27 Nisan 2015 Pazartesi

Bir Konya Mucizesi: Abdurrahman Baysangur

        Konya’da futbol deyince ortak payda Konyaspor’dur. Şehrin her şeyidir Konyaspor. Özellikle son 10 senede öyle günler gördü ki Konyaspor, Zafer Biryol’un olduğu süreçteki başarılardan, küme düşmelere. Hatta en son küme düşüşünde, transfer yasağı alan, kadrosunda tutabildiği kadar oyuncuları tutmaya çalışıp, alt yapıdan profesyonel edilen çocuklarla 1.Lig’de herkesin düşer dediği takımla play-off oynadı bu takım. Sonra borçlar yavaş yavaş kapatıldı, yeni stad geldi, her şey iyiye gitmeye başladı Konya kentinde. Bu sene seyirci ortalamasında zirveyi alan bir şehir oldu Konya. Yani Konya artık futbol şehri oluyor, halk sahip çıkıyor takımına. Çocuklar sokakta futbol oynarken Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş oyuncularının ismini değil de Konyaspor’un oyuncularının ismini söylüyor artık.

        Konya futbol şehri oluyor, güzel gelişmeler oluyor, ama şehirde hep üvey evlat muamelesi gören bir takım var, eski adıyla Konya Şekerspor, yeni adıyla Anadolu Selçukspor… Konyaspor pilot takımı olan takımda Konyaspor’un genç oyuncuları yani Konya’nın kendi çocukları ağırlıklı olarak oynuyor. Seneye ‘’Acaba play-off oynar mıyız?’’ düşüncesiyle başlayan Anadolu Selçukspor teknik direktör Zafer Turan ile anlaşmaya vardı. Kadro kuruldu, yola çıkıldı. İlk 7 maçta Konya’nın spor camiası kabus görüyordu belki de. 1 puan bile alamadı Anadolu Selçukspor ve teknik direktör Zafer Turan ile yollar ayrıldı. Takımın başına hoca olarak Anadolu Selçukspor’un alt yapı koordinatörlük görevini üstlenen Abdurrahman Baysangur hoca getirildi. Abdurrahman hoca, 10 yıldır bu camianın içinde, bu camiayı en iyi tanıyan hocalardan birisiydi eyvallah, ama hocanın hiç profesyonel takımda teknik direktörlük geçmişi yoktu. Hoca göreve geldiğinde ilk maçı lider Pendikspor takımıylaydı ve Pendikspor’u kendi evinde 2-1 mağlup etti. O haftaya kadar liglerin puan alamayan tek takımı, liglerin puan kaybetmeyen tek takımını evinde mağlup etti. Ondan sonra bir çıkış öyküsü başlattı hoca. Herkesin düşer dediği takım ile 28. maçında ligin bitimine bir hafta kala ligde kalmayı garantiledi. 44 puan topladı. Yani maç başına 1,57 puan topladı bu hoca, küme düşmemeye oynayan bir takımda bu puan ortalaması çok yüksek.

        Abdurrahman hoca, aynı zamanda Konya’da bir okulda beden eğitimi öğretmenliği de yapmakta. Peki nasıl sağlıyor bu başarıyı, biraz da buna değinmek lazım. İlk defa profesyonel takımda teknik direktörlük yapacaksın, takım 7 maçta 1 puan alamamış, ligin dibine demir atmış, oyuncuların parasını geç aldığı, alamadığı zamanlar olmuş, arkanda sana sahip çıkacak güçlü bir taraftar desteği yok, sıkıntı bir değil, birden çok. Hocaya sormuş Manşet Haber başarının nasıl geldiğini. Hoca,
"Sorunlar tabii ki var, ama biz sorunu problem haline getirmiyoruz"
demiş. Yani Abdurrahman hoca, takıntı yapmamış, ego yapmamış, mütevazi olmuş biraz da bundan gelmiş başarısı. Anadolu Selçukspor’un oyuncuları için de hoca bir baba, bir ağabey. Onu o kadar çok seviyorlar ki, bu iyi ilişkiler takımı ligde tuttu.

        Biz Abdurrahman hocayı biraz anlatabildiysek ne mutlu. Transfer Merkezi ekibi olarak ligde kalan Anadolu Selçukspor’un teknik heyetini, futbolcularını, yönetimini ve en büyük destekçileri basın mensuplarını tebrik ediyorum. Konya’da piyasaya sunduğu bu insana sahip çıksın, ‘’Bizim Oğlan’’ mantığıyla hocayı kırmasınlar, üzmesinler. Keyifli okumalar…

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder