13 Nisan 2015 Pazartesi

Amatör Liglere Düşen Milli Futbolcular

        Bir zamanlar Genç Milli takımda ve milli takımın alt yaş kategorilerinde oynamış, geleceğin yıldız adayı olarak gösterilen ancak şu an amatör liglerde oynamak zorunda kalan futbolcuları sizler için kaleme aldık. Oynadıkları yaş gruplarında göz dolduran, gelecekte yıldız olması beklenirken ya menajer kurbanı olan ya hiç umulmayan bir anda gelen sakatlık ve akabinde form düşüklüğü yaşayan ya da kimi zaman disiplinsizlik sonucu kariyerlerine bir anda kocaman çizgi çekmek zorunda kalan dönemin yetenekli gençleri şimdi ne yapıyor gelin şimdi hep beraber okuyalım.

Müjdat Ertop
        1987 Aydın doğumlu. Futbola Efsane Aydınspor'da başlayan oyuncu Aydınspor'da göstermiş olduğu performans ile Altay alt yapısına transfer oldu oyuncu 15 yaşında Altay A Takımı ile idmanlara çıkmaya başladı. Genç oyuncu U15, U16, U17 Milli takımlarda toplam 48 maç defa forma giydi. PTT 1 Lig'de 17, TFF 2.Lig'de 20, TFF 3.Lig'de 41, BAL'da 6, Türkiye Kupası'nda 6 maçta oynadı.

Oynadığı takımlar: Aydınspor, Altay, Pazarspor, Kahramanmaraşspor, Kilis Belediyespor, Gölcükspor, Çerkezköy ve amatöre dönüşünden sonra Çerkezköy, Soma, Acarlar Belediye, Kuşadası Yıldız Fenerspor, Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor.

Şimdi nerede, ne yapıyor? Bir zamanların yıldız adayı İzmir Amatör Lig ekiplerinden Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor forması giyiyor.


Güven Güneri
        1987 İstanbul doğumlu. Futbola Fenerbahçe alt yapısında başlayan oyuncu, Fenerbahçe alt yapısında oynadığı dönemde isminden sıkça bahsettirmişti. Oyuncu, Süper lig ekibi Karabükspor'da oynarken bir anda Bölgesel Amatör Lig ekibi Zonguldakspor'a imza atarak kariyerine olağandışı bir yön vermiştir. Güven, U16, U17, U18 ve U19 Milli takımlarında toplam 65 kez forma giydi. Oyuncu TFF 2.Lig'de 49, TFF 3.Lig'de 44, Fenerbahçe U21 takımında 41, BAL'da 40 maç oynamıştır. Bir dönem Bulgaristan 1.Lig ekiplerinden Akademik Sofia formasıda giyerek yurt dışı deneyimi de yaşamıştır.

Oynadığı takımlar: Fenerbahçe, Manisaspor, Maltepespor, Beykoz 1908 A.Ş, Şanlıurfaspor, İnegölspor, Kardemir Karabükspor, Zonguldakspor, Eyüpspor, Tokatspor, Tatvan Gençlerbirliği.

Şimdi nerede, ne yapıyor? Güven, Fenerbahçe'de başladığı kariyerine Bölgesel Amatör Lig takımlarından Tatvan Gençlerbirliği'nde devam ediyor. Bu sezon Tatvan formasıyla BAL 1.Grup'ta oynadığı 16 maçta 17 gol atmayı başardı.

Melih Çağrı Gündüz
        1987 Ankara Altındağ doğumlu. Futbola Adanaspor'da başlayan yetenekli oyuncu 2 yıl sonra yıldızının parlayacağı Gençlerbirliği'ne transfer olarak bir nevi hayallerine bir adım daha yaklaşmış olacaktı. Gençlerbirliği'nin pilot takımı Hacettepe'de de forma giydi ancak sonra kariyeri dikey düşüşe geçti. Dönemin yıldız adayı olan Melih Çağrı Gündüz, U16, U17, U18 Milli takımlarının 49 defa formasını giydi. TFF 2.Lig'de 21, TFF 3.Lig'de 39, U21 Ligi'nde 50, BAL'da 33 maç oynayan oynadı.

Oynadığı takımlar: Adanaspor, Köprülü Bahçelispor, Gençlerbirliği, Hacettepe, Erzurumspor, Keçiören Bağlumspor, Kars, Gaski, Keçiören Bağlumspor, Bartınspor, Yenimahalle Belediyespor, Ankara Ormanspor ve Serhat Ardahanspor.

Şimdi nerede, ne yapıyor? Bölgesel Anatör Lig takımlarından Serhat Ardahanspor'da kariyerine devam ediyor. Bu sezon 12 maçta forma giydi.

Umut Salgınoğlu
        1988 Konya doğumlu. Futbola Adanaspor'da başladı. Ankaragücü ile Süper Lig'de forma giyerek Süper Lig'in havasını teneffüs etmiş bir oyuncu. U16, U17, U18, U19 Milli takımlarında toplam 37 defa forma giyen Umut, Süper Lig'de 10, PTT 1.Lig'de 3, TFF 2.Lig'de 23, TFF 3.Lig'de 79, U21 Ligi'nde 46 maçta oynadı.

Oynadığı takımlar: Adanaspor, Ankaragücü, Balıkesir, Bursa Merinos, Akhisar Belediyespor, Sarıyer, Nazilli Belediyespor, Bursa Nilüferspor, Keçiören Sportif, Orhangazi, Bergama Belediyespor, Sındırgı Belediyespor, Yeni Sanayispor ve Bigadiç Belediyespor.

Şimdi nerede, ne yapıyor? Bir zamanlar Süper Lig'de izlediğimiz Umut Salgınoğlu, şu sıralar Balıkesir Süper Amatör Lig ekiplerinden Bigadiç Belediyespor'da forma giyiyor.

Serdar Ertemçöz
        1987 İzmir doğumlu. Futbola Altay'da başlayan dönemin genç kalecisi, sporcu bir aileden geliyor. İstanbulspor forması giydiği dönemde sakatlanarak sahalardan 1,5 yıl uzak kalan oyuncu, 2014-15 sezonunda 3.Lig ekibi Çankırıspor'a transfer oldu ligde 7 maçta forma giyen oyuncu ilk yarının bitmesini beklemeden takımı ile olan sözleşmesini fesh ederek İzmir Amatör Lig ekiplerinden İzmir Demirspor'a transfer olmuştur. Tecrübeli eldiven, toplam 32 defa milli takımların formasını giydi.

Oynadığı takımlar: Altay, Karşıyaka, Darıca Gençlerbirliği, Ankara Demirspor, Düzcespor, Nazilli Belediyespor, 1461 Trabzonspor, Afyonkarahisar, İstanbulspor, Çankırıspor ve İzmir Demirspor.

Şimdi nerede, ne yapıyor? Bir zamanlar Süper Lig'de bir takımın kalesini koruması beklenen Serdar, şu an İzmir Amatör Lig ekiplerinden İzmir Demirspor'un kalesinde kariyerine devam ediyor.

Onur Okan Topaloğlu
        1986 İstanbul Eminönü doğumlu. Futbola Beşiktaş alt yapısında başlayan tecrübeli eldiven, Beşiktaş U21 takımında 71 defa forma giymiştir. TFF 2.Lig'de 35, TFF 3.Lig'de 69, BAL'da 49 maçta kaleyi koruyan Onur; U15, U16, U17, U18 Milli takımlarında toplam 42 defa forma giymiştir. Profesyonel liglerde en son Isparta Emrespor forması giyen oyuncu, takımın küme düşmesi ile birlikte Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Büyükçekmecespor'a transfer olmuştur.

Oynadığı takımlar: Beşiktaş, Hatay, Sarıyer, Bakırköy, Kırıkkale, Eyüp, Altınordu, Muğla, Siirt, Orhangazi, Isparta Emrespor, Büyükçekmece, Leventspor.

Şimdi nerede, ne yapıyor? BAL ekiplerinden Leventspor'un kalesini koruyan Onur, bu sezon 29 maçta forma giydi, kalesinde sadece 23 gole izin verdi.

Hüseyin Tunç
        1986 Bursa doğumlu. Futbola Bursaspor alt yapısında başlayan oyuncu Bursaspor ile Süper Lig'de ve 1.Lig'de forma giydi. U18 ve U20 Genç Milli takımlarının 23 defa formasını giyen Hüseyin, Süper Lig'de 5, PTT 1.Lig'de 11, TFF 2.Lig'de 112, TFF 3.Lig'de 35, U21 Ligi'nde 22, BAL'da 61 maçta forma giydi.

Oynadığı takımlar: Bursaspor, Bursa Merinos A.Ş, Türk Telekom, Turgutluspor, Buğsasş A.Ş, Nazilli Belediyespor, Bandırmaspor, Karsspor, Gölbaşıspor, Zonguldakspor, Kestel Belediyespor, Bursa Zaferspor.

Şimdi nerede, ne yapıyor? Bir zamanlar Bursaspor'un gelecek vaadeden genç yeteneği olarak gösterilen Hüseyin Tunç hiçbir zaman beklenen performansı sergileyemedi ve kariyeri sürekli düşüşte devam etti. Şu an Bursa Süper Amatör Lig ekiplerinden Zaferspor'da futbol hayatını sürdürüyor.

Muharrem Kaya
        1987 Arsin doğumlu. Futbola DSİ Karadenizspor'da başlayan oyuncu, Trabzonspor alt yapısında geleceğin yıldız adayları arasında gösterilmiş ve U16 ve U17 Milli takımlarında toplam 32 maçta forma giymişti. Muharrem; PTT 1.Lig'de 9, TFF 2.Lig'de 48, TFF 3.Lig'de 139, U21 Ligi'nde 23, BAL'da 30 maçta sahaya çıktı.

Oynadığı takımlar: DSİ Karadenizspor, Trabzonspor, 1461 Trabzon, Giresunspor, Arsinspor, Ispartaspor, Keçiörenspor, Tepecikspor, Trabzon Ortahisar Kanunispor, Kütahyaspor, Yozgatspor

Şimdi nerede, ne yapıyor? Trabzon Ortahisar Kanunispor'a transfer olarak 2014 başında amatöre dönüş yapan oyuncu, bu sezonun ilk yarısında Kütahyaspor, ikinci yarısında Yozgatspor formalarıyla BAL'da mücadele etti. Toplam 19 maçta 1 gol attı.

Futbolu Erken Yaşta Bırakan Milli Oyuncular

Taylan Işıldar
        1985 İstanbul Beyoğlu doğumlu oyuncu, Işıldar Holding'in sahibi İzzet Işıldar'ın oğludur. Futbola Fenerbahçe alt yapısında başlamıştır. 18 yaşında halı sahada Cemil Turan tarafından beğenilerek Fenerbahçe seçmelerine girmesi teşvik edilmiş sırası ile Kocaelispor ve İstanbulspor formaları giymiştir. U19 ve U20 Milli takımlarında 5 kez forma giymiştir.

Zafer Şakar
        1985 Akçadağ doğumlu. Futbola Galatasaray alt yapısında başlayan tecrübeli oyuncu, 13 defa Süper Lig'de forma giymiştir. Toplam 45 defa Milli takımlarda oynayan Zafer Şakar, Galatasaray'dan sonra Samsunspor, Denizlispor, Manisaspor, Beylerbeyi, Boluspor, Diyarbakırspor, Gaziantep BŞB, Güngörenspor, Kocaeli Birlikspor ve Batmanspor formaları giydi.

Yusuf Diner
        1986 doğumlu. 32 defa genç milli oldu. Başakşehir, Fenerbahçe, Bakırköyspor'da oynadıktan sonra futboldan koptu.

Aydın Kaplan
        1986 doğumlu. Zamanında 35 defa milli formayı giydi. Bucaspor, Aydın, Altay'da oynadıktan sonra amatöre dönüş yaptı ve Ayvalıkgücü, Kemalpaşa Belediyesi Ulucakspor, Atillaspor formaları giydi.

Soner Bala
        1987 doğumlu. 12 kez milli oldu. Çanakkale Dardanelspor, Aydınspor, Hatayspor, Altınordu, İstanbulspor, Beylikdüzüspor, Sorgunspor ve Çatalcaspor'da oynadıktan sonra yeşil sahalardan uzaklaştı.

Aykut Sepin
        1987 doğumlu. 24 kez milli formayı giydi. Kısa kariyerinde Muradiyespor, Beşiktaş, Ankara Demirspor, Bugsaşspor takımlarında oynadı.

Adnan Tuğçin Kadıoğlu
        1986 Antalya doğumlu. 28 defa milli takımlarda yer aldı. Güneyspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Akseki Aroma, Zonguldakspor, Denizli BBSK, İnegölspor, Gümüşhanespor, Çerkezköyspor ve Kepezspor formaları giydikten sonra amatöre dönüş yaparak Zonguldakspor, Salihli Belediyespor, Bartınspor takımlarında oynadı.

Peter Cavit Akman
        1987 ABD doğumlu. Futbola Fenerbahçe'de başlayan file bekçisi, aynı zamanda işadamı Ali Galip Akman'ın oğludur. Fenerbahçe alt yapısına babasının torpiliyle girdiği konuşulmuş, bir dönem eğitimi için gittiği ABD'de futbol hayatına devam etmiş ve gazetelerin spor sayfalarında adından söz ettirmişti. Bir ara Bursaspor ile deneme idmanlarına çıkan kalecinin performansı yeterli görülmediği için transferi gerçekleşmedi. 11 defa genç milli formayı giymişti ama o da futbola erken veda etmek zorunda kaldı.

Muammer Sancaklı
        1986 İstanbul Fatih doğumlu. 17 kez milli olmuştu. Yıldırım Bosna, İzmirspor, Malatyaspor, Bucaspor, Siirtspor, Çankırıspor ve Bozöyükspor'da oynadı.

Emin Dönmez
        1986 Tokat Niksar doğumlu. Vakti zamanında tam 40 defa milli formayı giymiş bir isim. Yolspor, Samsunspor, Körfez İskenderunspor, Giresunspor takımlarında oynadıktan sonra amatöre dönüş yaparak İlkadım Belediyespor, Yabancılar Pazarıspor, Tekkeköy Belediyespor takımlarında oynadı ve genç yaşta futbolu bıraktı.

Devam Edecek! Yazı dizisinin devamını okumak için tıklayın

Hazırlayan: Haydar BULACA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder