4 Haziran 2016 Cumartesi

Takım Analizi: İsviçre


        Euro 2016 Elemelerinde E Grubu’nda yer alan İsviçre, grup mücadelesine İngiltere ve Slovenya mağlubiyetleriyle başladı. Üst üste gelen iki mağlubiyet, moralleri bozdu fakat galibiyet serisiyle toparlandılar. Grupta İngiltere’nin ardından ikinci sırada yer alan İsviçre turnuvaya katılmaya hak kazandı.

        Ülkemizde Samsunspor’da da görev alan Vladimir Petkovic, turnuvada İsviçre Milli Takımı’nın başında görev alacak. Turnuva öncesi iki hazırlık maçından da sahadan mağlubiyet ile ayrılan İsviçre’yi turnuva öncesi kaleme aldık, iyi okumalar.

Kadro
        İsviçre, turnuvaya kaleci rotasyonunda en az sıkıntı yaşayacak takımlardan birisi olarak gidiyor. Sommer, Hitz ve Bürki kim oynarsa oynasın; birbirlerini aratmayacak üç isim. Hem yaşları hem de yetenekleri birbirlerine yakın.

        İsviçre’nin bek oyuncuları turnuvanın en dikkat çeken bekleri olabilir. Her iki bek oyuncusu da çok kaliteli ve takımlarına büyük artı katacaktır. Sağda Lichtsteiner, solda Ricardo Rodriguez büyük iş yapacaktır. Beklerinin üst düzey performansını stoper oyuncularından beklemek biraz zor.

        Orta sahada ise Galatasaray’dan tanıdığımız Dzemaili forması garanti olan isimlerden.  Turnuva öncesi Arsenal’e transfer olan Xhaka da en çok göz önünde olacak oyuncuların başında geliyor. Yaklaşık 25 milyon Euro karşılığında Arsenal’e transfer olan Xhaka, bu turnuvada hem ülkesini zaferlere taşımak için hem de kendisini kanıtlamak için oynayacaktır. Dzemaili- Xhaka ve Behrami üçlüsünü bekliyorum ben orta sahada.  Hem orta sahayı kapatmak hem de oyunu iyi yönle oynamak adına bu hamle gelecektir. 

        Orta saha alternatiflerinde 21. yüzyılda Bundesliga, Serie A, Premier Lig ve Ligue 1'de gol atmayı başaran ilk futbolcu olan Gelson Fernandes, Denis Zakaria ve Fabian Frei da var. 

        4-3-3 taktiğiyle sahaya çıkmasını beklediğim İsviçre’nin hücum oyuncuları ise göz dolduruyor. Shaqiri, Mehmedi, Breel Embolo, Haris Seferovic, Admir Mehmedi, Shani Tarashaj ve Eren Derdiyok, İsviçre’nin gol beklediği isimler olacaktır.

Artıları / Eksileri
        Kalecilerin üçünün de güven veren isimler olması önemli bir avantaj. Beklerin hücuma büyük katkı vermesi, kanat oyuncularını ve golcüleri rahatlatacaktır. Özellikle hücum oyuncularının hızlı, bitiriciliği iyi oyuncuların olması İsviçre’nin en önemli kozu durumunda.

        İsviçre’nin eksik noktaları ise; stoper oyuncularının güven vermemesi ve orta sahanın güçlü takımlara karşı yumuşak kalacak olmasıdır.


Kilit Oyuncular ve Yıldız Adayı
        Lichtsteiner  ve Rodriguez savunmadan başlayarak gelişecek hücumların kilit isimleri. Orta sahayı yönetme görevi ise Xhaka’ya düşecek. Shaqiri, kanat organizasyonlarında yükü çekecek isim ve santraforlardan Eren Derdiyok, Mehmedi ve Seferovic bu takımın kilit isimleri.

        İsviçre Milli Takımı’nda yıldız adayım Basel’de forma giyen genç oyuncu Embolo. Sürati ve potansiyeliyle dev kulüplerin radarına giren Embolo, bu turnuvada şans bulması durumunda kendini kanıtlayacaktır.

Genel Bakış
        İsviçre’nin, A Grubunda Fransa’nın ardından gruptan ikinci olarak çıkacağını düşünüyorum. Kağıt üstünde de ikincilik için favori durumundalar. Gruptan çıktıktan sonra ise şu ana kadar turnuva başarılarının olmaması onları motive edecektir. Son durak neresi olur bilemem ama İsviçre’nin maçlarının çok zevkli geçeceğine inanıyorum. Hem oyuncular hem de oyun anlayışa bana o mesajı veriyor. Umarım her maçı keyifli olur ve biz futbolseverler memnun kalırız. Teşekkürler.

Hazırlayan: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder