25 Mayıs 2015 Pazartesi

PTT 1.Lig'e Son Bilet: İnegölspor - 1461 Trabzon

        2.Lig Play-Off finali vakti geldi, çattı. Finalde kalan takımlar, Anadolu’da İstanbul takımlarına kafa tutan iki büyük şehrin takımı. Birisi dördüncü büyük diye adlandırılan Trabzonspor’un yavru takımı 1461 Trabzonspor, diğeri de beşinci büyük denilen, son yıllarda ülke futboluna damga vuran Bursa şehrinin takımı, mobilyasıyla, köftesiyle ünlü İnegöl şehrinin takımı İnegölspor. İki farklı grubun takımı play-off finalinde PTT 1.Lig’e yükselmek için savaşacak.  İki takımın oyuncu kalitesini, maç öncesi sizin için Transfer Merkezi ekibi olarak derledik.

Maç Bilgileri: İnegölspor- Trabzonspor
Yer: Alanya Oba Stadı  |  Saat: 19:00
TV Yayını: A Spor / Kadırga TV

1461 TRABZON
        Geçtiğimiz sezon PTT 1.Lig’den düşen 1461 Trabzon takımı, Trabzonspor için büyük önem arz ediyor. Çünkü Trabzonspor, alt yapısından çıkardığı futbolcuları PTT 1.Lig’e kiralayabilir ama 2.Lig’e kiralamakta zorluk yaşar. Trabzonspor’un geleceği için 1461 Trabzonspor’un hemen bir alt liginde olması, kulüp için önem arz ediyor. Seneye de düştüğü lige, yeniden yükselme parolasıyla başlayan 1461 Trabzonspor düştüğü grup itibariyle de avantajlıydı. En güçlü rakibi Yeni Malatyaspor’du ama ligin ilk sürecinde işler istediği gibi gitmedi. İkinci devre bir çıkış yakaladılar ve play-off’a kaldılar. Hamdi Zıvalıoğlu ile play-off öncesi sitemiz olarak telefon görüşmesi yapmıştık. Görüşmede Trabzon şehrinin beklentisi olduğunu, çıkmaları gerektiğini söylemişti.  Play-offlarda önce Ümraniyespor’u, sonra Pendikspor’u eleyerek İstanbul takımlarına geçit vermediler. Maç içinde taktik değiştiren Trabzon temsilcisi 4-2-3-1 formatında sahaya çıksa da maç içinde bazen 4-4-2 formatına da dönebiliyorlar.  Şimdi oyuncuları sizlere tanıtalım.

        1461 Trabzonspor’un kalesinde Kurtuluş Yurt oynuyor. Kurtuluş, sezon başı transfer edilen, bu ligi iyi bilen bir kaleci. Uzaktan şutlarda başarılı, refleksi iyi, ayağı temiz, ama yan toplarda sıkıntı yaşayan bir kaleci. PTT 1.Lig’de oynayabilecek kalitede ve kapasitede bir oyuncu.

        Savunma hattında sağ bekten başlayalım. Sağ bekte Savaş Yılmaz var. Savaş, hücuma çıkışları süper, ayağı temiz, sürekli bindirme yapabilen, enerjik bir oyuncu. Savunma konusunda da güçlü. Takımın kaptanı ve en iyi oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz. Sol bekte Okan Yıldız var. Okan defansif oynayan çok çıkmayan, kontrollü oynayan bir bek. Stoperler ise Aytaç Ak ve Oğulcan Gökçe. Oğulcan, Aytaç’a göre biraz daha uzun boylu. Oyunun genelinde iyi oynasalar da, rakip baskı yapar, takımın da orta sahası oyundan düşerse sıkıntı yaşıyorlar. Bu baskıda bir de yan top, duran top olduğunda karambol olmasına müsaade edebiliyorlar.

        Ön liberoda ise genç Yüksel Şişman ve tecrübeli Emrullah Kokoç var. Emrullah bildiğimiz gibi kontrollü oyunu tercih eden bir oyuncu. Yüksel , Emrullah’a göre koşan, mücadele gücü yüksek fazla enerjik bir futbolcu. Defanstan top alıp servis yapabilen bir oyuncu Batuhan. Bu ikili baskıya dayanamıyor, baskı yiyince dağılıyorlar.

        Sağ önde Hamza Gür var. Müthiş bir futbolcu. Süratli, dikine gidebilen, kuvvetli bir oyuncu. İnegölspor’un en çok dikkat etmesi gereken oyuncu. Sol önde oynayan Mustafa Öztürk ile ikisi ahenk içinde oynuyorlar. Kontralarıyla, hızlarıyla rakip savunmayı zorlayabilecek oyuncular. Hasan Batuhan uzun boylu, forvet arkası oynadı maçta. Ama Yüksel ile birkaç defa yer değiştirdiler. Mücadeleci ama yavaş oynayan bir tarzı var.

        Santraforda Emre Torun ve Yaser Hacımustafaoğlu var. Yaser’in oynayacağını var sayarak Yaser’i anlatalım. Tam bir duvar forvet. Çok kuvvetli, ağır. Kendi gol atmasa bile kanatlara ve beklere pozisyon hazırlayabiliyor. Özellikle bu ligler için önemli bir oyuncu.

        1461 Trabzon’un yedek kulübesinde de görev bekleyen futbolcular da genç ve yetenekli oyuncular. Hoca illaki onlara da başvuracaktır.


İNEGÖLSPOR
        İnegölspor, sene başında Şaban Yıldırım hoca ve ekibini getirerek amacının üst lig olacağını belli etmişti. Ama grubunda Göztepe, Kocaeli Birlik, gibi yüksek bütçeler harcayan takımlar olduğu gibi, bu ligi çok iyi bilen Hatayspor, Bandırmaspor gibi kulüplerde vardı. Ligin ortalarına kadar birincilik iddiasını sürdürse de bir vakitten sonra koptu bu hedefinden İnegölspor ve play-offa odaklandı. Bu İnegölspor için bir avantaj oldu, ligde yedek kulübesinden oyuncuları da oynatma fırsatı buldular. Zaman zaman taraftar ve teknik heyet arasında sürtüşmeler yaşansa da, Şaban hoca ve takımı başarılı bir sezon geçirdiler. Hatayspor ve Bandırmaspor’u eleyerek finale kalan İnegölspor genelde 4-1-4-1 formatında sahaya çıkan bir takım. Şimdi oyunculara değinelim.

        Kalede Ali Türkan var. Takımını finale taşıyan isimlerden diyebiliriz, özellikle Bandırma ile oynanan birinci ayak maçında kurtardığı penaltı çok önemliydi. Yan toplarda da çok sıkıntısı yok, en büyük sıkıntısı yerden vurulan sert şutlar. Bu konuda eksikliği var.

        Savunmaya gelecek olursak sağ bekte tecrübe abidesi Uğur Kavuk var. Çok fazla bindirme yapmayan, garantici bir oyun sergileyen bek. Bu maçların havasını iyi bilmesi İnegölspor için avantaj, orta saha çizgisine yakın oynayan bir tarzı var. Sol bekte ise Alişan Ural oynuyor. Alişan Uğur’a göre daha çok bindirme yapan, geri dönüşlerde de başarılı bir oyuncu. En büyük eksiği agresif oyun yapısı, faul yapmaya ve kart görmeye müsait bir oyuncu. Alişan ataklara katılan ve bazen gol bile kovalayan bir bek. Savunma ikilisi Kemal Hastürk ve Bilal Özdemir. Kemal çok tecrübeli bir oyuncu, kolay kolay hava topu vermeyen, kaleciyle iletişimi iyi olan bir stoper. Ama ağır bir yapısı var, savunma arkasına atılan toplarda hızlı kanat oyuncuları etkili olabilir. Kemal, köşe vuruşu ve duran toplarda, gol arayan bir stoper. Bilal, Kemal’e göre biraz daha hareketli, havadan iyi bir stoper, ama yerden zayıf. Kemal çakılı stoper, Bilal çakılı olmayan stoper diyebiliriz.

        Ön liberoda Muharrem Efe’nin oynaması bekleniyor. Muharrem’in en büyük özelliği duran toplar. Çok etkili duran top kullanıyor, oyun tarzı olarak tam bir defansif orta saha oyuncusu zaten.

        Muharrem’in önünde yüksek ihtimalle Cihan Yılmaz ve Yasin Görkem Arslan ikilisi oynayacaktır. Yasin, bileklerine hakim, çok teknik, çok etkili bir isim. Kendini unutturabilen, defansın arkasına koşular yapabilen bir orta saha. Cihan takımın beyin görevini üstlenebilen bir oyuncu, pas dağıtımını yapan, topu kanatlara aktarabilen, çok koşmayan ama temiz paslar atan bir oyuncu. Ara ara uzaktan şutlar çekerek etkili olabilir. Sağ açıkta Ömürcan Yıldırımlı var. Birebirde çok etkili, çok rahat adam geçebilen, takımın en etkili oyuncularından birisi. Takım genelde Ömürcan’ın üstüne oynar, onun açacağı ortalarla gol bulmaya çalışır. Yine önünü boşaltıp şut çekmeyi de seven bir tarzı var. Takımın kilit oyuncusu. Sol kanatta ise Okan Deniz var, maç içinde Ömürcan ile sık sık mevki değiştirebilir. Okan, Ömürcan kadar etkili bir isim değil, ama gol şansı yüksek bir oyuncu. Sürekli dikine gitmeye çalışan bir oyuncu. Savunmaya yardım konusunda sıkıntı yaşıyor.

        Forvette tek isim Ersel Aslıyüksek. Geçen sezon Kartalspor’da gösterdiği performansla Gençlerbirliği’ne transfer yapan Ersel, devre arası Şaban hoca tarafından İnegölspor’a kiralandı. Hocanın bildiği bir oyuncu olması avantaj olsa da bu tarz maçları bilmemesi dezavantaj. Çok hareketli bir forvet olan Ersel, birebirde etkili, son vuruşları da gayet iyi. Hava toplarında yerdeki kadar etkili değil. Kontra atak forveti diyebiliriz Ersel için. Ersel maç içinde taktik gereği ters koşular yapabilir.

        Yedeklerinde Raif Demir, Mümin Aysever, Mahmut Şeker gibi etkili isimlerini maç içinde kullanabilir İnegölspor. Raif’in yaşadığı sakatlık İnegölspor’u bayağı sıkıntıya sokmuştu, bu maçta şans gelecek mi göreceğiz?

        Transfer Merkezi ekibi olarak elimizden geldiğince sizlere maç öncesi takımları anlatmaya çalıştık. Keyifli okumalar.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder