8 Ocak 2016 Cuma

Darüşşafaka Doğuş'a ders gibi mağlubiyet..


        Darüşşafaka Doğuş, maça kazanması gerektiğinin bilinciyle başladı. Daçka, Mehmet Yağmur ve Semih Erden ile sayılar üretti fakat top kayıplarına engel olamadı. Semih Erden’in kararlı ve başarılı oyunu takımı ateşledi. Semih, mental olarak sıkıntı yaşamadığı sürece kesinlikle Avrupa’nın en iyi uzunlarından bir tanesi.

        Boyalı alanı Semih ile iyi kullanan Daçka, aynı verimi dış oyuncularından alamadı. Üçlük denemelerinde başarısız olundu ve bu takımın moralini düşürdü. Preldzic ve Wilbekin sayılar üretse de bir gerçek vardı sahada. Bu da Semih’siz Darüşşafaka Doğuş’un boyalı alanda pek varlık gösterememesiydi. Slaughter-Bjelica tandemi sonuç vermedi.

        Cedevita Zagreb, özellikle Bjelica’nın üzerinden oynadı. Savunma zafiyeti herkes tarafından bilinen Milko Bjelica, hücumda da yetersiz kalınca; beklenilen katkıyı veremedi. Harangody-Markoishvili ve Bjelica’dan istediği verimi alamayan Daçka, Zagreb karşısında farkı hiç açamadı. Daçka’nın skorer oyuncu bulma sıkıntısına Zagreb iyi hücumlar ile cevap verdi ve ilk yarıyı önde kapattı.


        Oktay Mahmuti, ikinci yarıya Ender Arslan ile başladı. Ender tecrübesi ile katkı verip iyi servisler yaptı. Harangody, beklenilen üçlüğü 3.çeyrekte bulabildi. Bu Daçka için kötü bir durum. Takımın en iyi üçlük atan oyuncularından birisi bu kadar kötü şut atıyor ise diğer oyunculara fazla yük biniyor demektir. Ne yazık ki hiçbir oyuncu bu yükü omuzlamadı. Daçka’da en büyük sorun bu aslında. Sorumluluk alan ve mücadele eden oyuncu sayısı çok az. Oyuncuların süre dağılımlarında da problemler oldu. Çok büyük bütçe ile yola çıkan Daçka, sanırım bu bütçenin sıkıntısını da yaşıyor. Takımda herkes belirli seviyenin üstünde ücret alıyor ve süre dağılımında sıkıntılar oluyor. Bunun örneği Furkan Aldemir’in hiç oyuna girmemesi ve ilk yarıda iyi oynayan Mehmet Yağmur’un ikinci yarıda süre alamaması gösterilebilir.

        Cedevita Zagreb, ikinci yarıda daha da iyi bir oyun sergiledi. Pullen, sorumluluk alıp hem sayı attı hem de attırdı. Lider oyuncudan ne isteniyorsa onu verdi sahada. Koç Veljko Mrsic’i ayrıca tebrik etmemiz gerekiyor. Takımını sürekli oyunda tuttu ve hep doğru hamleler yaptı. Sahada ne görmek istiyorsa onu oyuncularına oynattı. Daçka, bu satranç vari hareketlere ne yazık ki tepki gösteremedi. Pullen etkisi, taktik ile birleşince Daçka, gruptaki hedef maçlarından birisini kaybetmiş oldu.

        Darüşşafaka Doğuş, çok büyük bir beklenti ve bütçeyle sezona başladı. Bu beklentiler henüz karşılanmadı. Karşılanması için takımın toparlanması ve oyunculardan alınan verimin artması gerekiyor. Oyuncular hangi rollerde ve kaç dakika oynayacağını bilirse daha iyi olacaktır. Kadro şişkinliğinin en büyük çözümü bu olabilir. Bunlar olursa başarı gelecektir. Biz inanıyoruz ve temsilcilerimize Top 16’da başarılar diliyoruz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Hazırlayan: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder