6 Haziran 2016 Pazartesi

Takım Analizi: Almanya

        Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde D Grubu'nda yer alan Almanya; Polonya, İrlanda, İskoçya, Gürcistan ve Cebelitarık'ın yer aldığı göre grubu Polonya'nın 1 puan önünde, 1. sırada bitirdi ve 12. kez Avrupa Futbol Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

        Turnuvalar takımı Almanya; Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde daha önce 3 kez şampiyon olurken, 3 kez final ve 2 kez yarı final oynama başarısı gösterdiler. Euro 2016'ya hazırlık sürecinde İngiltere, İtalya, Slovakya ve Macaristan ile zorlu hazırlık maçları oynayan Almanya; 2 galibiyet, 2 yenilgi aldı.

Kadro
Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Bernd Leno (Bayer Leverkusen)

Savunma: Jerome Boateng, Mats Hummels (Bayern Münih), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (Köln), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rüdiger (Roma)

Orta saha ve Forvet: Andre Schürrle, Julian Draxler (Wolfsburg) Sami Khedira (Juventus), Thomas Müller, Joshua Kimmich (Bayern Münih), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Lukas Podolski (Galatasaray), Julian Weigl (Borussia Dortmund), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Mario Götze (Bayern Münih), Leroy Sane (Schalke 04), Mario Gomez (Beşiktaş)

        Teknik direktör Joachim Löw, daha önce açıkladığı 27 kişilik ön kadrodan Sebastian Rudy, Marco Reus, Karim Bellarabi ve Julian Brandt gibi isimleri çıkartmıştı.

        Joachim Löw'ün taktiği aslında klasik 4-2-3-1. Ancak özellikle orta saha kenar oyuncuları daha çok kanat forvet olarak kullanıyor. Mario Gomez kadroya çağrılmadığı dönemlerde ''saf forvet'' sıkıntısı Mario Götze, Thomas Müller, Andre Schürrle gibi isimlerle kapatmaya çalıştı. Haliyle kağıt üstünde müthiş hücum opsiyonları olan takım Cebelitarık dışında çıktığı 8 maçta 13 gol attı. Bunun dışında dikkat çeken diğer husus, Almanya'nın Philipp Lahm'ın Milli Takımı bıraktıktan sonra çektiği sağ bek sıkıntısına rağmen Benedikt Höwedes/Antonio Rüdiger stoper orjinli isimlerle kapatmaya çalıştı.

        Almanya'nın kale için tercihi tartışmasız ''stoper vari'' Manuel Neuer olacak. Defansın solunda kadroda yer alan tek bek olan Jonas Hector'u göreceğiz. Stoper tercihleri ise yeni sezonda Bayern'in tandemini oluşturacak Jerome Boateng-Mats Hummels ikilisini olacak. Belki de Almanya'nın göze en çok batan noktası sağ bek olacak. Belirttiğim gibi stoper orjinli Antonio Rüdiger/Benedikt Höwedes ikilisinden biri bu bölgede formayı alacak. Sağ bek dışında oldukça iyi gözüken savunma hattının hemen önünde Sami Khedira/Emre Can ikilisinden biri ve Toni Kroos'u tercihi kaçınılmaz gibi gözüküyor. Ancak bu sezonu formsuz geçirse de Bastian Schweinsteiger ve takımın genç yıldızları Joshua Kimmich, Julian Weigl'da formaya gayet hazır olduklarını düşünüyorum.

        Bu sezon muteşem performans gösteren, saf 10 numaranın son temsilcilerinden Mesut Özil; takımın beyni görevini üstlenecek. Joachim Löw'ün diğer hücum tercihleri Mario Götze, Thomas Müller olması kesin gibi. Peki 11 için son tercihi kim olacak? Oldukça zor bir soru, Beşiktaş'ta kendini yeniden bulan Mario Gomez mi yoksa Julian Draxler veya Andre Schürrle mi? Bana sorarsanız, Mario Gomez bir adım önde gözüküyor.

Artıları / Eksileri
        Almanya tam bir turnuva takımı, bu tür organizasyonlarda nasıl oynayacaklarını kesinlikle çok iyi biliyorlar. Turnuvayı kaçırsa da hem teknik açıdan, hemde skoru her an değiştirebilecek isimler oldukça fazla. Bu tür takım analizlerinde bir ismi y ada isimleri artı olarak kastetmek ne kadar doğru bilmiyorum fakat Almanya'nın gerektiğinde savunma 4'lüsünü 5 kişiye çıkartan muzzam kalecisi Manuel Neuer ve takımın beyni Mesut Özil faktörü de var.

        Yukarıda da belirttim; Almanya'nın en dikkat çeken yönü sağ beki yok, ayrıca kadroda orjini bek sadece tek isim var. Özellikle turnuvanın ilerleyen süreçlerinde bunun sıkıntısını çekeceklerini düşünüyorum.


Kilit Oyuncular ve Yıldız Adayı
        Almanya gibi yıldızı yüksek takımlarda kesinlikle kilit oyuncu seçimi zordur. Bunun için benim seçimim Mesut Özil olacak. Arsenal'de muhteşem bir performans gösteren Mesut Özil, belirttiğim gibi Almanya Milli Takımı'nın beyni konumunda. Hücuma yön vermesinin yanında, gerektiğinde kendisinin de sorumluluk alabileceğini düşünüyorum. Mesut Özil'in performansı Almanya'nın turnuvada neler yapabileceğinin bir kesiti olabilir. Bunun dışında Manuel Neuer ve Thomas Müller gibi 2 önemli isim es geçilmemeli.

        Almanya'nın kadrosunda Leroy Sane, Julian Weigl ve Joshua Kimmich gibi 3 önemli genç futbolcu var. Turnuva tecrübesi yüksek diğer isimlerin yanında elbette 11'de olmaları zor fakat, bu 3 isim mutlaka süre alacaktır. Bu isimler arasında seçim yapmam gerekirse Leroy Sane, daha çok heyecan yaratacak isim gibime geliyor.

Genel Bakış
        Tabi ki Almanya bu turnuvanın favori ekiplerinden biri, hatta bana göre Fransa, İngiltere, İspanya vs. gibi takımların bile önünde. Bir kesim Almanya'ya hazırlık maçları nedeniyle kupa şansı vermese de bu tür turnuvaların başarı gediklisi Almanya, benim için en büyük favori konumunda.

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder