22 Eylül 2014 Pazartesi

Maç Analizi: Kocamustafapaşaspor-Damlaspor

       Kocamustafapaşaspor ile Damlaspor, 20 Eylül Cumartesi günü saat 14:00'te İstanbul Süper Amatör Lig maçında karşı karşıya geldi. Ben de bu maçı değerli hoca arkadaşım Cenk Balkan ile birlikte izleme fırsatı buldum. Maçın esame listesini elime aldığımda gözüme çarpan ilk şey, Kocamustafapaşa kadrosunda bulunan oyuncularım doğum tarihleriydi. 1994-1995-1996 ve 1997 doğumlu oyuncular ile mücadele ediyorlar, bu haftaki kadronun yaş ortalaması 18. Böyle bir takım hazırladıkları için Hakan Gaş ve Altuğ Canhoroz hocalara teşekkür ediyorum. Bu takımın asıl kurucusu tabi ki Ahmet Genç (Con Ahmet). Çok güzel bir jenerasyon yakalamış ve takımı genç hocalara emanet etmiş.

       Gelelim maça. Maç başlar başlamaz Kocamustafapaşa takımının oyundaki dizilişine, pas trafiğine ve diri oyununa hayran kaldım. Oyuncular sadece kendilerine verilen görevleri yapıyorlar ve harfiyen uyguluyorlar. Müthiş bir takım oyunu var. Her oyuncu kendi arkadaşının açığını kapatıyor. Futbolun güzelliklerini sahaya yansıtıyor, seyircilere güzel bir maç seyredeceklerinin sinyallerini veriyorlardı. Damlaspor da buna güzel karşılık veriyordu, iki takım da güzel oyun için sahadalardı.

       Kocamustafapaşa'da takımından gözüme çarpan isimler, 1996 doğumlu sağ kanat oyuncusu Ali Bora ve 1995 doğumlu sol kanat oyuncusu Görkem Karateke. İki kardeşimiz de çok değerli oyuncular. Özellikle Ali Bora, birkaç seneye isminden çok söz ettirecek. Sürati, driplingleri ve mücadele gücü takdire şayan. Çok özellikli oyuncu, defansa yardımcı olması artısı. Tek eksiği top sürmesindeki tecrübesizliği. Eminim ki yakın zamanda onu da çok çalışarak hocalarının yardımıyla aşar ve profesyonel ligde oynayacak düzeye gelir. 1-1 sonuçlanan maçta Kocamustafapaşaspor'un tek golü de Görkem Karateke'den geldi.

       Ayrıca Damlaspor'un pivot santraforu Özgün Şala'yı da çok beğendim, çok yetenekli bir isim olduğunu söyleyebilirim. Hava hakimiyeti çok iyi, diri ve ayaklarına da hakim bir forvet oyuncusu. Buradan profesyonel takımlarımızın scout ekibinde bulunan hocalarımıza, bu takımları izlemelerini tavsiye ediyorum. Gerekli ilgi alaka gösterilirse çok değerli oyuncular çıkacağına eminim. Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle, keyifli okumalar.

Hazırlayan: Ali KARAKAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder