13 Mayıs 2015 Çarşamba

Somaspor'un 2014-15 Performans Analizi

        2014-15 sezonunu BAL 8.Grup'ta 5. sırada tamamlayarak 3. Lig'e çıkma hayallerini bir sonraki seneye bırakan Somaspor'un sezon içindeki performans verilerini analiz ettik.

        Somaspor 2014-15 sezonunu grubunda 5. sırada tamamlayarak 3. Lig'e çıkma hayallerini bir sonraki seneye bıraktı. Geçtiğimiz yıl yaşanan elim maden kazası sonrasında spor camiasının önemli isimleri, Soma halkının acılarına ortak olarak ilçenin futbol takımının üst liglere taşınması için kolları sıvamıştı. Bu çerçevede Beşiktaş Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve işadamı Sinan Vardar'ın başkanlığında bir araya gelen birçok tanınmış futbol adamı Somaspor Yönetim Kurulu'nda görev aldı.

        Sezon öncesinde kurulan 31 kişilik kadroda Beşiktaş altyapısında yetişen genç oyuncuların yanı sıra profesyonel liglerde top koşturmuş tecrübeli isimlere de yer verildi. Ayrıca bir önceki sezon Kütahyaspor formasıyla 24 maçta 33 gol atarak BAL'ın gol kralı olan Ersin Aksaç gibi önemli bir oyuncu da kadroya katıldı. Ancak itinayla kurulan bu kadro, sezon sonunda istenileni veremedi.

        Siyah İnciler, 2014-15 sezonunda çıktığı 26 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etti. 45 puan toplayan ve ligi 5. sırada noktalayan Somaspor, 35 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise 16 gol gördü.


        Somaspor, şampiyon Manisa Büyükşehir Belediyespor'dan sonra grubunun en az gol yiyen ekibi oldu. Öte yandan iç sahada 11 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak göz dolduran Siyah İnciler, iç saha puan tablosuna göre ligi Atilla ile 2. sıraya ortak halde bitirdi. Takımın dış saha performansı ise bunun aksi şekilde seyrederken; deplasmanda sadece 3 galibiyet alınması dikkat çekti.

        Sezon başında 2013-14 sezonunun gol kralı Ersin Aksaç'ı kadrosuna katan Vardar yönetimi, transfer politikasında elinden geleni yapsa da Somaspor'un 3. Lig'e çıkamamasında başlıca etken deplasman mücadelelerindeki kopuk oyun düzeni ve galibiyet sayısının düşüklüğü oldu. Zira BAL'daki 11 grubun şampiyonlarına bakıldığında deplasman mücadelelerinden de en az 6-7 galibiyet çıkarıldığı görülüyor.

        Öte yandan iç sahada fileleri 25 kez havalandırıp sadece 5 gol yiyen Somaspor, dış sahada ise sadece 10 gol üretebildi. Somaspor, yediği gol (16) sayısından da anlaşılacağı üzere geri hatta Bölgesel Amatör Lig'in en iyi savunmasını yapan ekipler arasına girmeyi başarırken; hücum hattındaysa 35 kez skor üreterek bariz şekilde fire verdi.

        Takımın en çok gol atan ismi 25 maçta 13 gol atan Ersin Aksaç olurken, onu Beşiktaş'tan transfer edilen genç oyuncu Fevzi Can Bozkuş 8 gol ile takip etti.


YÖNETİM KURULU GÜÇLENDİ

        Son dönemlerde halk arasında Başkan Sinan Vardar'ın görevini bırakacağı yönünde dedikodular olsa da Vardar, önümüzdeki sezon için çoktan işe koyuldu bile…

        Yeni sezon için ilk adımı idari yapıyı güçlendirmekle atan Sinan Vardar, hem Türk iş dünyasının hem de Soma'nın önde gelen işadamlarını yönetim kadrosuna dahil etti. Yapılan Genel Kurul sonrasında Cevahir Holding'den Aydoğan Cevahir, Güral Grup'tan Ramazan Güral, BY Kepi'nin sahibi Mustafa Kepi, Moil Petrol'den Mehmet Hatemi Işık gibi seçkin isimler Somaspor Yönetim Kurulu'nun yeni üyeleri arasına girdi.

        Yeni sezon öncesi yönetim kurulunu güçlendiren Somaspor'un, iddialı bir kadro kurması ve 3. Lig'e yükselmesi hedefleniyor

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder