5 Haziran 2016 Pazar

Takım Analizi: Galler

        Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde B Grubu'nda yer alan Galler, grubu Belçika'nın ardından 2. sırada bitirerek 1958'de İsveç ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nın ardından 2. kez böylesine büyük bir turnuvaya katılıyor.

        Grup etabında Belçika, Bosna Hersek, İsrail, Güney Kıbrıs ve Andorra gibi; Belçika dışında nispeten dişine göre rakiplerle mücadele eden Galler, 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alıp 21 puan toplayarak oldukça iyi performans gösterdi. Grup etabında Galler adına dikkat çeken hususlar ise grubun en az gol yiyen ve Andorra'nın ardından en az gol atan ekibi olmalarıydı.

        Euro2016'ya hazırlık aşamasında ise Kuzey İrlanda ve Ukrayna ile karşılan Galler bu maçlardan galibiyet çıkaramadı.

Kadro
Kaleci: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Liverpool), Fon Williams (Inverness)

Defans: Ashley Williams (Swansea City), James Chester (WBA), James Collins (West Ham United), Ben Davies (Tottenham), Neil Taylor (Swansea City), Chris Günter (Reading), Jazz Richards (Fulham)

Orta Saha: David Vaughan (Nottingham Forrest), Aaron Ramsey (Arsenal), Joe Allen (Liverpool), Joe Ledley (Crystal Palace), Andy King (Leicester City), David Edwards (Wolverhampton), Jonathan Williams (Crystal Palace), George Williams (Fulham), David Cotterill (Birmingham)

Forvet: Hal Robson-Kanu (Reading), Gareth Bale (Real Madrid), Sam Vokes (Burnley), Simon Church (MK Dons)

        Teknik direktör Chris Coleman, 23 kişilik net kadroyu oluşturmadan önce, 29 kişilik ön kadroyu açıklamıştı ve ön kadroda sakatlığı sebebiyle Gareth Bale yoktu. Galler'in en dikkat çeken futbolcuları hiç kuşku yok ki Gareth Bale ve Aaron Ramsey. Onun dışında dikkat çeken diğer husus ise Galler Milli Takımı oyuncularının neredeyse hepsi İngiltere liglerinde forma giyiyor olması.

        Chris Coleman'ın genel olarak çok sadık kaldığı bir tatiksel diziliş yok ancak birçok maçta Antonio Conte'nin Juventus'u gibi defansı üçlüyor ve asıl görev yeri bek olan iki ismi 2. bölgeye kaydırıyor. Ayrıca takımın herşeyi Gareth Bale çizgide hapsolmanın dışında biraz daha merkeze ya da forvete yakın oynuyor. Sınırsız serbestlik mevcut. Oyunun savunma yönü daha çok takım genelinde, hücum yönü ise Gareth Bale'in kişisel yeteneklerine bağlı bir takım hüviyetinde.

        Ejdarhaların kale için ilk tercihi Wayne Hennessey. Onun hemen önünde orjini sol bek Ben Davies, kaptan Ashley Williams garanti seçimler gibi gözüküyor, stoper için diğer kalan formaya en büyük 2 aday James Chester ya da Chris Günter. Kenar savunucuları için Neil Taylor ve Jazz Richards isimleri ön plana çıkmakta. Merkezde ise Andy King, Aaron Ramsey ve Joe Allen olması yüksek ihtimal. Ve tabi ki Garet Bale, özellikle sahanın 3. bölgesinde onu her yerde görmek mümkün olacak. En uçta ise tercih Robson-Kanu olacak gibi.

Artıları / Eksileri
        Artı yönlerinden bahsedecek olursak, oyuncuların büyük çoğunluğunun Premier Lig gibi mücadele ve fizik gücünün gerektiği ligde oynamaları en önemli artıları. Galler'de fizik ve mücadele ön planda ve bunun sonucunda maçalrda önemli bir direnç ortaya çıkıyor. Oyun anlayışlarından kopmadıkları sürece zor gol yiyen bir ekip görüntüsünü çiziyorlar.

        Galler'in eksi yönlerinde öne çıkan en önemli detay özellikle hücum gücünün tek bir oyuncuya bağımlı olması. Bu ismi tahmin etmek zor değil: Gareth Bale. Grup maçlarında attıkları 11 golün 9'un da imzası var. Galler adına en çok şut kullanan ve tabela yapması en olası oyuncu Gareth Bale. Rakip tarafından kilitlenen bir Bale'ın, Galler'in en büyük sıkıntısı olacağını görmek zor değil. Hücumda neredeyse alternatifleri yok ve bu tür turnuvalarda oldukça tecrübesizler.


Kilit Oyuncular ve Yıldız Adayı
        Ondan başkasını düşünmek aptallık olur: Gareth Bale. Kesinlikle göstereceği performans Galler'in neler yapacağının yansıması olacak.

        Galler'in kadrosunda genç isim sayısı oldukça az ve yıldız adayı gösterilecek bir futbolcu yok, belki forma şansı bulduğu taktirde George Williams bu kategoriye girebilir.

Genel Bakış
        Öncelikle en iyi 3.ler kuralı gelmesi her ülke gibi haliyle Galler'in gruptan çıkma şansını yükseltti. Ancak Galler'in rakiplerine baktığımızda İngiltere dışında Slovakya ve Alan Dzagoev'siz kapalı kutu Rusya var. Ayrıca Slovaklar turnuvaya oldukça formda geliyor. Grup tam bir muamma gibi gözükse de Galler'in gruptan çıkacağını düşünüyorum. Peki daha ileriye gidebilirler mi, hiç sanmıyorum. Yine de bekleyip görmek en sağlıklısı olacaktır.

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder