4 Haziran 2016 Cumartesi

Takım Analizi: Fransa

        Diğer takımların aksine Fransa herhangi bir elemeden geçmedi turnuvanın ev sahibi olduğu için. Bu dönemde sadece hazırlık maçları oynayan Fransa ,12 hazırlık maçında 8 galibiyet 4 tane de mağlubiyet aldı.

Kadro
        En büyük favorilerden biri olan Fransa, çok dinamik ve genç bir kadroyla yer alacak turnuvada. Kadro kalitesi ve bireysel performanslar bazında en büyük favori demek yanlış olmaz heralde. Pozisyon pozisyon bakacak olursak, turnuva tecrübesinden yoksun bir kadronun arkasında Lloris gibi tecrübeli ve şüphesiz mevkisinde dünyanın en iyilerinden bir kalecinin olması onlara güven verecektir.

        Stoper mevkii en çok tartışılan mevki turnuva öncesinde. Varane ve Sakho'nun sakatlıklarından dolayı kadroda olmaması endişe verici olsa da Koscielny'nin yanında Mangala veya Mathieu'yla pozitif bir denge yakalamaları düşündükleri kadar zor olmayabilir. Deschamps'ın bekleri elemelerde çoğunlukla yaptığı gibi Sagna ve Evra olarak tercih etmesi büyük ihtimal. Orta saha ve hücum hattında çok fazla kapalı kutuya sahip olan Deschamps, savunma dörtlüsünde güven verici tercihlerde bulunacaktır.

        Fransız orta sahası yazarken bile gülümsetiyor insanı. Böyle bir orta saha üçlüsü çoğu hocanın hayal edebileceğinden bile daha fazlası. Matuidi ve Kante takımın dinamizmini çok başka boyutlara çıkarıyorlar. Eğer hoca maçına göre Lassana Diarra (Kante) tercihinde bulunmazsa Matuidi-Kante-Pogba üçlüsü turnuvayı birçok açıdan domine edecek güce sahipler. Fiziksel olarak çok ekstra olan bu üçlünün üretkenlik yükünün Pogba'da olacağını söylemek yanlış olmaz. Pogba elbette dünyanın en iyi oyuncularından birisi ve artık milli takımda da ipler onun elinde. Böyle yetenekli ve opsiyonlu bir kadronun bile tartışmasız oyun içi lideri olan Pogba, turnuvadan sonra düşündüğümüzde aklımıza gelecek ilk isim olabilir.

        İleri uçta alternatif çok fazla ve rotasyon kaçınılmaz. Griezmann, Fransızların gol yollarındaki en büyük umudu. Sahip olduğunu bildiğimiz becerilerinin üstüne bir de La Liga'ya damga vurduğu bir sezon ekledi. Onunla birlikte yine kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Payet hücum hattındaki ikinci formanın en büyük adayı. Coman-Martial ikilisi Fransızların göz bebeği konumunda. Bu iki genç yıldız da mutlaka süre bulacaklar ancak Deschamps'ın ilk maçtan itibaren bu ikiliden birine formayı emanat edip etmeyeceğini tahmin etmek zor. Deschamps'ın santrafor için bir numaralı adayı son zamanlarda hep Giroud oldu. Eğer forma onun olursa bitiriciliği konuşturması için baya bir fırsatı olacak gibi gözüküyor. Hepsi ayrı ayrı çok iyi sezon geçiren Fransa takımı turnuvaya damga vurmaya en büyük aday.

Artıları / Eksileri
        Çok dinamik ve fizik gücü yüksek bir takıma sahipler. Oyuncuların birçoğu çok iyi sezon geçirdi, formda geliyorlar. Fransız halkı potansiyelin farkında, ev sahibi avantajını fazlasıyla hissettireceklerdir. Lloris yıllanan çok tecrübeli bir kaleci ve altın çağını yaşıyor. Pogba için herkesin vurmasını beklediği o damgayı dünya futboluna vurma fırsatı geldi ve bunun farkında gözüküyor. Griezmann dünyanın sayılı gol ayaklarından.

        Eksilerine gelecek olursak; turunuva tecrübesi yüksek bir kadro değiller. Performansı kapalı kutu olan çok fazla oyuncu var. Varane, Sakho, Zouma defans için büyük eksikler. Diarra/Kante tercihi Deschamps'a maçına göre düzen şansı sunsa da aynı tarz oyuncular değiller, Deschamps dengeyi doğru kurmak zorunda. Benzema'nın tercih edilmeyişi gol yollarındaki bir başarısızlık halinde başlarını ağrıtabilir


Kilit Oyuncular ve Yıldız Adayı
        Pogba'nın üzerindeki sorumluluk çok fazla. Son yıllarda gördüğümüz belki de en komple oyuncu. İpler onun elinde olacak, eğer bekleneni verebilirse takıma level atlatır. Tabi ki turnuvadaki performansı önümüzdeki sezon hangi dünya devine nasıl astronomik bir bonservis bedeliyle gideceği konusunda da belirleyici olacak. İkinci değinmemiz gereken isimse Griezmann. Harika bir oyuncu olduğunu geçirdiği sezonla ispatladı. Atletico'daki gibi atıp attırmaya devam ederse çok can yakar.

        Takımda iki tane de büyük yıldız adayı var. Martial, çok astronomik bir bonservisle Manu'ya geldi ve çok tartışıldı. Çok özel bir oyuncu ve inanılmaz bir potansiyel. Dikine bu kadar etkili bir oyuncu turnuvanın sürpriz ismi olmaya da çok müsait. Coman, Juve'den Bayern'e geldiğinde işi pek de kolay değildi. O rekabette alabileceği maksimum süreyi almayı başardı. Çok kolay hem gole giden, hem de asist yapabilen bir oyuncu. Süre bulursa adından söz ettirmesi sürpriz olmaz.

Genel Bakış
        Fransa benim nezdimde turnuvanın en büyük favorisi, aslına bakarsak bahis şirketleri de benden çok farklı düşünmüyor. Final dışındaki bir sonuç onlar için net bir hayal kırıklığı olacaktır. Öne çıkabilecek çok fazla oyuncuya sahipler. Ev sahibi avantajıyla birlikte kupayı eline almaya en büyük aday diyebiliriz Fransa için.

Hazırlayan: Utku YÜCEL
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder