24 Nisan 2015 Cuma

Sahipsiz Lider: Anadolu Üsküdar

        3.Lig 3.Grup'ta oldukça düşük bütçeyle lider olan Anadolu Üsküdar, şampiyonluk yolunda yoluna emin adımlarla yürürken saha içi faktörler dışında bir de saha dışı faktörlerle boğuşmak zorunda kalıyor.

        Bunları madde madde saymak gerekirse;

1. Ev sahibi takıma uygulanan seyirci yasağı olan Sakaryaspor maçında  40 kadar Anadolu Üsküdar taraftarı deplasmana gitmek istemiş ancak Sakarya Valiliği, 40 kişinin güvenliklerinin sağlanamayacağı gerekçesiyle taraftarlara izin vermemiştir. 40 kadar taraftarın Sakarya gibi bir şehirde güvenliğinin sağlanamayacağı gerekçesi çok ama çok tuhaf.. Tabi insanın aklına şu soru geliyor Sakaryaspor Süper Lig'de oynasaydı 4 büyük takım taraftarına bu gerekçeler gösterilebilir miydi?

2. Anadolu Üsküdar, Bayburtspor'la hayati önem taşıyan bir maç oynayacakken maçın Pazar günü  stadyuma helikopterle siyasi bir liderinin ineceği gerekçesiyle maç saatinde değişiklik talep ediliyor. Cumartesi oynanması teklifinin kabul edilmemesi sonrası Pazar günü saat 10 veya 11'de oynanması gibi komik bir teklif geliyor. Anadolu Üsküdarspor'un maçın hafta içi oynanması talebine, Bayburt Valiliği Pazartesi günü güvenliği sağlayamayacağını bildiriyor. Bu olay dünyanın başka yerinde yaşanır mı sizce?

3. Bayburtspor hocası sayın Bahattin Güneş'in Ezurumspor şampiyon olsun yok olmayacaksa Sakaryaspor şampiyon olsun gibi taraflı söylemleri.

4. Anadolu Üsküdar'ın maçlarında, şampiyonluktaki en büyük rakiplerinden birinin hocasının arkadaşlarının hakem olarak atanması.

        İnsanın aklına hemen şu sorular geliyor; Acaba Anadolu Üsküdar'ın şampiyonluğu istenmiyor mu? Gerekli siyasi destek ve lobi olmadığı için şampiyon olmamalı mı? Fahrettin Sayhan, geçen sezon İstanbulspor'dayken hakem hatalarıyla kaybettiği şampiyonluğu tam yakalamak üzereyken bu sezon da yine saha dışı etkenlerle şampiyonluğu kaybederse neler yaşayacaktır? İkinci olmanın başarı sayılmadığı ülkemizde olası hatalarla kaybedilecek şampiyonluğun hesabını kimler verecektir? TFF üst liglere gösterdiği hassasiyeti neden 3.Lig'de zirvede yer alan takıma göstermemektedir?

        Daha önce maçlarında garip hakem hatalarıyla puan kaybetmesine rağmen şampiyonluğu sonuna kadar kovalayan takımın ve hocası Fahrettin Sayhan'ın emeğine saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Şehir takımları siyasi desteklerle kollanırken neden İstanbul'un güzide bir ilçesinin takımının şampiyonluğu istenmemektedir. Sanırım bunlara birilerinin vereceği cevap olacaktır. Bu yazımdaki amaç hiçbir takımı ya da şahsı zan altında bırakmak ya da hedef göstermek değil, yaşananlarla ilgili herkesin bilmesi gerekenlerdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

 Hazırlayan: Yakup ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. 3.ligte bunlar hep olan şeyler bir takım odaklı düşünmek yanlış bir sürü sayarım size

    YanıtlaSil
  2. Ağzına sağlık.. kim ne derse desin biz inanıyoruz bu takım bu sene herşeye rağmen şampiyon olacak..
    1908

    YanıtlaSil