28 Ocak 2015 Çarşamba

Fransa'da Transferin Nabzı

        Transfer sezonunda son adımlar atılırken, yazarımız Kaşif Yavaş, Fransa’da gerçekleşen tüm transfer gelişmelerini sizin için derledi.

MONACO’DAN 19’LUK OYUNCUYA SON ŞANS
        Monaco'nun rezerv takımında forma giyen 19 yaşındaki Gineli kanat Cherif Tafsir alt lig ekibi Orleans'a kiralandı. Monaco cephesi, sözleşmesi Haziran'da bitecek olan Tafsir'in kulüpteki geleceğine Orleans'taki performansına göre karar verecek. Genç kanat oyuncusu, sezonun ilk yarısını da Auxerre’de kiralık olarak geçirmiş ve forma aldığı 410 dakikada 1 gol kaydetmişti.

        Öte yandan Monaco sezon başında Serie A ekibi Verona'ya kiraladığı 31 yaşındaki ön liberosu Mounir Obbadi'yi geri istiyor. Ancak bu girişime ret cevabı alınsa da girişimler sürüyor.

CHELSEA, RENNESLİ GENCİN PEŞİNDE
        Chelsea ve Hull City scoutları, Fransa'da bu hafta Rennes'in Caen'ı konuk ettiği maçta Abdoulaye Doucoure'yi tribünde izledi. 22 yaşındaki Mali asıllı orta saha, Rennes alt yapısından A Takıma kadar yükselme başarısı göstermişti.

        Chelsea'ye peşine takan genç oyuncu, bu sezon Rennes formasıyla 26 resmi maça çıktı ve 3 gol 4 asist kaydetti. Oyuncunun milli takım kariyeriyse şöyle: Fransa U17,18,19,20,21 takımlarında toplam 36 maç, 3 gol...

TOPÇULAR’DAN 2 GENCE KANCA
        Arsenal'ın scout ekibi, Lyonlu Nabil Fekir ve Metzli Yeni N'Gbakoto için Lyon-Metz mücadelesini tribünden takip etti. Arsenal'ın takibindeki 21 yaşındaki Lyonlu hücumcu Nabil Fekir bu sezon 18 lig maçında kaydettiği 8 gol 6 asistle göz dolduruyor. Arsenal'ın takibindeki Metzli kanat oyuncusu Yeni N'Gbakoto (23) ise bu sezon 18 lig maçında 4 gol 1 asist kaydetti.

PSG VE LYON 12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU İZLEMEYE ALDI
        2 Fransız devi Lyon ve Paris SG, Barcelona minikler takımında forma giyen 12 yaşındaki Kais Ruiz’i izlemeye aldı. İspanyol yayın organı Mundo Deportivo’nun haberinde iki kulübün yaklaşık 1 aydır Ruiz’i izlediğine ve transfer etmek için sezon sonuna kadar raporlama yapmayı sürdüreceklerine de yer verildi.
Öte yandan Ruiz’in ailesi, olası transfer durumunda Lyon’dan ziyade Paris SG ile anlaşmayı seçeceklerini belirtti.

SWANSEA VE KIEV, TABANOU İÇİN YARIŞIYOR
        Premier Lig ekibi Swansea, St. Etienne’in 25 yaşındaki sol beki Franck Tabanou için 4 Milyon Euro’luk teklifte bulundu. Ancak Yeşil-beyazlılar, aynı zamanda Dynamo Kiev’in de ilgilendiği oyuncusu için İngiliz ekibinin teklifini reddetti.

LILLE 2 OYUNCUSUYLA KONTRAT TAZELEDİ
        Lille, Malili genç oyuncusu Adama Traore’nin sözleşmesini 2019 yılına kadar uzattı. 19 yaşındaki genç kanat, sezon başında takıma katılmış ve ligde 9 maçta forma giyerek kendini kanıtlamayı başarmıştı. 
Kırmızı-beyazlıların sözleşme uzattığı bir başka isimse Kevin Koubemba oldu. Daha çok rezerv takımda forma giyen 21 yaşındaki santrafor, 2017’ye kadar Lille forması giyecek.

ST. ETIENNE’E BREZİLYALI FORVET
        St. Etienne, Gremio forması giyen 21 yaşındaki hücumcu Luan Vieira’yı Fransa’ya getirmek için resmi teklif gerçekleştirdi. Yeşil-beyazlıların teklifine sıcak baktığı öğrenilen Gremio’nun, genç oyuncusunu Fransız ekibe satmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan bazı Fransız yayın organları, oyuncunun kısa bir süre içinde Etienne’e ineceğini iddia etti.

BORDEAUX TEKLİF İÇİN ZARF ATTI
        Bordeaux’nun 25 yaşındaki kaptanı Gregory Sertic’in geçtiğimiz günlerde Sevilla kıskacında olduğu Fransa basınında geniş yer bulmuştu. Kulüp başkanı Jean Louis Tiraud, Sertic’in kendileri için önemli bir oyuncu olduğunu; ancak İspanyol ekipten resmi bir teklifin taraflarına ulaşmadığını açıkladı. Sevilla’nın kaptanlarıyla ilgilendiğini kendilerinin de gazetelerden öğrendiğini belirten Tiraud, eğer teklif gelirse oturup düşünürüz diyerek transfere de yeşil ışık verdi.

NANTESLI KANATA 3 KULÜP TALİP OLDU
        Nantes’ın sezon sonunda serbest kalacak oyuncusu Serge Gakpe’ye teklif yağıyor. 27 yaşındaki kanat oyuncusu için Premier Lig ekibi Crystal Palace’ın uzun süredir girişimlerde bulunduğu biliniyor. Togolu futbolcunun son talipleri ise Torino ve Genoa oldu.
Gelen son bilgiler ise; Torino’nun Gakpe ile ön protokol imzaladığı yönünde oldu.

CAEN’A BİR RET DAHA
        Ligde 18. sırada yer alan Caen, transfer sezonunda istediği oyunculardan tek tek ret aldı. Ekonomik darlıktan ötürü alt lig ekiplerine yönelen yöneticiler, teknik ekipten gelen rapor doğrultusunda önce Nancyli kanat Lossemy Karaboue’ya teklif götürdü. Ret kararı alan ekibin ikinci adresiyse Alres’te top koşturan Wilfried Domoraud oldu. Ancak bu girişiminden de olumsuz sonuç alan Kırmızı-mavililer, böylece kanat oyuncusu hedeflerine ulaşamadılar.
Öte yandan Caen’ın, 24 yaşındaki Bordeauxlu forvet Emiliano Sala ile anlaştığı ve transferin kısa süre içinde açıklanacağı öğrenildi.

LILLE’İN SOL BEKİ PREMİER LİG YOLUNDA
        Lille, 24 yaşındaki Senegalli sol beki Pape Souare’yi Crystal Palace’a sattı. Bonservisine 4.6 Milyon Euro ödenen Senagalli oyuncu, Premier ekibiyle 3,5 yıllık kontrat için ön sözleşme imzaladı. An itibariyle Afrika Uiuslar Kupası’nda bulunan Souare’nin, resmi sözleşmeyeyse turnuvadan sonra imza atması bekleniyor.

NICE, LE HAVRE’Yİ KAPTANSIZ BIRAKTI
        Lig 1’de 8. sırada bulunan Nice, alt lig ekibi Le Havre’nin 25 yaşındaki stoperi Maxime Le Marchand’ı transfer etmek üzere... Yer yer ön libero lokasyonunda da oynayabilen Marchand, bu sezon Le Havre formasıyla çıktığı tüm lig maçlarında da 90 dakika sahada kalarak devamlılığıyla dikkat çekti.

ALT LİGLER
ISTRES
Fransa alt liginde mücadele eden Istres, Arles'ten Brahim Daoud'u kiraladı. 20 yaşındaki Cezayirli kanat gelişime açık ve takibe değer bir oyuncu  olarak kabul görüyor.

CLERMONT
Clermont, Chateauroux’un 23 yaşındaki Tunuslu Jonathan Rivas’la anlaşma sağladı.

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder