21 Kasım 2014 Cuma

Sözleşmesi Biten Kelepir Oyuncular (2)

       Geçtiğimiz günlerde ilk bölümünü yayınladığımız "Sözleşmesi Biten Kelepir Oyuncular" yazı dizisinin 2. bölümüyle karşınızdayız. Keyifli okumalar...

Marcell Jansen (Hamburg)
       Öncelikle Hamburg'un futbolcuyla sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Kesin olmamakla beraber takımıyla sözleşme uzatmayacağına dair haberler dolaşıyor sosyal medyada. Hamburg Ocak ayına kadar sözleşme görüşmelerinden bir sonuç alamazsa kesinlikle kaçırılmayacak bir sol bek. Sol bek fakat özellikleri itibariyle sol önde de kullanabilirsiniz. Bayern Münih'ten geldiği ilk sezon haricinde lig ve kupada ortalama 30 maça çıkıyor, maç kaçırma sebebi ise küçük sakatlıklar. Malesef her sezon sakatlığından dolayı maç kaçırıyor fakat bu onun alınmayacak, değerlendirilmeyecek tarzda futbolcu olduğunu göstermez. Geçen sezon takımı küme düşme hattındaydı ve yine yukarıdaki söylediğim sorunları yaşamasına rağmen Almanya Milli Takımı'na davet edilmişti. Anadolu kulüplerimiz için değil fakat 4 büyüklerimiz için biçilmiş bir kaftan olabilir. Bedava ve yaşadığı sorunlara rağmen Almanya Milli Takımı görmüş, üstelik yaşı itibariyle en az 3 sene sizi götürecek bir sol bek. Unutmadan Almanya'dan talipleri var; Bayer Leverkusen ve B.M.Gladbach.

Julien Faubert (Bordeaux)
       Real Madrid patentli Julien Faubert'i ülkemize getirebilmiştik fakat geldiğine pişman olmuştur heralde. Belki uyum sorunu yaşadı, belki de dikiş tutmadı. Elazığspor'da yarım sezon oynadıktan sonra ülkesine geri dönüp Bordeaux ile anlaşarak gayet yerinde bir karar verdi ve takımın önemli futbolcuları arasına girdi. Yaklaşık 2 sezondur Bordeaux'da ve takımının resmen kurtarıcısı. Şöyleki takımda nerede eksik futbolcu varsa o bölgeye monte edildi ve hiç de kötü performans göstermedi. Normalde sağ bek ve sağ önde oynamasına karşın stoper, ön libero, sol bek gibi mevkilerde kullanıldı. Kötü bir Türkiye hatırası var fakat ikna edilmesinin zor olmayacağını düşünüyorum, kesinlikle es geçilmemeli.

Morgan Amalfitano (West Ham)
       Lorient'te geçirdiği o müthiş sezonu unutamıyorum. Ligde 38 maçın tamamında yer alıp 5 gol ve 16 asist ile oynayarak, sezon sonunda takımına hiç para kazandırmadan Marsilya'ya imza attı. Marsilya'ya imza atması, haliyle beklentileri de beraberinde getirdi fakat bırakın bu istatistiklere yaklaşmayı yanından bile geçemedi. Marsilya'da 2 sezon oynadıktan sonra West Bromwich'e kiralandı. Performansına bakıldığında 4 gol 4 asist ile oynarak bir nebze geçer not aldı. Kiradan sonra Marsilya'ya döner dönmez 1 milyon Euro karşılında West Ham United'a satıldı. Bu sezon 7 maça çıkıp 2 gol attı. Eğer ligimizden bir takım ülkemize getirir ve ritmini bulursa sağ kanatta ve gerektiğinde 10 numara pozisyonunda yaptığı asistlerle bizlere çok gol izletebilir.

Stephane Mbia (Sevilla)
       Futbol kariyerine stoper olarak başlayıp daha sonra ön liberoya devşirilmiş bir oyuncu. Birçok iyi futbolcu çıkaran Rennes altyapısı gördükten sonra A takıma alınmış ve hem stoper hem ön liberoda gösterdiği performans nedeniyle büyük takımların dikkatini çekmişti. Tercihini Fransa'da kalmaktan yana kullanıp Marsilya ile sözleşme imzaladı, daha sonra sırasıyla QPR ve kiralık olarak Sevilla formaları giyerek kariyerine devam etti. Bu sezon başında transfer sezonunda takımı tarafından serbest bırakıldı ve ismi transferin son günlerinde Galatasaray ile epey anılması rağmen Sevilla ile sözleşme imzalayıp kariyerine tekrar burada devam etti. Defansif anlamda çok iyi olmasına rağmen hücumsal anlamda sıkıntı yaşayan bir futbolcuydu fakat Sevilla'da geçirdiği zamanlarda bu sıkıntıyı çözmüşe benziyor. Bu sezon lig ve Avrupa'da çıktığı toplam 10 maçta 5 gol ve 1 asisti var. Ülkemiz standartlarında hem ön libero hem stoper bölgesinde rahatlıkla sizi taşıyacak bir futbolcu, aynı zamanda Kamerun Milli Takımı'nın da kaptanı, hatırlatayım.

Michael Krohn-Dehli (Celta Vigo)
       Zamanında az da olsa Ajax altyapısı görmüş fakat bir türlü futbol anlamında seviyesini yükseltememesine bağlı olarak düşük kalibrede takımlarda forma giymiş bir isim. Bir ülkemiz takımlarıyla da ismi anılmıştı fakat bu transfer iddiası resmiyete dökülmedi. Ülkesinin takımı Bröndby İF takımında gösterdiği iyi performans ile La Liga'ya adım atarak Celta Vigo ile sözleşme imzaladı. Herhangi bir sakatlık ya da kart cezalısı olmadığı sürece takımında sürekli yer alan futbolculardan biri. Eğer ligimize gelirse, geldiği takımın hücum yönüne önemli katkı sağlayacak bir isim olacağını düşünüyorum. İsterseniz kanatlarda isterseniz 10 numara mevkinde oynatın, kesinlikle iyi verim alınacağını düşünüyorum.

Andrea Raggi (Monaco)
       İtalya'da Empoli formasıyla kariyerinin zirvesini yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Andrea Raggi daha sonra Palermo'ya transfer oldu. Burada beklenilenin aksine kötü performans gösterdi ve çoğu kez başka takımlara kiralandı. Monaco 2.Lig'de iken kendisini transfer etti ve Andrea Raggi kariyerinin ikinci baharı yaşadı. Önce 2.Lig'de şampiyonluk daha sonra 1.Lig'de son anlarda kaçan şampiyonluk ve bu sezon takımıyla beraber Şampiyonlar Ligi arenası. Sağ bek olmasının yanında genelde stoper olarak kullanıldı ve her iki mevkide de sırıtmadan forma giyebiliyor. Ligimiz takımları için uygun bir transfer olacağını ve defansif anlamda takıma iyi şeyler katacağını düşündüğüm bir isim.

Danny (Zenit)
       Yaklaşık 6.5 sezondur Rusya'nın köklü kulübü Zenit'te forma giyen Danny, Venezuela asıllı Portekizli bir futbolcu. O zamanki piyasananın yaklaşık 3-4 fazla bonservis bedeliyle yaklaşık 30 milyon Euro'ya transfer edildi. Ödenen parayı karşıladı mı, karşılamadı mı bilinmez fakat gerek yaptığı asistler gerek attığı gollerle takımının önemli bir parçası ve bu geldiğinden beri değişmiyor. Takımının kaptanı ve Portekiz Milli Takımı'nın 10 numarası. Yeteneklerinden ve klasından birşey kaybetmiş değil. Bu transfer sezonunda adı Beşiktaş ile anılmış fakat herhangi bir resmi gelişme olmamıştı. Kanatta da kullanabileceğiniz, bonservisi olmayan ve kaliteli bir futbolcu isteyen varsa Danny; kesinlikle ilk tercih olmalı.

Dario Cvitanich (OGC Nice)
       Ajax'ın zamanında 7 milyon Euro bonservis bedeli vererek kadrosuna kattığı Arjantinli forvettir kendileri. Fakat Ajax'ta bekleneni veremeyip 1.5 sezon sonra Meksika'nın Pachuca takımına kiralandı. Ajax'ta bir nevi istenmeyen adam oldu ve şuanki takımı Nice'e gelene kadar sürekli kiralık olarak başka takımlarda forma giydi. 2012 yazında 1.5 milyon Euro gibi cüzi bir bonservis bedeliylee OGC Nice takımına transfer oldu. İlk sezonunda ne kadar iyi bir golcü olduğunu gösterdi ve ligde 19 gol atarak takımının en tehlikeli oyuncularından biri oldu. Bu sezon daha çok kadroya alınmadı, nedeni hakkında da bir fikrim yok ve bu duruma çok şaşırıyorum açıkçası. Lig ve kupa maçları dahil bu sezon sadece 5 maça çıkıp 3 gol atmayı başardı. Ligimizde görmeyi çok istediğim, geleceği takımın gol sorununu çözebilecek kapasiteye sahip bir futbolcu. Eğer ligimiz takımlarından birisiyle anlaşırsa sizd de bana hak vereceksiniz.

Juan Insaurralde (Spartak Moskova)
       2012 yılında Avrupa futboluna adım atarak Spartak Moskova ile anlaşan eski Arjantin Milli Takım futbolcusu Juan Insaurralde takımında sürekli olarak forma giyen bir isim değil. Geçtiğimiz sezonun yarı dönemini PAOk'ta kiralık olarak geçirdi. Bu sezon tüm maçlarda forma giyecek derken son 2 haftadır yedek. Nedense Anadolu kulüplerimiz için gayet yerinde bir hamle olacağını düşünüyor ve kesinlikle takibe değer olduğuna inanıyorum. Stoper mevkisinde görev yapıyor ve 30 yaşında.

Giampaolo Pazzini (Milan)
       Henüz İtalya dışında başka bir ülkede forma giymeyen bir isim fakat Atalanta, Fiorentina, Sampdoria, Inter ve Milan gibi İtalya'nın köklü kulüplerinde forma giydi ve neredeyse hepsine yüksek meblağlar kazandırmıştır. Geçen sezon sakatlığından dolayı neredeyse yarım sezon futbol oynayamadı. Bu sakatlıktan sonra yavaş yavaş düşüş yaşadı ve bu sezon yaklaşık 80 dakika sahada kalabildi. Hala golcü kimliğini kaybetmiş değil fakat, eski performanslarını sergilemesi de güç. Bonservissiz, CV'si iyi olan ve geçerliliği devam eden bir forvet. Geldiği takımda herhangi bir sakatlık yaşamadığı takdirde kesinlikle fayda sağlar. Milan gelecek sezon kadroda düşünmediği için talipleri her geçen gün artıyor. İsminin geçtiği takımlar Torino ve Parma, tabi ki şimdilik...
———Yazı dizisi devam edecek———

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi Avrupa Sorumlusu
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder