28 Ağustos 2014 Perşembe

İnceleme: Adanaspor 2014-15

       Bu ligin en güçlü ekiplerinden birisidir Adanaspor. Geçtiğimiz senelerde birçok kez şampiyonluğun kapısından dönmüştü. Play-off finalinde kaybetme, yine ikinci Bucaspor ile aynı puanda olmasına rağmen averaj ile ligi 3.sırada bitirip play offta başarılı olamama gibi şeyler yaşayarak son dakikada Süper Lig biletini birçok kez kaçırdı. Geçtiğimiz sezona takımın daimi hocalarından Levent Eriş olmadan başlayan Adanaspor, ligin ortaları olmadan hocasıyla yeniden anlaştı. Lige en kötü başlayan ekiplerden birisi olan Adanaspor, hoca değişikliğinden sonra toparlanarak geçtiğimiz sezonu ligde kalarak tamamladı. Yeni sezon öncesi bir çok transfer yapan Adanaspor’da hedef Süper Lig.

KALECİ
       Adanaspor bu mevkiiye tecrübeli eldiven Atilla Koca’yı transfer etti. 34 yaşındaki tecrübeli eldiven kaleyi koruyacak isim. Yedeği ise Adanaspor’un genç oyuncularından Hayrullah Mert Akyüz. 20 yaşındaki Hayrullah, bu takımda tahminimce üçüncü kaleci olacak. İkinci kaleci kim olur diyorsanız şu anda gündemdeki tek isim Ferhat Kaplan. Ferhat Kaplan ile görüşmelerin devam ettiği ama henüz anlaşma sağlanamadığı söyleniyor. İlerleyen günlerde netleşir tahminimce. Ama bence Ferhat, Atilla’dan formayı ilk aşamada alamaz.

SAVUNMA
       Adanaspor’un stoperleri hiç fena değil. Geçtiğimiz sezonu Şanlıurfaspor’da geçiren Ozan Tahtaişleyen'i ve Trabzonspor’un PTT 1.Lig’e kiraladığı Abdullah Karmil’i kadrosuna katan Adanaspor’da Yiğitcan Gölboyu ve Merthan Açıl  ikilisi de kadroda. Levent Eriş’in burada Ozan Tahtaişleyen ve Merthan Açıl ikilisini oynatacağını düşünüyorum. Merthan, Levent Eriş’in gözde oyuncularından. Onu kesip Abdullah Karmil’e şans vereceğini sanmıyorum. Yine Abdullah Karmil gibi bir oyuncuyu da yedekte tutmak zor. Bu bölgedeki rekabet takımın gücüne güç katabilir ama kulis sıkıntısı da yaratabilir. Ozan’ın yedeği Abdullah, Merthan’ın yedeği Yiğitcan olacaktır.

       Sol bekte Selçuk Şahin’in forması garanti gibi duruyor. Tecrübeli oyuncunun arkasındaki alternatifi 1996 doğumlu Atakan Ekiz. Selçuk kolay kolay formayı Atakan’a vermez. Burada sıkıntı çıkabilir, göreceğiz. Ayrıca bu bölgede alternatif olabilecek bir diğer isim Mehmet Sak ama takımdan ayrı çalışıyor. Sakatlık var. Sağ bekte 24 yaşındaki Fahri Akyol oynayacak. Fahri’nin yedeği Uğur Uruç olacak. Burada da Fahri’nin baskın olacağını düşünüyorum ve formayı vermeyeceğini tahmin ediyorum..

       Son olarak savunma dörtlüsünü gözümüzün önüne getirelim. Sağ bekte Fahri, stoper ikilisi Ozan ve Merthan, sol bekte Selçuk.

ORTA SAHA
       Orta sahada kadronun bol alternatifli olması göze çarpıyor Adanaspor’da. Orta sahanın ortasında Fatih Şen gibi tecrübeli bir oyuncu var. Yeni transfer edilen siyahi oyuncu Joao Luiz’in de sağlam bir oyuncu olduğunu duydum. Özellikle temiz pas atmasıyla dikkat çeken bir isim olduğu söyleniyor. Luiz ile Fatih Şen arasında forma rekabeti yaşanır; ama formayı Fatih kapar diye düşünüyorum. Yabancı oyuncuyu yedek kulübesinde oturtmakta zor olur. Bu bölgenin üçüncü yedeği ise Fırat Kaplan olacak.

       Orta sahanın kenar bölgelerinde  gurbetçi oyuncu Olcay Turhan ve Fevzi Özkan oynayacak gibi duruyor. Özellikle Olcay’ın kamp performansının gayet iyi olması rakipsiz olduğunu düşündürse de arkadan gelen genç oyuncu Sami Can Keskin ve Ahmet Bahçıvan formayı kapmak için uğraşacaktır. Fevzi Özkan ise 1 senelik aranın ardından yeniden Adanaspor’a geldi. Adanaspor’a şampiyon takımın oyuncularından birisi olarak moralli gelen Fevzi’nin yedekleri Cem Özdemir ve Tevfik Altındağ.

       Forvet arkası bölgesinde Tiago Bezerra gerçekten alternatifsiz. Geçen sezon bu takımın ligde kalmasında da büyük pay sahibi oldu. Gerçekten çok tecrübeli ve klas bir oyuncu. Duran topların başında da yine Tiago ve Fatih Şen'i görürüz. Performansı Adanaspor’un kaderini belirleyecek isimlerin başında gelir her zaman.

FORVET
       Forvet bölgesinde geçtiğimiz sezondan Ergin Keleş’i takımda tutan Adanaspor iyi bir iş yapmış oldu. Bazı taraftarlar Ergin için ‘’Gittiği takımı düşürüyor’’ tarzı komik görseller de yapsalar, Ergin bu ligin iyi futbolcularından. Yanına da geçtiğimiz sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da oynayan Murat Yılmaz’ı transfer eden Adanaspor çift forvet oynayacak kanımca. Murat’ın aslında yetenekli olduğunu düşünüyorum ama geçen sezon önünde Mehmet Batdal gibi bir oyuncu olması forma şansı bulmasını engellemişti. 25 yaşındaki oyuncu 1,90lık boyuyla hava toplarında etkili olabilir. Özellikle geçen sezon Mersin İdmanyurdu kalecisi Mahmut Bezgin’e attığı gollerle hafızadan silinmeyen oyuncunun bu sene başarılı bir performans göstermesini bekliyorum.

       Bu bölgede Ergin’in yedeği Ahmet Dereli, Murat Yılmaz’ın yedeği Mehmet Boztepe olur. Mehmet Boztepe de oyuna sonradan girerek oyunu hareketlendirebilen isimlerden olacaktır.

GENEL BAKIŞ
       Adanaspor bu sezon 4-3-1-2 gibi bir taktikle oynayacak gibi. Adanaspor için en güzel yorumlayacağım şey takımın iskeletinin sağlam olması. Hem stoperler hem göbek hem de forvet hiç fena oyunculardan oluşmuyor. Adanaspor’da yaşanacak en büyük sıkıntılardan birisinin kulis olabileceği kanısındayım. Eğer Adanaspor takım olmayı başarırsa bu sezon ligin sürpriz takımlarından birisi olabilir. Yine takımın başındaki en büyük problem başkan Bayram Akgül ile Turbeyler Grubu arasındaki gerginlik. Uzun süredir bir türlü bu gerginlik çözülemedi. Şampiyonluk isteniyorsa birlik olunmalı. Başkanın ve taraftarın neden bu kadar birbirine girdiğini açıkçası anlamıyorum. Yine Tiago gibi bir oyuncunun alternatif sıkıntısı var bence. Allah vermesin Tiago sakatlık geçirirse takımın can damarı gitmiş olur. İşte o zaman Adanaspor ligi zor bitirir.

       Ligi nerede bitireceklerini tahmin edecek olursak, Adanaspor'un ligde ne yapacağı hiç belli olmayacak takımlardan olduğunu söyleyebiliriz. Ama ben Adanaspor için her şey yolunda giderse ilk altının güçlü adaylarından olabileceği kanısındayım. Adanaspor’u sizler için tanıttık. Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder