21 Nisan 2016 Perşembe

3.Lig Aşkına!

        Bölgesel Amatör Lig’te bir sezonun daha sonuna geldik fakat 3.Lig'e kimler çıkacak henüz belli olmadı. İşte o ekiplerin kim olacağını play off maçları belirleyecek. O maçları sizin için yazdık;

12 BİNGÖLSPOR – ELAZİZ BELEDİYESPOR
        Aslında sezon 12 Bingölspor için çok erken başladı. Profesyonel takımları olmadığı için 12 Bingölspor Türkiye Kupasına katılacaktı fakat ortada bir takım yoktu. Ne yapıldı edildi birkaç genç isime lisans çıkarılıp Osmaniyespor maçına yetiştirildi ve sonuç beklenildiği gibi oldu. Osmaniyespor deplasmanda 12 Bingölspor’a tam 6 fark atmıştı. Bu maçtan sonra herkes 12 Bingölspor’un amatöre düşeceğini düşünürken şehrin ileri gelenlerinden bir iki kişi takıma sahip çıktı ve kısa bir sürede kadro yapılanmasına gidildi. Gerçekten de işe yaramıştı, Bingölspor ilk yarıyı sadece tek mağlubiyetle kapattı. İkinci yarı ise grupta tam bir fırtına estirdiler ve şampiyon oldular. Aslında tanıdığımız birkaç isim var Bingölspor’da; tecrübeli oyuncu Sadettin Özer ve Nijerya asıllı Arda Odimba takımın en bilinen isimleri.

        Yıl 2014, Salıbaba Gençlikspor Elazığ 1.Amatör Ligde oynayacak. Sezon başı alınan bir kararla takımın yeni ismi Elaziz Belediyespor oldu. Amatör ligde şampiyon olan ekip BAL’a katılmaya hak kazandı. Elaziz Belediyespor’un şampiyonluğu biraz daha ilginç oldu. Hele son iki hafta gerçekten zevkliydi. Sondan bir önceki maçı olan Yeşilyurtspor maçında kendi evinde yenilince yakın takipçisi Adıyaman 1954 SK’ya güzel bir fırsat geçmişti. Son hafta sadece 1 puanlık avantaj bulunduran Elazığ ekibi son hafta Gaziantep deplasmanına gidiyordu. Maç başladı ve Elaziz beklendiği gibi öne geçti fakat 2 gol birden yiyerek ilk yarıya geride giren ekipte “Acaba?” soruları dile geldi ister istemez lakin sürprize izin vermediler önce Vedat sonra da Adnan’ın golü şampiyonluğu getirdi. 3.Lig'e çıkacak tarafı belirleyecek karşılaşma ise Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.


SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR – TM KIRIKKALESPOR
        Biri Konya’nın güzel ilçelerinden Sarayönü, diğeri ise başarıya aç olan şehir Kırıkkale. Sarayönü Belediyespor’un hedefi bu sezon kesinlikle şampiyonluktu. Yola bu parola ile çıkıldı ve kadro oluşturuldu. Aslında grupta şampiyonluk yarışı ilk yarıda gerçekten çok çetin geçti. İkinci yarı başladığında grupta 68 Aksarayspor gerçekten çok büyük avantajlar elde fakat Sarayönü Belediyespor takipçiliğini hiç bırakmadı ve sezon sonuna gelindiğinde en yakın rakibine tam 9 puan fark atarak şampiyonluğunu ilan etti.

        Sarayönü Belediyespor’da en dikkat çeken oyuncu Serge Alain Abaka. Hızı ve bitiriciliğiyle dikkat çeken oyuncu bu maçta Konya ekibinin en büyük silahı olacak.

        Ve bir diğer ekip Kırıkkalespor ise bu sezon başı kurduğu kadroyla aslında şampiyonluk görüntüsü vermemişti. Geç kurulan kadro kafalarda soru işareti bırakmıştı ister istemez fakat Kırıkkalespor sadece bir futbol takımı değil şehrin de çok büyük bir simgesiydi. Oyuncular da bunun bilincindeydi. Lige çok iyi başladılar ilk yarıyı lider kapatıp güzel bir avantaj elde edildi.

        Devre arası taraftarların “Başbakan” diye hitap ettiği Serdar Kılıç ve birkaç transferle daha da güçlenmişti. İkinci yarının kader maçı aslında Yozgatspor maçı idi. Yozgatspor da şampiyonluğa oynuyor ve Kırıkkale deplasmanında 1 puan alarak liderlik koltuğunda ikili averaj avantajını ele geçiriyordu. Fakat Yozgatspor Altındağ Belediyespor ‘a mağlup olunca Kırıkkalespor liderliği tekrar aldı ve daha da vermedi. Kırıkkalespor son 8 maçını da kazanarak şampiyon oldu.

        Kırıkkalespor’un ise en etkili silahları şüphesiz defansı ve hücum oyuncuları Serdar Kılıç olacak. Karşılaşma Afyon Arena Stadyumu'nda oynanacak.


AFJET AFYONSPOR  - HALİDE EDİP ADIVAR SK
        Geçen sezon şampiyonluk yarışında ikinci olan Afjet Afyonspor, bu sene işini şansa bırakmamak adına kadrosunu planlı programlı bir şekilde oluşturdu. Sezona da iyi bir giriş yapan ekip, üst üste galibiyetler ile grubu ekarte etti. Zaten grubun kırılma anı ilk yarıda oynadıkları Serik Belediyespor maçı oldu. Serik Belediyespor’u 3-1 yenen mor beyazlılar grupta ağırlığını koyarak sezon sonuna da bunu taşıdı.

        Afjet Afyonspor’un kadrosunda Mirlan Murzaev ve Toma Tabatadze gibi milli oyuncular barındırırken bu ikili tam 19 gol attı. Ayrıca Afyon ekibinde Ömer ve Hakan’ın da 11 golü bulunuyor. Halide Edip Adıvar karşısında Afjet Afyonspor’un kozları baya güçlü olacak.

        Halide Edip Adıvar ise bu tip maçlara çok alışkın bir İstanbul takımı  2013-14 sezonunda ikinci olarak play off oynamaya hak kazanan ekip penaltı atışlarıyla önce Sorgun sonra da Arnavutköy Belediyespor’u saf dışı bırakarak 3.Lig'e yükseldi fakat bu serüven çok kısa sürdü sezon sonuna gelindiğinde 16. sırada bitiren İstanbul ekibi Bölgesel Amatör Lig'e düştü.

        Bu sezon Bartınspor ile şampiyonluk yarışı veren HEASK, sezon sonunda mutlu sona ulaştı ve play off oynamaya hak kazandı. İstanbul ekibi play off maçlarında çok şanslı duruyor. Karşılaşmanın yeri ise Balıkesir Atatürk Stadyumu.


KÜTAHYASPOR – MUĞLASPOR
        Kütahyaspor, Bölgesel Amatör Lig kariyeri boyunca hep şampiyonluk yarışının içinde oldu. Lig kurulduğundan beri bakarsak artık 3.Lig'i hak ettiler diyebiliriz. Çünkü her sezon ilk 3 içine giriyolar. Hatta bir kere de play off oynadılar fakat Kayseri Şekerspor’a penaltılar sonucunda elenip  3.Lig hasretlerini başka bir bahara bıraktılar.

        Ama bu sene o bahar geldi. Kütahyaspor grubunda müthiş bir performans sergileyerek play-off oynamaya hak kazandı. Kütahyaspor’un en etkili silahları ise şüphesiz 17 golle Kaan Akar ve 12 golle Bülent olacak.

        Bir diğer il takımı Muğlaspor ise zamanında profesyonel liglerde yer almış fakat kendini bu ligde bulan başka bir takım. Aslında amatöre düştükten sonra da 3.Lig’in kapısından dönen bir takım olan Muğla ekibi 2012 yılında play off oynamaya hak kazanmış Bartınspor’u 5-1 gibi net bir skorla geçerek Isparta Emrespor’a 1-0 yenilerek tabiri caizse direkten dönmüştü. Hatta o sezon Emrespor’un doping kullandığı iddiaları gündeme bomba gibi oturmuş hatta masörün de bunu itiraf etmesine rağmen ligler tescillenmiş ve Emrespor 3.Lig'i gören taraf olmuştu.

        Diğer sezonlarda ise şampiyonluk adına varlık gösteremediler, ta ki bu sezona kadar. Muğlaspor çok zor bir gruptan çıkarak şampiyonluğu elde etti. Gerçekten de grup çok zorluydu. En az 6 takımın hedefi şampiyonluk olarak belirlenmişti ve Muğlaspor bu gruptan şampiyon olarak çıktı. Muğlaspor’un bu maç için en etkili silahları şüphesiz 10 gol ile Coşkun Korkmaz olacak. Maçın yeri ise Isparta Atatürk Stadyumu olarak belirlendi.


KOCAELİSPOR  - SULTANGAZİSPOR
        Kocaelispor efsanesini zaten hepimiz biliyoruz. İşte bu efsane küllerinden doğmak için amatör ligden çıkarak tekrar profesyonel lig mücadelesi veriyor. İki sene önce amatöre düşen Kocaeli şehrinin simgesi Kocaelispor, geçen sezon BAL’da son haftadalardaki düşüşü sebebiyle şampiyonluğu Tekirdağspor’a kaptırmıştı fakat bu sezon Koacelispor müthiş taraftar desteğini de alarak en yakın rakibine tam 15 puan fark atarak şampiyon oldu ve play off oynamaya hak kazandı.

        Kadrosunda en tanıdığımız isim olan Sinan Pektemek. Beşiktaşlı Mustafa Pektemek'in abisi olan Sinan, 12 golle takımını sırtlarken, 11 golle Oğuzhan ve 10 gol ile Burak, Körfez ekibinin en büyük kozları olacak.

        Sultangazispor’un ise Bölgesel Amatör Lig serüveni ise 2011 yılında başlamış ve daha ilk senesinden play off maçlarını kılpayı kaçırmıştı. İkinci sezonunda ise yine hedef takımı olmuş fakat şampiyonluğu Tuzlaspor’a kaptırmıştı. Geçen sene ise tam bir mücadeleye şahit olduğumuz 10. Grup'ta Sultangazispor şampiyonluğu son haftaya kadar kovalamış fakat liderin 1 puan gerisinde kalarak yine başaramamıştı.

        Bu sezona gelindiğinde ise işleri yine kolay olmadı fakat 2011’den bu yana kovaladıkları şampiyonluk sonunda geldi. Rakipleri Kocaelispor karşısında en büyük kozları 13 gollü oyuncuları Serdal olacak. Bu karşılaşma ise Eskişehir’de oynanacak.

Hazırlayan: Mete EKİZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder