29 Şubat 2016 Pazartesi

Röportaj: Süleyman Özdamar

        Devre arasında Gaziantepspor’dan ayrılıp Giresunspor ile anlaşan Süleyman Özdamar, daha fazla forma şansı bulabilmek adına geçen sezonu tamamladığı Bayrampaşaspor ile kiralık olarak anlaştı. Şu ana kadar 39 kez milli formayı giyen başarılı stoper ile yazarımız Berkay Küçük'ün yaptığı keyifli röportajı hep birlikte okuyalım.

Süleyman merhaba bize biraz kendinden bahseder misin?
İzmir, Konak doğumluyum. Futbola Altay akademisinde başladım. U-17 Dünya Kupası’nda şans buldum. Talihsiz bir sakatlık yaşadım ve futboldan bir süre uzak kaldım. Sonrasında Gaziantepspor, Bozüyükspor, Gölcük ve Bayrampaşa’da oynadım. Ara transfer döneminde Giresunspor ile anlaştım ve Bayrampaşa’ya kiralık olarak geldim. Tanıdığım camiada kendimi göstererek kariyerimi, başarımı yükseltmek istiyorum.

Kariyerinin henüz başında büyük bir sakatlık yaşadın. Bu durum nasıl etkiledi seni?
Profesyonelliğe adım adım giderken ve gerçekten belirli bir seviyeye çıkmışken böyle bir durumun olması beni geriye itti. Uzun bir süre topa dokunamadım bile. Sakatlık yaşadım bir de ameliyattan sonra yaram enfeksiyon kaptı. Benim dışımda gelişen bu talihsizlikler, yetersizlikler süreyi uzattı. Moralim çok bozulmuştu ama ailem ve menajerim Fırat Özdemir hep yanımda oldu. Onlar sayesinde toparlandım ve güçlü bir şekilde futbola geri döndüm

Sakatlığı atlattıktan sonra neler yaptın? Kariyerini nasıl şekillendirdin?
Avrupa Şampiyonası’nı kaçırmam kötü oldu ama Abdullah Ercan hocamız moral olsun diye beni de turnuvaya takım ile götürdü. Altay’da sözleşmem bitiyordu ve sakatlık dönemimde ilgisizliklerine kızdığım için sözleşme uzatma tekliflerini reddettim. Tolunay Kafkas, beni Milli Takım’da alt yaşlardan tanıyordu ve beni Kayserispor’a istiyordu fakat Tolunay Kafkas, Gaziantepspor ile anlaşınca hoca ile Gaziantepspor’a transfer olduk. 

Gaziantepspor’da zaman zaman forma şansı buldun ve bunu iyi değerlendirdin. Çeşitli sebepler ile Antep temsilcisiyle yollarını ayırıp  Giresunspor’a transfer oldun. Bu süreci biraz anlatır mısın bize?
Gaziantepspor’da özellikle kupa maçlarında şans buluyordum. Bende iyi değerlendirdiğimi düşünüyordum fakat forma şansı fazla verilmedi. Gaziantepspor’u severim ve bana katkıları da olmuştur fakat yolları ayırma zamanım gelmişti. Kendi kariyerimi de düşünerek Giresunspor ile anlaştım.

Giresunspor seni Bayrampaşaspor’a kiraladı. Üst ligde yedek kulübesinde oturmaktansa sahada olmayı tercih ettin. Bu davranışının sebepleri neler?
Genç oyuncuların kendilerini geliştirmeleri için mümkün olduğu kadar uzun süreler alması gerektiğini düşünüyorum. Ben de hem daha öncesinde oynadığım, bildiğim bir camia olması nedeniyle hem de daha fazla süre alabilmek adına Bayrampaşaspor’a kiralık olarak geldim. Umarım bana güvenenleri haksız çıkartmam.

Kariyerinde belirli kritik kararlar alman gerekti. Çok şükür hep sağlıklı şekilde döndün ve etkili performans sergiledin. Özel olarak bu konuda teşekkür etmek istediğin birisi var mı?
En başta menajerim Fırat Özdemir’e teşekkür etmek istiyorum. Kariyerimin başında yaşadığım sakatlıkta, yaşadığım her durumda yanımda oldu. Ona özel olarak teşekkür ettikten sonra; Milli Takımda, oynadığım kulüplerde bana bir şeyler katan her hocama, takım arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum.

Altay alt yapısında yetiştin. Ligimizde Okay Yokuşlu ve Aytaç Kara ile oradan tanışıyorsun. Trabzonspor’da oynayan iki oyuncu hakkında neler söylemek istersin?
İkisiyle beraber büyüdüm diyebilirim. Üçümüz beraber okuduk, beraber futbol oynadık.İkisinin de geldiği nokta bana mutluluk veriyor. Performanslarını arttırarak oynarlar ve inşallah Euro 2016 kadromuzda yer alırlar.

Sert stilin ile dikkat çekiyorsun. Profesyonel kariyerinde 18 sarı kartın var ama hiç kırmızı kart görmedin. Bu konuda tedbirlerin neler? İlginç bir istatistik..
Öncelikle bu bilgiyi bulduğunuz  için teşekkür ederim (gülüyor) Evet ben sert bir oyuncuyum ve mücadeleyi seviyorum. Sarı kart beni biraz durduruyor, hamlelerimi yumuşatıyor ama dikkatli oynuyorum. Dikkatli davranıp bu konuda hata yapmıyorum. Umarım bu istatistik uzun sürer.

İzmirli olarak Spor Toto Süper Lig’de senelerdir İzmir’den temsilci olmaması hakkında ne düşünüyorsun? Neden çıkamıyor takımlar?
Stadyum eksikliği var en başta. İzmir takımları bu sıkıntıyı uzun zamandır çekiyor. Taraftar desteği, sponsorluklar var fakat sahaya bu başarı yansımıyor. Ben İzmir’den takımlarımızın da Spor Toto Süper Lig’de yer almasını isterim. Hem İzmir hem lig kazanır.

Süleyman bir idolün, kendine örnek aldığın birisi var mı?
Galatasaray’dan Semih Kaya benim idolümdür. Karakteri mükemmeldir. İstanbul’a geldiğimde beni evinde ağırladı, evini açtı. Gerçekten tam bir ağabeylik yaptı. Futbolunu da beğeniyorum karakterini de o yüzden bu sorunuza cevabım Semih Kaya’dır.

Peki Süleyman arkadaşlarının sana taktığı bir lakap var mı?
Sert oyunumdan dolayı bana ‘’Kemik’’ diyen var sakallarımdan ilham alıp ‘’Muhteşem Süleyman’’ diyen var. İki lakabımı da seviyorum . Bu tarz seslenmeler, yaklaşımlar bana hep samimi geliyor.

Taraftara bir mesajın var mı?
Taraftarlarımız bize hep destek oluyor. İnşallah bizde onların destekleriyle daha iyi olacağız. Desteklerini esirgemesinler biz onlar ile daha güçlüyüz.

Sohbetimizin sonunda bizim sosyal medya hesaplarımız hakkında ne düşünüyorsun?
Çok başarılı işler yapıyorsunuz. Samimi söylüyorum sayenizde duyduğum,öğrendiğim çok bilgi oluyor. Alternatif medya görevi görüyorsunuz ve gerçekten bu konuda çok başarılısınız.

        Süleyman Özdamar ile yaptığımız röportajın sonuna geldik. Umarım Süleyman tekrardan kiralık olarak geldiği Bayrampaşaspor’da başarılı olur ve her iki tarafta durumdan kazançlı çıkar. Röportajımızı okuduğunuz için teşekkür ediyorum.

Röportaj: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder