27 Ağustos 2014 Çarşamba

İnceleme: Yeni Malatyaspor 2014-15

       2.Lig'de 5.sezonunu yaşayacak olan Yeni Malatyaspor, lige yine Beyaz Grup'ta başlıyor. Diğer sezonların aksine bu sefer deplasmanda değil sezonu Malatya’da Ofspor maçıyla açacak. 2014-15 sezonuna her anlamda yeniliklerle başlayan takımda, ilk olarak kulüp yönetimi değişti. Daha önceki 4 yılda maaşlı başkan modelini uygulayan kulüp istenilen başarı gelmemesi üzerine yönetim değişikliğine gitti. Yapılan kongrede kulüp başkanlığına Adil Gevrek seçildi. Yeni başkan eski yönetimlerin aksine hedefi ilk 5 olarak değil direkt şampiyonluk olarak açıkladı. İlk olarak kulüp hoca aramaya başladı, daha önce Malatyaspor’u UEFA kupasına götürmüş, şehri bütünleştirecek isim olarak görülen Ziya Doğan’a teklif götürüldü fakat hocayla anlaşılmayınca Cafer Aydın’la devam kararı alındı lakin yönetim içinde Cafer Aydın’a karşı olumsuz görüşler artınca yönetim Mustafa Uğur’a yöneldi. Taraftar ve basın da pozitif bakınca takımın hocası Mustafa Uğur oldu.

       Takım kadrosu ise taraftarın merakla beklediği konu idi. Zira geçen yıl playoff 2.maçında Hatayspor’a karşı oynanan kötü futbol, 15 dakikada 3 gol yenilmesi (2’si penaltı) takıma olan güveni sıfırlamıştı. Doğal olarak taraftar kadronun genel olarak değişmesinden yanaydı. Yönetimde bu doğrultuda hareket etti, sözleşmesi bitenlerden Eren Görür, Ramazan Kahya ve Vedat Kapurtu ile anlaşıp diğer oyuncuları gönderdiler. Sözleşmesi devam edenlerden ise Koray Şanlı ve Hüseyin Kar takımda kaldı. Sonuç olarak geçen yılki kadrodan sadece 5 oyuncu takımda kalırken dış transferde ise PTT 1.Lig patentli tecrübeli oyuncular transfer edildi.

KALECİLER
       Yeni Malatyaspor, kalesini yine tecrübeli eldivenlere emanet etti. 2 yıldır kaleyi koruyan Vedat Kapurtu ve Adana Demirspor’dan transfer edilen Şener Özcan takımın as kalecisi olmak için çalışacaklar. Geçen yıl U19 takımı ile şampiyonluk yaşayan Mehmet Ayaoku ve U17 takımının kalecisi Abdulsamed takımın alternatif kalecileri.

DEFANS
       Defasın göbeğinde 4 isim forma için kapışacaklar. Onur Kalafat, Ferit Cömert, Ersin Veli ve Koray Şanlı. Geçen yıl birlikte Antep Belediye’de birlikte oynayan Onur ve Ferit’in 11’de başlaması kuvvetli ihtimal. 2 yıldır sol bekte oynayan Ramazan Kahya’ya alternatif olarak Göztepe’den Osman Fırat transfer edildi. Sağ bekte ise Necdet Kaba’nın ayrılmasından sonra Orduspor’dan transfer edilen Mustafa Tuna Kaya oynayacak. Takımda alternatifi olmayan tek bölge olarak duruyor. Hazırlık maçlarında ofansif özelliklere sahip Mert Ali Turgut denendi muhtemelen bu bölgeye monte edilecek.

ORTA SAHA
       Mustafa Uğur’un oyuncu seçiminde en çok zorlanacağı bölge orta sahadır desek yeridir. Zira tamamı üst ligden gelmiş bir orta sahaya sahip takımın nasıl bir oyun taktiği ile oynayacağı ise oyuncuların bireysel performanslarına bağlı biraz da. Sol kanatta Hüseyin Kar ve Boluspor’dan transfer edilen Fatih Gül var.
Sağ kanatta ise Fethiyespor’dan transfer edilen Emre Öztürk ve Galatasaray patentli Serkan Çalık forma arayacaklar. Ön liberoda Onur Acar, Onur Tuncer ve Ali Sakal önlerinde ise Caner Ağca ve İrfan Başaran takımın başarısı için ter dökecekler.

FORVETLER  
       Yeni Malatyaspor’un 2.Lig serüveninde belki de en başarısız olduğu yerdir. Bir türlü aranan kan bulunamadı, çok isim geldi gitti ama tam anlamıyla golcü diyebileceğimiz bir oyuncu çıkmadı. Taraftar, umarım bu yıl özlemle beklediği golcüye kavuşur. Takımın bu sezonki gol umutları; Eren Görür, Emrah Kol, Mehmet Gürkan Öztürk ve Aydın Çetin olacak.

HAZIRLIK MAÇLARI
Yeni Malatyaspor 0-0 Keçiörengücü
Yeni Malatyaspor 0-3 Bandırmaspor
Yeni Malatyaspor 0-3 Tuzlaspor
Yeni Malatyaspor 0-1 Şanlıurfaspor
Yeni Malatyaspor 2-2 Galatasaray U21
Yeni Malatyaspor 1-0 İnegölspor

       Hazırlık maçlarındaki skorlar iç açıcı olmasa da Bandırma ve Tuzla maçları hariç diğer maçları izleme fırsatı buldum genel olarak genç oyuncular denendi üstüne istekli bir takım ortada vardı. Takım geçen yıllardaki oyuncular gibi ruhunu ortaya koymazsa şampiyonluk hayaldan öteye gitmez. Aldığı paranın, formanın hakkını veren, koşan mücadele eden, inanan bir Yeni Malatyaspor’un grupta zorlanmayacağını düşünüyorum. Güzel bir sezon izlemek dileğiyle.

Hazırlayan: Nurullah ÇELİK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder