26 Mayıs 2015 Salı

Alt Ligdeki Cevherler: İtalya

        "Alt Ligdeki Cevherler" adlı yazı dizisinde geçtiğimiz hafta sırasıyla Bundesliga 2, Ligue 2 ve Championship'te performansıyla dikkat çeken ve ligimize uygun oyuncuları yazmıştık. Ayrıntılı rapor da sunduğumuz bu yazı dizisinde tanıttığımız oyuncuları, kulüplerimiz transfer listelerine eklemeye başladı bile...

        Projemizin yazarımız Kaşif Yavaş tarafından ele alınan dördüncü ayağında ise; futbol camiamıza İtalya Serie B'nin en iyi performanslarını ortaya koyan ve ligimize uygun olan oyuncularını sunuyoruz.

Gabriel Ferreira
Doğum Tarihi: 27.09.1992
Ülkesi: Brezilya
Boy: 1.93 cm
Kulüp: Carpi(kiralık)
Mevki: Kaleci
Bu Sezonki Performansı: 39 maçta 23 gol yedi. 23 maçta kalesini gole kapattı.
Tahmini Bonservis Bedeli: 2-2.5 Milyon Euro
Güçlü Yönleri:
Bonservisi Milan'ın elinde bulunan 1.93'lük genç eldivenin en güçlü yönleri; topu oyuna hızlı sokma, yer tutma ve ceza sahası içine sarkan rakip oyuncuya doğru yaptığı çıkışların zamanlamasıdır. Refleksleri çok hızlı olan Ferreira, yan toplarda topa ya da rakibe doğru hamle yapmayıp kale çizgisinin tam ortasında bekler ve 6 pasta yerden seken topları bile rahatlıkla çelebilir. Brezilyalı eldiven, gelen şutu kurtardıktan sonra yerde zaman geçirmeden topu ya da pozisyonu takip ederek en uygun yere geçerrek duvar olur. Cruziero altyapısında yetişen ve2012-13 sezonu öncesinde Milan'a transfer olan Ferreira, topu oyuna sokuşu Oscar Cordoba, liberovari çıkışları Neuer ve refleksleri de Muslera'yı andırıyor. Bu sezon başında Carpi'ye kiralanan genç kaleci, görev aldığı 39 lig maçının 23'ünde kalesini gole kapatarak gelecek vaat ettiğini kanıtladı.
Zayıf Yönleri: Zayıf yönü bulunmayan kaleciyi ligimize getirmeyi başaran ekip olursa, ya ileriki dönemde iyi bir bonservis bedeli kazanır ya da ligin en az gol yiyen takımı olur...
Oyuncunun videosu: https://www.youtube.com/watch?v=-I-ZbBHGUiU

Ahmad Benali
Doğum Tarihi: 07.02.1992
Ülkesi: Libya/İngiltere
Boy: 1.68 cm
Kulüp: Brescia
Mevki: Orta sahanın ortası
Bu Sezonki Performansı: 36 maç, 9 gol, 3 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 2-2.5 Milyon Euro
Güçlü Yönleri: Ahmad Benali, göbekte hem de ön liberoda görev alabiliyor. Manchester City altyapısından çıkma bir isim olan 22 yaşındaki oyuncu, defansif orta saha olarak görev aldığında klasik ön liberolar gibi çakılı oynamaz. Uzaktan şutlarla skoru değiştirebilen Benali'nin kendine has çalım şekilleri ile rakiplerini ekarte etmesi işten bile değil... Daha önce İngiltere U17 ve U19 takımlarında forma giyen 17 numaralı oyuncu, daha sonra Libya A Milli Takımına geçiş yapmıştır. Tekniği ideal olan ve hem göbek hem de ön liberoda oynayabilen Benali'nin, bir alt lige düşen Brescia'dan transfer edilmesi çok çok kolaylaştı. Oyuncunun talipleri arasında Udinese, Palermo gibi köklü İtalyan ekiplerinin olduğu da unutulmamalı...
Zayıf Yönleri: Genç oyuncu, kimi durumlarda öfke patlaması yaşayabiliyor...
Oyuncunun videosu: https://www.youtube.com/watch?v=TPBNShmeo9s

Valerio Verre
Doğum Tarihi: 11.01.1994
Ülkesi: İtalya
Boy: 1.81 cm
Kulüp: Perugia (kiralık)
Mevki: Orta sahanın ortası
Bu Sezonki Performansı: 37 maç, 5 gol, 4 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 2-2.5 Milyon Euro
Güçlü Yönleri: Roma altyapısından çıkma bir oyuncu olan Valerio Verre,  İtalya U16-17-18-19-20-21 takımlarında forma giydi. Bonservisi Udinese'de bulunan 21 yaşındaki İtalyan orta saha, sıkışan oyunu zorlanmadan açarak arkadaşlarını rahatlatır. Dikine oynamaktan korkmayan genç oyuncu, zaman zaman literatüre Zidane ile girmiş çalımlarıyla tribünleri ayağa kaldırırken; pas alabilmek için -dar alanda dahi- yer aramaktan usanmaz. 21 yaşındaki gelecek vaat eden orta saha için İtalya'nın Mehmet Topal'ı demek isabet olacaktır.
Zayıf Yönleri: Takım atağa çıkarken kimi zaman hızlı davranmak isteyen Verre'nin, dikine ilerlese de topu biraz fazla uzun sürerek atak ezdiğini her iki maçtan birinde muhakkak görürüz. Sorumluluk hissetmede de yaşı itibariyle kaynaklanan pasifliği dikkat çekiyor.
Oyuncunun videosu: https://www.youtube.com/watch?v=Fss4WhezM8s

Camillo Ciano
Doğum Tarihi: 22.02.1990
Ülkesi: İtalya
Boy: 1.76 cm
Kulüp: Crotone(kiralık)
Mevki: Sağ kanat
Bu Sezonki Performansı: 37 maç, 17 gol, 4 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 3 Milyon Euro
Güçlü Yönleri: 2014 Ağustos'unda Napoli'den Parma'ya transfer olan Ciano, sezon öncesinde Crotone'a kiralandı. Raket gibi kullandığı ayağıyla mesafe tanımaksızın kaydettiği frikik golleriyle Crotone'a birçok galibiyeti tek başına getiren İtalyan oyuncu, takımın kazandığı penaltı ve köşe vuruşlarını da kullanır. Sol ayağını çok etkin şekilde kullanabilen 25 yaşındaki İtalyan futbolcu, ceza sahası önünde kısa paslarla arkadaşlarına pozisyon hazırlayabiliyor. Çakma Robben diye tabir edebileceğimiz Ciano, çizgiye inmeyi sevmez ve gerektiğinde sağ ayağını da kullanır. Kendi kanadından gelişmeyen ataklarda ceza sahası içinde kendini unutturup skor üretebilen hücumcunun ortaları da kavisli ve sert gelerek tahlike yaratır.
Zayıf Yönleri: Bencil oynamaktan geri kalmayan yapısının yanı sıra agresif tutumlar sergilediği de olan Ciano, defans yapmayı hiç düşünmez. Bonservisi Serie A'dan düşen Parma'da olan oyuncu, transfer edilmesi durumunda ligimize renk katacaktır.

Karim Laribi
Doğum Tarihi: 20.04.1991
Ülkesi: İtalya/Tunus
Boy: 1.75 cm
Kulüp: Bologna (kiralık)
Mevki: Sol kanat/Ofansif orta saha
Bu Sezonki Performansı: 38 maç, 8 gol, 11 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 2 Milyon Euro
Güçlü Yönleri:
İki ayağını da aynı derecede kullanabilen Karim Laribi, İnter altyapısında yetişmiş ve henüz 20 yaşın altındayken Fulham, Palermo gibi önemli kulüplerin formasını giymiştir. 2011-12 sezonundan bu yana bonservisi Sassuolo'da olan 24 yaşındaki oyuncu, daha çok gezici olarak oynayan ve ofansif yönü ağır basan bir profil sergiliyor. En önemli özelliği bitirici vuruşları olan Laribi, hem hücumun sol kanadında hem orta sahanın ortası hem de forvet arkasında görev alabiliyor. Laribi, takımlarımız için ofansif çerçevede 'İsviçre çakısı' olabilecek mahiyete sahip olmasıyla transfer tercihinin alternatifleri arasında bir adım önde duruyor.
Zayıf Yönleri: Laribi'nin göze batan yönü, yersiz şekilde oyunu kızıştırması ve sert müdahalelerle kart görmekten korkmamasıdır.

Federico Dionisi
Doğum Tarihi: 16.06.1987
Ülkesi: İtalya
Boy: 1.80 cm
Kulüp: Frosinone
Mevki: Santrafor
Bu Sezonki Performansı: 36 maç, 14 gol, 11 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 4 Milyon Euro
Güçlü Yönleri: Takımının Serie A'ya çıkmasında skor anlamında en fazla pay sahibi olan ve uzun süredir forma giydiği Serie B'de 165 maçta 60 gol 29 asist kaydeden Dionisi, Serie B'nin maestrolarındandır. Artık kendini tamamen kanıtladığını düşündüğüm Dionisi, Anadolu ekiplerimiz için daha uygun bir profile sahiptir. Takımın penaltıcısı olan ve tekniği ideal düzeyde seyrden İtalyan forvetin fiziği de yerinde ve Dionisi vücudunu kullanarak bu özelliğini değerlendirmeyi iyi biliyor. Kıvrak oyunculuğu ile dikkat çeken 27 yaşındaki santraforun fırsatçı golcü özelliği de var. Verkaç anlayışı ile rakiplerini oyun dışı bırakabilen Dionisi, cezaa sahası önlerine kadar süratle topla gelebiliyor.
Zayıf Yönleri: Ayakları çok güçlü olan ve solunu da etkin kullanabilen 1.80'lik forvetin göze çarpan zayıf yönü bulunmuyor.


Ettore Marchi
Doğum Tarihi: 06.11.1985
Ülkesi: İtalya
Boy: 1.85 cm
Kulüp: Pro Vercelli
Mevki: Santrafor
Bu Sezonki Performansı: 31 maç, 17 gol, 1 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 1 Milyon Euro
Güçlü Yönleri:
Sezonun son 2 ayını kaçıran Marchi, belki de gol kralı olacaktı. Kolu kırıldığı için sezonu yaklaşık 8 hafta önceden kapatan 29 yaşındaki penaltıcı için, Mehmet Yıldız'ın piyasaya çıkış zamanlarını çağrıştırdığını vurgulamak oyuncunun tüm özelliklerini ortaya serecektir. Yan topları çok seven Ettore Marchi, özellikle PTT 1.Lig ekiplerimiz için ideal bir transfer olacaktır.
Zayıf Yönleri: Yaratıcı ve yırtıcı bir forvet olmayan İtalyan santrafor, oyun içinde kendini hırsına teslim edebiliyor. Zira sezonun 2 haftasını kırmızı kart cezası alarak bu şekilde pas geçti. Düz bir oyuncu olan Marchi için söylenmesi gerekn son şey, tam bir görev adamı olduğu ve kendisine verilen taktikten asla dışarı çıkmadığıdır.

Andrea Catellani
Doğum Tarihi: 26.05.1988
Ülkesi: İtalya
Boy: 1.80 cm
Kulüp: Spezia
Mevki: Santrafor/Sol kanat/Play maker
Bu Sezonki Performansı: 37 maç, 19 gol, 5 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 2.5 Milyon Euro
Güçlü Yönleri: Defans arkasına çılgın koşuları olan Catellani, her iki ayağını da aynı derecede kullanıyor. Ofansın her alanında değerlendirilebilecek potansiyeli bulunan ve klasıyla seyir zevki veren 26 yaşındaki oyuncunun yorulmak bilmemesi ise gerçekten kendisini çok cazip kılıyor. Spezia'nın en skorer ismi olan Andrea Catellini bileklerine de hakim bir oyuncudur.
Zayıf Yönleri: Oyuncunun dikkat çeken bir zayıflığı bulunmuyor.

Diego Falcinelli
Doğum Tarihi: 26.06.1991
Ülkesi: İtalya
Boy: 1.86 cm
Kulüp: Perugia (kiralık)
Mevki: Santrafor/Sol kanat
Bu Sezonki Performansı: 38 maç, 14 gol, 1 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 2 Milyon Euro
Güçlü Yönleri: Kariyerinin en parlak sezonunu geçiren Falcinelli, ligdeki 14 gol 1 asistin yanı sıra; İtalya Kupası'nda da 3 maçta 1 gol 1 asistlik derece kaydetti. Takımın penaltıcısı olan 23 yaşındaki futbolcu, pozisyon kovalamaktan kolay kolay yılmıyor. Falcinelli, 90 dakika boyunca mental olarak da sahada kalmayı bilerek takımını diri tutuyor.
Zayıf Yönleri: Fiziğini kullanmaktan neredeyse aciz olan Diego Falcinelli, pozisyon yaratmakta da zorlanıyor.

Pablo Granoche
Doğum Tarihi: 05.09.1983
Ülkesi: Uruguay
Boy: 1.82 cm
Kulüp: Modena
Mevki: Santrafor
Bu Sezonki Performansı: 41 maç, 19 gol, 9 asist
Tahmini Bonservis Bedeli: 1-1.3 Milyon Euro
Güçlü Yönleri: Gençlik yıllarında River Plate'te de forma giymiş olan Pablo Granoche, bu sezon kupa maçlarıyla birlikte toplamda 43 resmi maça çıktı ve 21 gol atıp 10 da asist yapmayı başardı. 31 yaşında olan Uruguaylı uzun yıllardır ter döktüğü İtalya'da 265 resmi maçta 83 gol atıp 25 asist yaparken; en verimli sezonunu ise yaşına taş çıkartırcasına bu sezon yaşadı. Zira Serie B'nin skora en fazla etki eden oyuncusu olan Pablo, hareketli ya da hareketsiz tüm yan toplarda fark yaratmayı biliyor. Pablo'nun, özellikle kanat futbolu üzerine kurulacak olan takımlarımız için biçilmiş kaftan olduğunun altını çizmek isterim. Kanat futbolunun bitirici forveti olan Granoche, ceza sahasına ani koşular yapıp rakip stoperleri ayakta uyutarak ekarte edebiliyor. Yaşına aldanılmaması gereken bir oyuncu olan Uruguaylıi kaleci ile karşıya iken de saç baş yoldurtmadan sonuca gitmeyi biliyor.
Zayıf Yönleri: Pablo Granoche, teke tekte sürat kullanamıyor ve kaleyi uzaktan da fazla denemiyor.
Oyuncunun videosu: https://www.youtube.com/watch?v=D9uXeCDe1nA

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder