lig'den şu anda 6 oyuncumuz takip altında, bu benim ne kadar kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip olduğumu gösteriyor. Amacımız bu genç kardeşlerimizi en iyi şekilde yetiştirerek Türk futboluna hizmet etmek. Play-offlarda Erzurum Büyükşehir Belediyespor'u yenersek üst lige çıkacağımızı düşünüyorum. Ekip olarak artık tamamen maçlara konsantre olduk ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Bütün takımların şanslarının eşit olduğunu ve az hata yapanın kazancağını düşünüyorum. Maçların, oyuncular ve tribündeki seyirciler açısından dostane bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. Hakeden kazansın ama tabi ki kazanan biz olmak istiyoruz.. Buradan sizin vasıtanızla çok değerli başkanımıza, yönetim kurulumuza ve oyuncu kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bize bu fırsatı verdiğiniz için sizlere de çok teşekkürler.

Selahaddin Dinçel (BERGAMA BELEDİYESPOR)
       Biz bu sezon başı mutlak play-off hedefiyle yola çıktık ancak ilk 7 hafta aldığımız kötü neticeler nedeniyle 16. sıraya kadar indik ancak 8 haftadan ligin sonuna kadar oynadığımız güzel oyun ve aldığımız neticelerle ligi 2. bitirmeyi başardık. 4 ekip de bu yarışa eşit şartlarda ve eşit şanslarda başlayacak, favorisi olmayan maçlar oynayacağız. O günkü saha şartları, oyuncuların oyuna konsantrasyonu ve oyuna etki edebilecek şartlar tabi ki çok önemli. Biliyorsunuz ki futbol çok farklı bir spor dalı. 1. dakikada kırmızı kart görebliyorsunuz ya da 3-0 öndeyken son 10 dakikada yediğniz gollerle geriye düşüp maçı kaybedebiliyorsunuz. Biz de play-offlarda en az hata yapan olmak ve tabi ki çıkmak, en azından final oynamak istiyoruz.

       Bu arada buradan sizin vasıtanızla bu takımın kurulması konusunda bizden desteğini esirgemeyen Onursal başkanımız ve Bergama Bld. Bşk. Sayın Mehmet Gönenç'e, kulüp başkanımız Hakkı Özlü'ye ve muhteşem Bergama seyircisine çok teşekkür ediyorum. Bize her zaman güvendiler ve yanımızda oldular. Ayrıca daha önce görev aldığım Balıkesirspor, Aydınspor ve Turgutluspor takımlarının başkan ve yönetimlerine çok teşekkür ediyorum, onların oyuncu konusunda her zaman çok destekleri oldu bize. Bizler Türk futbolunun kazanması için ellimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Önce dostluk ve Türk futbolu kazansın. Ayrıca buradan alt liglerin temel sorunu olan askerlik ve kontenjan sorununun da en kısa zamanda çözülmesi temenni ve dileğimi iletmek istiyorum. Maalesef ki 3.Lig üvey evlat konumunda, 24 yaşındaki gencecik kardeşlerimiz futbolu bırakmak zorunda kalıyorlar. Buna da en kısa zamanda çözüm bulunucağını düşünüyorum. Bergama Belediyespor olarak taraftarlarımızından sonuna kadar fair-play çerçevesinde bizleri desteklemelerini kazananı da kaybedine de alkışlamalarını dileyerek bir daha kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Röportajlar: Yakup ATEŞ
Katkılarından dolayı Haydar Bulaca'ya teşekkürler.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder