2 Mart 2015 Pazartesi

Küllerinden Doğan Kral: Özgürcan Özcan

        Özgürcan Özcan, Türk futbol severlerin yakından bildiği bir isim. Golcü futbolcu henüz 14 yaşındayken Manavgat Belediyespor'dan Galatasaray'ın alt yapısına transfer olmuştu. Daha sonra da 17 yaşındayken gösterdiği performanslarla A Takıma kadar yükselmişti. 26 yaşındaki futbolcu, Milli Takım'ın çeşitli kategorilerinde 70 maça çıktı ve 33 gol attı.

        Özgürcan ile ilgili ilginç bir anektodu da sizinle paylaşalım. Özgürcan Galatasaray alt yapısında oynarken bir maçta eliyle gol atmış ve bunu hakem görmemiş, bunun üzerine olayı hakeme söyleyip bir de sarı kart görmüştür. Bu olaydan sonra Özgürcan, dünya fair-play ödülüne layık görülmüştü.

        Özgürcan'ın Galatasaray'da A Takıma yükselmesinde öncelikle Hagi ve Gerets'in çok önemli payları vardır. Özellikle Gerest zamanında Young Boys'a ve Mersin İdman Yurdu'na karşı attığı gollerle taraftarlardan ''Yeni Hakan Şükür'' lakabını da almıştı. Özgürcan zaten Galatasaray'ın 87/88 jenerasyonunda Arda Turan, Cafercan Aksu ve Uğur Uçar ile birlikte en çok dikkat çeken oyuncusuydu. Ama ilerleyen yıllarda Özgürcan da diğer arkadaşları gibi A Takımda çok fazla şans bulamadı ve sürekli kiralandı. Tecrübeli futbolcunun kiralık olduğu dönemlerde performansı beğenmeyen Galatasaray yönetimi, 2010 yılında Özgürcan'ı Adanaspor'a sattı. Özgürcan Adanaspor'da da bekleneni veremedi ve oyuncu sırasıyla Karşıyaka, Denizlispor, Akhisarspor ve TKİ Tavşanlı'da oynadı. Tecrübeli golcü Tavşanlı haricindeki diğer takımlarda da isteneni veremedi. Ve bu sezonun başında PTT 1.Lig'in iddialı takımlarından Adana Demirspor'a transfer oldu.

        Özgürcan, Adana Demirspor'a katıldığında taraftarlar oyuncuyu endişe ile karşıladılar. Özgürcan'a tepki gösterenler dahi oldu. Ama golcü oyuncu gösterdiği başarılı performansı ve kişiliğiyle kendisini Adana Demirsporlu futbolseverlere kısa sürede sevdirmeyi başardı. Özgürcan, ilk zamanlarda forma şansı bulamasa da sonradan bulduğu şansları iyi değerlerdi ve ''bu rekabette ben de varım'' dedi. Kupada attığı gollerle Adana Demirspor'un gruplara kalmasını sağlayan ve ligde bulduğu şansları da iyi değerlendiren tecrübeli futbolcu, Mulenga'nın Ocak ayında gitmesinin ardından ise birinci forvet durumuna geçti. Özgürcan bunun ardından daha çok çalıştı ve kendisine inanan Adana Demirsporlu taraftarları da bu süreçten sonra gösterdiği performans ile daha çok etkilemeye başladı. Özgürcan gol atamadığı maçlarda bile mücadelesi, azmi, hırsı ve maç sonuna kadar savaşmasıyla taraftarın hep beğenisini kazandı. Tecrübeli futbolcunun bu performansı sadece Adana Demirsporlu taraftarları etkilemekle kalmadı ve bir anda Türkiye'de ki çoğu futbol severin de ilgisini çekti.

        Hakan Şükür'ün veliahtı olarak gösterilen fakat bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen o futbolcu bu sezon Adana Demirspor ile kendini bulmuş ve bir anka kuşu misali küllerinden yeniden doğmuştu. 26 yaşındaki futbolcu bu sezon ligde giydiği 13 maç 7 gol attı ve 2 asist yaptı. Bulduğu sürelere bakılınca 114 dakikada 1 gol atan futbolcu bu alanda zirvede bulunuyor. Takımdan giden Mulenga bile 165 dakikada 1 gol istatistiğiyle oynuyordu. Özgürcan Özcan, bu sezon ligde 35 gol atan Adana Demirspor'un da bu gollerine %25'lik bir katkı sağladı. Özgürcan'ın özellikle geçtiğimiz hafta Kayserispor'la oynanan ve Adana Demirspor'un efsanevi geri dönüşüne sahne olan maçta attığı 2 gol çok kritikti. Tecrübeli futbolcunun bu performansını devam ettirmesini ve hem kendisini hem de Adana Demirspor'u Süper Lig'e taşımasını diliyoruz.

Hazırlayan: Uğur YILMAZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Bizde bos kaleye kaciran insanlar baska takimlarda show yapiyor

    YanıtlaSil