29 Ağustos 2014 Cuma

İnceleme: Bucaspor 2014-15

       Altyapısı ve genç oyuncularıyla tanınan İzmir temsilcisi geçtiğimiz sezonu 46 puanla 9.sırada bitirdi. Bu sonuç bence Bucaspor için hiç fena değildi. Hatta birçok tecrübeli ve iyi takım içinde yapabileceklerinin en iyisiydi diyebilirim. Bu sezon ise hedefleri üst sıraları zorlamak. Açıkçası gerçekçi bir hedef. Bucaspor ufak tefek eksiklikler dışında iyi bir kadro kurdu ancak bu ligin üstünde kadro kuran takımlarda  mevcut. O takımlarla başa çıkması kolay olmayacak.

TRANSFERDE NE YAPTI?
       Geçen sezon Bucaspor kadrosunda yer alan Ziya Aydın ve Emre Balak Kocaeli Birlikspor'a, Taylan Antalyalı Gençlerbirliği'ne, Okan Alkan Balıkesirspor'a, Berkay Samancı ise Altınordu'ya gitti. Volkan Özcan, Hüseyin Bilican ve Tosain Ricketts takımdan ayrılan diğer futbolcular oldular. Ayrıca geçtiğimiz sezon Bucaspor'da kiralık olarak forma giyen Hakan Çinemre ve Recep Niyaz da bu sezon kadroda olmayan diğer isimler.

       Boluspor'dan İskender Alın, Akhisar Belediyespor'dan Emin Aladağ ile Erkan Taşkıran, Rw Erlinghausen'den Bilal Akgüvercin, Şanlıurfaspor'dan Berkin Kamil Arslan, Balıkesirspor'dan Burakcan Kunt, Trabzonspor'dan (1461 Trabzon'da kiralıktı) Torric Jebrin ve Galatasaray'dan (Darıca Gençlerbirliği'nde kiralıktı) Hüseyin Tokmak transfer edildi. Geçen sezonu kiralık olarak başka takımlarda geçiren Emrecan Afacanoğlu, Melih Vardar ve Civar Çetin takıma döndüler. Mehmet İncebacak ve Melih Vardar kampta sergiledikleri disiplinsiz davranışlardan dolayı kadro dışı bırakıldılar ve şuan altyapı takımıyla antremanlara çıkıyorlar. Durumları belirsiz. Özellikle Mehmet İncebacak geçtiğimiz sezonlarda Bucaspor'un önemli oyuncularından olmuştu.

KALECİLER
       Bucaspor'un kalesinde 4 tane çok genç kaleci bulunuyor. 1. kaleci olarak Ömer Kahveci'nin yeri garanti. Ömer, henüz 22 yaşında olmasına rağmen tecrübeli sayılabilecek bir isim. Geçen sezon biraz düşüş yaşadı fakat bu sezon eski formuna kavuşacağını düşünüyorum. Tahminimce önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlere gelecektir. 2.kaleci olmak için Kemal Mert Özyiğit, Çağlar Şahin Akbaba ve Orkun Özkafalı rekabete girecek.

SAVUNMA
       Defansın sağında yeni transfer Hüseyin Tokmak ve altyapıdan Sancar Yıldırım bulunuyor. Fakat ben her iki kanatta hem hücumda hem savunmada oynayabilen 21 yaşındaki Zekeriya Kacaroğlu'nun oynayacağını düşünüyorum. Zekeriya yetenekli bir futbolcu, kendini biraz daha geliştirirse önümüzdeki senelerde Süper Lig'de görebiliriz. Çeşitli mevkilerde başarıyla oynayabilmesi çok büyük avantajı. Sol bekte ise yine genç isimler dikkat çekiyor. 19 yaşındaki Batuhan İşçiler ve 20 yaşındaki Abdullah Balıkuv. Batuhan formaya daha yakın. Potansiyeli yüksek ve Batuhan'ı da gelecekte Süper Lig'de göreceğimizi düşünüyorum. Stoper'de Luiz Henrique ve Taha Can Velioğlu ikilisinin yer alacağını düşünüyorum. Henrique uzun yıllardır ülkemizde ligi iyi tanıyor ve tecrübeli bir futbolcu. Taha Can ise henüz 20 yaşında ve gelecek vadediyor. Bu iki ismin alternatifleri ise Emrecan Afacanoğlu ve henüz 17 yaşındaki Kadir Bilimlier. Stopere takviye gerektiğini düşünüyorum. Uzun lig maratonunda şu haliyle sorun yaşanabilecek bir bölge olarak gözüküyor.

ORTA SAHA
       Bucaspor'da orta sahanın göbeğindeki iki ismin Tamandani Nsaliwa ve Emin Aladağ olacağı görüşündeyim. Emin, geçen sezon sakatlık sebebiyle çok forma giyemedi fakat bu lig için iyi transfer. Nsaliwa da bir buçuk sezondur takımda ve takımı tanıması avantajı. Bu ikilinin sağlayacağı uyum ve göstereceği performansın Bucaspor için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu isimlerin ilk alternatifleri, bir türlü istenilen performansa ulaşamayan Torric Jebrin ve  Fenerbahçe altyapısından yetişen Ferhat Çulcuoğlu. Diğer alternatifler ise yeni transfer Burakcan Kunt ve genç futbolcular Civar Çetin ile Berkant Taşkıran. Özellikle Ferhat'ın Emin-Nsaliwa ikilisini zorlayabileceğini düşünüyorum. Berkant altyapıda forma giyecektir. Burakcan için forma bulmak kolay olmayacak. Bucaspor'da forvet arkasında Emre Şahin'in yeri garanti diyebilirim. Emre geçen sezon iyi bir çıkış yakaladı ve bu performansını sezon öncesi kampında da sürdürdü. Sezona formda giriyor, önemli işler yapacağını düşünüyorum. Emre'de Bucaspor'un Süper Lig potansiyeli olan futbolcularından. Emre'nin alternatifi ise yeni transfer Bilal Akgüvercin. Bilal'in sezon öncesi performansının umut saçtığı biliniyor. Ayrıca Jebrin de zaman zaman bu bölgede şans bulabilir.

KANATLAR
       Bucaspor'un sağ kanadı kaptan Zafer Çevik'e emanet. Zafer aynı zamanda takımın jokeri konumunda. Sağ bekte, orta sahada, forvet arkasında hatta forvette bile oynayabilecek özelliklere sahip. Sol kanada ise daha önce Bucaspor forması giymiş olan taraftarın çok sevdiği Erkan Taşkıran transfer edildi. Erkan 1.Lig için oldukça iyi bir transfer. Sol kanatta forma onun. Bu isimlerin alternatifi ise Berkin Kamil Arslan. Berkin'in alternatif olarak yeterli olduğunu düşünmüyorum. Sağbek oynayacağını düşündüğüm Zekeriya Kacaroğlu kanatlar için oldukça iyi bir alternatif. Ayrıca forvet arkası oynayan Emre Şahin ve forvette oynayan Yasin Avcı kanatlarda oynayabilecek diğer isimler. Fakat kanat alternatifi olarak en az bir ismin kadroya katılması gerektiği düşüncesindeyim.

FORVETLER
       Forvette formanın geçen sezonu Boluspor'da geçiren ve Süper Lig tecrübesi bulunan İskender Alın'ın olduğunu düşünüyorum. İskender bu lig için iyi bir futbolcu. İskender'in alternatifleri ise Yasin Avcı ve Çağrı Tekin. Yasin Avcı tecrübesiyle birinci alternatif. Gönderilmesi planlanan Anıl Dilaver'in şuan sözleşmesi devam ediyor, takımda kalması halinde alternatif isimlerden olabilir.

TEKNİK DİREKTÖR
       Bucaspor yeni sezon öncesi takımın başına eski hocası Sait Karafırtınalar'ı getirdi. Sait Hoca, Bucaspor kulübünü oldukça iyi tanıyor ve gençlere şans tanımasıyla bilinen bir hoca. Bucaspor kadrosunda da çok sayıda potansiyelli genç futbolcu mevcut. Yani Sait hoca tercihini her iki taraf için de olumlu buluyorum.

GENEL BAKIŞ
       Bucaspor çok yetenekli ve genç isimlere sahip fakat tecrübe konusunda biraz eksikler. Bu tecrübesizlik bazı maçlarda başlarına iş açabilir. Tecrübeli futbolcular genç futbolculara ne kadar yardımcı olursa Bucaspor o kadar başarılı olacaktır. Ayrıca Bucaspor'un bu sezon kadrosunda bulunan 3 yabancı futbolcusu da daha önce Bucaspor'da forma giymiş isimler dolayısıyla hem ligi hemde takımı tanıyorlar. Bunun bir avantaj oluşturabileceğini düşünüyorum. Bucaspor'a baktığımda tam bir orta sıra takımı görüyorum. Bunun dışında gösterecekleri olumlu veya olumsuz herhangi bir performans beni şaşırtır. Yine de Bucaspor'a Süper Lig yolunda başarılar dilerim.

BEKLENEN KADRO
       Sahaya 4-4-1-1 dizilişiyle çıkacaklarını düşünüyorum. Kalede Ömer Kahveci, savunma dörtlüsünde sağ bekte Zekeriya Kacaroğlu, sol bekte Batuhan İşçiler, stoperde Luiz Henrique ile Taha Can Velioğlu. orta saha dörtlüsünde sağda Zafer Çevik, solda Erkan Taşkıran, ortada Emin Aladağ ile Tam Nsaliwa, forvet arkasında Emre Şahin, forvette ise İskender Alın şeklinde. Sizlere Bucaspor'u elimden geldiğince tanıtmaya çalıştım, umarım başarılı olmuşumdur. Zaman ayırıp okuyan herkese teşekkürler.

Hazırlayan: Utku YASTIKCI
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. iyi bir değerlendirme olmuş tebrik ederim.alt liglere dair analizlerin ve incelemelerin daha da sıklaşması dileğiyle, başarılar dilerim.

    YanıtlaSil