12 Mayıs 2015 Salı

PTT 1.Lig'de Son 10 Haftanın Analizi

        Türkiye'nin en ilginç, en renkli ligi olan PTT 1.Lig'de artık sona yaklaşılıyor. Süper Lig'e çıkacaklarla 2.Lig'e düşeceklerin şablonu bir bir belli olmaya başladı. Sizler için bu fantastik ligin son 10 haftalık fotoğrafını çektik. Ne demişler, "Erken teşhis hayat kurtarır."

        Kurumsal bir kimliğe bürünen ve doğrultuda adımlarını atan Altınordu, ligin 22.haftasında 26 puanla 13. sırada yer alıyordu; ancak kırmızı-lacivertliler o kadar muazzam bir performansa imza attı ki, kendini bir anda play-off potasında buldu. Üstelik rakiplerini de farklı mağlup etmeye başlayan Şeytanlar, üst üste 8 galibiyet alarak son 10 haftanın lideri oldu. Ligin en az gol atan takımlarından biri olan İzmir temsilcisi, şu anda  ligin en çok gol atan üçüncü takımı olan Adana Demirspor (54) ile gol sayısını eşitledi. Bu süreçte rakip filelere 28 gol bırakan Altınordu, kalesinde yalnızca 9 gol gördü. Bu muazzam performans onların 5 basamak birden yükselmesini sağladı.

        Geçen hafta Süper Lig'e çıkmayı garantileyen lider Kayserispor ise son 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen tek takım konumunda. Bu sürede 6 galibiyet ve 4 beraberlik alan İç Anadolu ekibi bu süre zarfında 18 gol atıp kalesinde 2 gol gördü. 13 Nisan'dan beri kalesini rakip forvetlere kapatan sarı-kırmızılı ekip, 3 haftalık gol orucunu Elazığ deplasmanında bozdu. Kar Kaplanları averajla Osmanlıspor'un ardından 2.sırayı aldılar.

        Eski futbolcularından Dejan Kelhar'a olan 110.000 €'luk borcu yüzünden FIFA tarafından 3 puanı silinen Samsunspor, son 10 haftada 6 galibiyet 3 beraberlik aldı. Rakip fileleri 17 kez sarsan Karadeniz ekibi, yediği 7 golle en az gol yiyen üçüncü takım oldu. İki hafta önce kendi sahalarında aldıkları 2-0'lık Osmanlıspor yenilgi zirve yarışında yara almalarına neden oldu.

        Ligden düşmeme mücadelesi veren Bucaspor ile ligde iddiası kalmayan Giresunspor, rakip filelere yolladıkları 7'şer golle Orduspor'dan sonra en az gol atan ekipler oldu; fakat bu kadar az gole rağmen Karadeniz ekibi 10 haftalık sürecin play-off adayı konumunda...

        22.haftayı 6. sırada geçiren Karşıyaka, inişli çıkışlı grafiğine rağmen play-off iddiasını sürdürmeyi başarmıştı; ne var ki, son 5 maçını kaybeden Kaf-Kaf, 10 haftalık sürecin küme düşme adayları arasına girdi ve 29 golle Orduspor'dan sonra kalesinde en fazla gol gören ikinci takım oldu. Zaten bu korkunç performans, normal sezonda 10.sıraya gerilemelerine yol açtı. Son 10 haftada en çok basamak düşen takım bazında liderlik koltuğuna oturdular (!)

        Geçmiş dönemdeki yönetim hatalarının ceremesini çeken kulüpler kervanına katılan, ligden düşmesi haftalar öncesi kesinleşen Orduspor ise ne acıdır ki, son 10 haftada puan dahi alamadı. Transfer yasağı nedeniyle yaş ortalaması 19 olan bir kadroyla mücadele eden Menekşeler, bu süre zarfında yalnızca 4 gol atabildi ve kalesinde 35 gol gördü.

10 Haftalık Puan Durumu

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder