17 Eylül 2015 Perşembe

Bu Maçlara Dikkat!

        Karpuz kabuğunun denize düştüğü mevsime veda ederken, amatör liglerin de başlamasıyla futbol heyecanı giderek artıyor. Hafta sonunuzun güzel geçmesi amacıyla sizlere Türkiye liglerinde bu hafta sonu oynanacak önemli mücadelelerden bir demet sunmayı tercih ettim; umarım keyif alırsınız.

Trabzonspor – Galatasaray
        Bu mücadelenin ehemmiyeti hakkında fazla konuşmaya gerek yok; zira futboldan hiç ama hiç anlamayan insan bile iki takımın her daim zirve adayı olduğunu size rahatlıkla söyler. Kaldı ki ulusal basında bu maçın analize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

        Kişisel görüşümü açıkça söylemek gerekirse iki takımın lig maçlarını izlemeye pek fırsat bulamadım; ancak Avrupa maçlarına baktığımda ikisi de ağır tempoda oynayan, bal yapamayan arı gibiler. Gerçi Süper Lig'de senelerden beri güzel futbol oynandığını söyleyemem. Ayrıca bazı basın kuruluşlarını da uyarmak istiyorum: Derbi, aynı kentin takımları arasındaki mücadeleye denir.

Yeni Malatyaspor – Elazığspor
        İki komşu vilayet arasında yıllardan beri süregelen sosya-kültürel bir rekabet söz konusu olduğundan, bu maçın önemi daha da değer kazanıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse sezon öncesi Elazığ'ın mali sıkıntılar içinde olacağını, bu nedenle düşmemeye oynayacağını tahmin etmiştim; fakat kadrolarını baştan aşağı yenileyip en azından iş yapabilecek takım kurmuşlar. Takımda zaman zaman uyum sorunu yaşanabiliyor; özellikle Giresunspor maçının ilk 30 dakikasında bunu rahatlıkla gördüm.

        Evsahibi ekip ise bu ligin iddialı ekipleriden biri olmamasına karşın 3 haftadan beri yenilmiyor. savunmasıyla dikkat çekiyor; lakin aynı şeyi hücum gücü açısından söylemek güç... Sarı-kırmızılı ekipte Aydın Çetin sakat, Çılgın Sedat'ın kardeşi Vedat'ın durumu da maç saatinde belli olacak. Bu zorlu müsabaka, pazar günü 19:30'da başlayacak, TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Bandırmaspor – İstanbulspor
        Senelerden beri PTT 1.Lig hesapları yapıp son anda bir çuval inciri berbat etmeyi başaran (!) ve bu sezona yine aynı hesaplarla giren Ban-Ban, sezona 2-1'lik Kırklarelispor yenilgisiyle başlasa da geçen hafta kardeş takım Fethiyespor'u deplasmanda 3-1 yenip moral buldu. Başkanının vefat ettiği günlerde bu lige çıkmayı başaran ve ligin en genç kadrolarından birine sahip İstanbulspor ise sezona 2'de 2 ile girip gol yemeden zirveye kuruluverdi.

        Bordo-beyazlı taraftarlar bu sezon ilk kez takımlarını izleme fırsatı bulacaklar; zira ilk haftadaki Kırklareli randevusu seyircisiz oynanmıştı. Genel rekabete baktığımızda Boğalar'ın galibiyetlerde 6-3'lük üstünlüğü var. Bandırma'daki maçlarda evsahibi ekibin galibiyetlerde 2-1 üstün 3 maç da berabere sonuçlanmış.İki takım en son 9 Mayıs 1993'te Bayrampaşa'da karşılaşmış ve sarı-siyahlılar sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

        Bandırma dışında yaşayan futbolseveler, cumartesi günü 16:00'da başlayacak bu karşılaşmayı Egetürk TV'den canlı olarak izleyebilirler.

Manisaspor – Eyüpspor
        Geçen sene averajla PTT'ye veda eden Tarzanlar, ligin yeni ekibi olan Eyüp'ü kendi sahasında heyecanı içinde olacak; zira siyah-beyazlılar, 19 Mayıs Stadı'nın bakımda olması nedeniyle ilk haftadaki rakibi Kartalspor'u Turgutlu'da ağırlamak durumunda kalmıştı.

        Oldukça yüklü miktarda borcu olmasına karşın şehrin ileri gelenlerinin elini taşın altına koymasıyla güzel bir kadro kuran Tarzanlar, lige 2'de 2 başladı. Geçen sene yönetici,futbolcu ve taraftarın mükemmel uyumuyla 2.Lig'e geri dönmeyi başaran Eyüp de 2 maçta 4 puanı buluverdi. Bu maçın bir diğer özelliği de iki takımın tarihteki ilk randevusu olması... Cumartesi günkü bu mücadelenin başlama vuruşu 20:00'da...

Kuşadasıspor – Sökespor
        Bu sezon Bölgesel Amatör Lig 10.Grup'ta mücadele edecek olan iki ezeli rakip, ligin ilk haftasında karşı karşıya geliyor.

        Evsahibi Kuşadasıspor transfer döneminde Süleyman Görgün, Güneş Can Görgülü, Kadir Söylemez ve Jaba ile kadrosunu güçlendirirken; teknik direktörlük için sezon öncesi ilk olarak Gürkan Ferhatoğlu'yu, sonra Behiç Başatuğrul'u başa geçirmiş, fakat bu ikili ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Siyah-beyazlıların direksiyonuna son olarak, Aydınspor 1923'ten ikinci kez ayrılan Osman Aktar geçti. Aktar 2010-2011 sezonunda Aydınspor 1923'u 3.Lig'e taşımıştı.

        Konuk Sökespor ise Korhan Öztürk, Asror Gafurov, Bikoko gibi isimlere imza attırmayı başardı. Teknik direktörlüğe de Muğlaspor'a giden Tevfik Ata Tekin'in yerine Cevdet Çapar'ı getirdiler.
Kuşadası 2010-2011, Söke de 2012-2013 sezonunda Bölgesel Lig'de mücadele etmiş, ama Aydın takımları içinde en puanı toplayan ekipler olduğundan küme düşmüşlerdi. Siyah-beyazlılar 2001, kırmızı-lacivertliler de 1998'den beri profesyonel liglere hasret...

        Kuşadasıspor 28 Eylül 2014'te oynadığı ve 1-0 kaybettiği Merkez Yeniköy mücadelesinden sonraki 17 resmi maçı da kaybetmedi. Geçen senenin Süper Amatör şampiyonu Sökespor'dan 2 maçta 4 puan almasına karşın ligi ikinci sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, bararj maçında İncirliova'yı Güray'ın son dakikada attığı golle 3-2 yenerek BAL'a yükselmişti.

        Sökespor ise geçen sene Süper Amatör'de 44 puan toplayarak şampiyon olmuş ve doğrudan BAL'a yükselmişti. 13 maçtır yenilmeyen kırmızı-lacivertliler ise son yenilgisini 26 Ekim 2014'te Kuşadasıspor'a deplasmanda 2-0 yenilerek almıştı. Ayrıca Söke, ligin son haftasında Merkez Yeniköy ile deplasmanda golsüz berabere kalıp ezeli rakibinin İncirliova ile baraj maçı yapmasını sağlamıştı. Hesaplarını 3.Lig üzerine kuran iki ezeli rakibin randevusu pazar günü 15:00'da Özer Türk Stadı'nda...


Gebzespor – Kocaelispor
        Son yıllarda yaşadıkları maddi darboğazlar yüzünden profesyonel liglerden kopan iki takım, 12.Grup'un ilk haftasında karşı karşıya...

        Evsahibi Menekşeler'de sezon öncesi İlker Çakır başkanlık koltuğunu devralmasıyla- kıpırdanma başladı diyebiliriz. Çakır ilk önce geçmiş dönemde mor-beyazlı ekipte forma giyen ve kulüpten alacağı olan futbolcuların borçlarını kısmen de olsa ödemeye başladı. Kulüp yaklaşık 15'e yakın futbolcu transfer etti. Geçen sene KKTC'de gol kralı olan Kasım Tağman da kadroya katılan oyunculardan...

        Kocaeli de en az rakibi kadar iddialı kadro kurmuş durumda. İki takım hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve mücadele 1-1 sonuçlanmıştı. Şu anki durum itibariyle yeşil-siyahlıların mor-beyazlılara oranla kadrosu daha hazır gözüküyor. Son derece zor bir grupta mücadele edecek olan iki Körfez ekibinin randevusu pazar günü 15:00'da

Bozüyük Vitraspor - Bilecikspor
        Geçen sene Bölgesel Amatör Lig 9.Grup'u 13.sırada tamamlayarak doğrudan küme düşen Vitraspor, bu sene mücadele edeceği Bilecik 1.Amatör Küme'nin favorisi olarak gözüküyor. Konuk Bilecikspor da yeşil-beyazlılar kadar iddialı, ama geçmiş dönemden kalan borçlar biraz can sıkıyor.

        Geçtiğimiz sezon 1.Amatör'ün ilk 5 haftasında yalnızca 4 puan toplayan Bilecik, daha sonra roket gibi fırlayıp kalan 23 maçta 59 puan toplamış fakat şampiyon Bilecik İl Özel İdare'nin 4 puan gerisinde kalarak ligi 4.sırada tamamlamıştı. Kırmızı-beyazlılar bir nevi Altınordu'nun geçen senenin son 10 haftada sergilediği performansa benzer bir performansa imza attılar.

        Bilecikspor'un ezeli rakibi Bozüyükspor'un kapanmanın eşiğine gelip BAL'a ve 1.Amatör'e katılmaması ve Bozüyük'ün ligde iddialı tek takımının Vitra olması nedeniyle kırmızı-beyazlı taraftarlar bu mücadeleye bir hayli ilgi gösteriyor. Bozüyük İlçe Stadı'nda oynanacak bu mücadele saat 16:00'da başlayacak.

Görülmeye Değer Diğer Maçlar
Çayelispor – Ardeşenspor (15:00)
İslahiyespor – Elbistanspor (15:00)
İzmirspor – Muğlaspor (15:00)
Babaeskispor – Lüleburgazspor (15:00)
Utaş Uşakspor - Uşak Belediyespor (15:00)
Erdemlispor - Anamurspor (15:00

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum: