6 Eylül 2014 Cumartesi

Oyuncu Raporu: Ömer Ali Şahiner

       ''Konya'nın Altın Çocukları''  adlı yazımda Konyaspor’un 1991-1992 jenerasyonunun sağlamlığına değinmiş ve 10 tane genç oyuncuyu anlatmıştım. Tabi bu oyuncular içerisinde eski adıyla Konya Şekerspor, şu andaki adıyla Anadolu Selçukluspor patentli isimler de vardı. Konya Şekerspor 2 sezon önce Konyaspor’un bünyesine girdi ve isim değişikliğine gitti. Konya Şekerspor’un yıldız oyuncularından Ömer Ali Şahiner, 2 sezon önce Konyaspor takımına transfer oldu. Özellikle bu sezon üç büyükler ile transfer dedikodusu çıkan Ömer Ali Şahiner’i sizlere daha detaylı anlatmaya çalışacağım..

KARİYERİ
       Ömer Ali Şahiner, 1992 Konya doğumlu bir oyuncu. Henüz 10 yaşındayken sokakta başladı futbola. 12 yaşında mahallesinde top oynarken Konya’nın amatör takımlarından Karabağ Gençlerbirliği’nin hocası Niyazi Yıldırım, Ömer Ali’nin oynadığı futbolu görüyor ve beğeniyor. Ömer Ali’nin babasıyla görüşüyor ve takımına kazandırıyor. Ömer Ali, 5 yıla yakın bir süre Karabağ Gençlerbirliği’nde oynadı. Sonrasında Konya Şekerspor’un alt yapı hocalarının dikkatini çekiyor ve Konya Şekerspor alt yapısına kazandırılıyor. O dönemde de Konya Şekerspor’un alt yapısı çok iyi. Genelde forvet oynayan Ömer Ali, burada harika işler yaparak milli takımlarımızın alt yaş kategorilerine de davet ediliyor. Bunun üstüne Ömer Ali profesyonel olur ve Mersin İdmanyurdu ile 4-4 biten maçta Konya Şekerspor teknik direktörü İsmail Kartal tarafından son 15 dakikada şans verilir. Bu maç Ömer Ali'nin ilk maçıdır, bundan sonra yavaş yavaş takıma adapte olur ve 11’in değişmez isimlerinden olur. Henüz 16 yaşındaki başarıları Fenerbahçe’nin dikkatini çeker ve Ömer Ali için Konya Şekerspor’a resmi teklif gelir. Bu zamanları Konya’da geçirdiğim için ben de iyi hatırlıyorum. Lisede arkadaşlarımızla muhabbetimizde Ömer Ali’yi çok defa konuştuğumuzu anımsarım. Konya Şekerspor, Ömer Ali’yi yaşı çok küçük olduğundan dolayı Fenerbahçe’ye vermedi ancak Ömer Ali bundan sonraki süreçten sonra bir çok Süper Lig takımının ve üç büyüklerin takibinde oldu.

       2012-13 sezonunun başında İshak Çakmak ile birlikte Konyaspor’a transfer olan Ömer Ali, ilk defa PTT 1.Lig’de oynayacaktı. Onun için Konyaspor’un yeri de ayrıdır. Zafer Biryollu, Altan Aksoylu o efsane Konyaspor sahada oynarken Ömer Ali  tribünde aşık olduğu takım için bağırıyordu. Desteklediği takımda forma giymenin gururunu yaşayacaktı. O sezon bile birçok Süper Lig takımı Ömer Ali’yi istese de, Konyaspor’un Ömer Ali’ye ihtiyacı olduğu için satılmadı. Sezon sonunda şampiyon olan Torku Konyaspor Ömer Ali’yi bırakmadı ve sözleşme uzattı. Geçtiğimiz sezon Djalma Campos gibi bir oyuncu takımda olunca Ömer Ali taraftarın beklentisinin aşağısında bir performans gösterdi. Ancak Konyaspor’da şans bulamazken U21 takımın vazgeçilmez isimlerinden olması beni şaşırtıyordu. Bu sezon transfer döneminde Beşiktaş ve Galatasaray ile adı anılan oyuncunun transferi gerçekleşmedi ve Torku Konyaspor’da kaldı.

MEVKİİ
       Ömer Ali çıkan transfer haberlerinde sürekli sağ bek diye lanse edildi. Oysa hafızamı yokluyorum ve ben Ömer Ali’nin sağ bek oynadığı bir karşılaşmayı dahi hatırlamıyorum. Ömer Ali Konya Şekerspor’da ve Konyaspor’da sağ açık mevkilerinde oynadı. Ümit milli takımda ve milli takımın alt yaş kategorilerinde hem sağ açık, hem de forvet oynadığı maçları biliyorum. Ama ‘’Ömer Ali ne oynar?’’ diye sorulursa benim ilk aklıma gelecek cevap sağ açık olur.

Sağ Bek oynayabilir mi?
       Özellikle çıkan transfer haberlerinde Beşiktaş’ın Ömer Ali Şahiner’i sağ bek olarak düşündüğü yazılmıştı. Sağ bek hiç oynamadı ama bence oynar. Teknik kapasitesi, enerjisi ile iyi bir sağ bek olabilir. Ama takım arkadaşı Tolga gibi ofansif bir sağ bek olur. Tabi bunun için savunma yönünü biraz daha geliştirmesi gerekir. Ömer Ali Şahiner’in sağ bek oynayabilmesi için ihtiyacı olan tek şey bence motivasyon. Ömer Ali büyük takımlardan birine transfer yaparsa, Konyaspor performansından daha sağlam bir performans göstereceğini düşünüyorum.

ARTILARI/EKSİLERİ
       Ömer Ali gerçekten yetenekli bir oyuncu. Sahada elinden geleni yapan bir isim. Hızı da açık oyuncusu için hiç fena değil. Sağ açıkta fazlasıyla iyi. Birebirde başarılı bir isim, tekniği onu ön plana çıkarıyor. Takımla uyumu gayet iyi. Dripling ile çizgiye inip orta açabilen bir isim. Yine en önemli özelliklerinden birisi ceza sahası içine kat eden bir kanat oyuncusu olması. Kendisiyle röportaj yaptığımda hayranı olduğu iki oyuncu olduğunu söylemişti bana. Bu iki oyuncu Arda Turan ve David Villa idi. Villa’nın içeri kat eden bir oyuncu olması onu da bayağı etkilemiş belli ki. Hırslı yapısını da atlamamak gerekiyor. Adam eksiltmesi, takım oyunu oynayabilmesi, pas yapması yine Ömer Ali’nin artılarından.

       Ömer Ali’nin en büyük dezavantajı güç. Sahada biraz daha fazla ayakta durabilmeli. Vücudunu biraz olsun geliştirmeli. Tabi bunları geçen sezona göre yazıyorum. Eskişehirspor maçında izlediğim Ömer Ali Şahiner, geçen sezon izlediğimden çok ama çok iyiydi. Biraz kilo vermiş, vücudu toparlamış, gol pozisyona giren, arı gibi çalışan bir Ömer Ali vardı sahada. Yine zaaflarından birisi bitiriciliği. Özellikle uzaktan şutlarını biraz geliştirmesi gerekiyor. Belki ‘’Onun görevi değil’’ diyenler olacaktır. Ama Ömer Ali, o yeteneğe sahip. Yeteneklerinin doğrultusunda düşünüldüğümde yapamayacağı bir şey yok. Geçen sezon devamlılığı yoktu. Sezona Djalma Campos sakat başladı ve Ömer Ali ilk hafta maçında oynadı. Performansı da gayet güzeldi. Djalma ile bu sezon sağlam rekabet yaşayacağını düşünüyorum.

TRANSFER VE SÖZLEŞME DURUMU
       Transfer dönemi boyunca özellikle Beşiktaş ve Galatasaray ile adı anılan genç oyuncunun sözleşmesi bu sezonun sonunda bitiyor. Tabi şimdi bu takımların taraftarları oyuncunun bedavaya geleceğini düşünüyor ama hiç sanmıyorum. Şu anda sözleşme uzatılmasa da Konyaspor Ömer Ali’den para kazanmak isteyecektir. Ömer Ali de kulübünden bedava gidecek kadar vefasız değil. Kulübüne para kazandırıp transfer olmak ister. İlerleyen günlerde Ömer Ali’nin sözleşmeyi uzattığı yönünde haberler alacağımızı düşünüyorum. Ömer Ali, sözleşmeyi uzatır ve Allah sakatlık, kaza-bela vermezse performansıyla transferde adı geçen isimlerin başında olur. Devre arası, sezon sonu bundan sonra Ömer Ali’nin transfer haberlerini gazetelerde okuyabileceğimizi düşünüyorum. Yine Ümit Milli takım maçlarında izleyeni bayağı çok olacaktır bundan sonra.

NEREDE GÖRÜRÜZ?
       Doğru yönlendirme ile A milli takımımızın sağ beki/sağ açığı olmaması için hiç bir neden yok. Ömer Ali'yi iyi yerlerde görebilmemiz için takımlarımızın gözünü açması lazım. Ömer Ali, yetenekleri doğrultusunda çalıştırılırsa Avrupa'yı da görebilir. İyi bir sağ açık olacağı kesin ama bek olması için çalışmasını daha çok arttırması, savunma yönünü geliştirmesi gerekecektir.

       Elimizden geldiğince Ömer Ali Şahiner’i sizlere tanıtmaya çalıştık. İnşallah performansını arttırır ve A Milli takımımıza ve Türk futboluna faydalı olur. Yolu açık olsun. Keyifli okumalar.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder