5 Haziran 2016 Pazar

Takım Analizi: Rusya

        Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında G Grubu'nda yer alan Rusya, grubu Avusturya’nın ardından ikinci sırada bitirdi ve turnuvaya katılmaya hak kazandı. Avusturya ile liderlik mücadelesi vermeleri bekleniyordu fakat beklenmedik şekilde puanlar kaybeden Rusya, ikinci sırada yer alabildi. Rusya, Avrupa Şampiyonası’na 11. kez katılıyor; Almanya’nın (12) ardından en çok katılan ülke konumundalar.

        Rusya, grup aşamasında Capello ile yollarını ayırdı ve Leonid Slutski‘yi göreve getirdi. Leonid Slutsky, Rusya’nın başında ilk defa bir uluslararası turnuvaya katılıyor. Ağustos 2015’te görevi devraldıktan sonra çıktığı dört grup maçını da kazanan 44 yaşındaki Slutsky, Euro 2016’daki en genç teknik direktör ünvanına sahip olacak. Turnuva sonuna kadar sözleşme imzalanan Slutski, başarılı bir performans gösterirse yola beraber devam edilir.

Kadro
        Rusya, bu turnuvaya Kerzhakov, Dzagoev ve Zhirkov’u sakatlıkları sebebiyle götüremeyecek. Zhirkov’un ve Dzagoev’in bu tarz turnuvalarda daha önce kendilerini ispatlamışlığı vardı fakat onlarsız Rusya’nın gücünün azalacağını söylememiz lazım.

        Rusya, kadrosunda iki tane devşirme oyuncu da bulunduracak. Schalke 04’te forma giyen ve Rus vatandaşlığına geçen orta saha oyuncusu Roman Neustadter ve Lokomotiv Moskova'nın Brezilya asıllı kalecisi Guilherme, turnuvada Rusya forması giyecek


Kaleci: Igor Akinfeev (CSKA Moskova), Marinato Alvim Guilherme (Lokomotiv Moskova), Yuri Lodygin (Zenit)

Defans: Alexey Berezutskiy, Vasily Berezutskiy, Sergey Ignashevich, Georgy Shchennikov (CSKA Moskova), Dmitry Kombarov (Spartak Moskova), Roman Shishkin (Lokomotiv Moskova), Igor Smolnikov (Zenit)

Orta saha: Igor Denisov (Dinamo Moskova), Denis Glushakov (Spartak Moskova), Alexander Golovin, Roman Shirokov (CSKA Moskova), Roman Neustadter (Schalke 04), Oleg Ivanov (Terek), Pavel Mamaev, Dmitry Torbinskiy (Krasnodar), Alexander Samedov (Lokomotiv Moskova), Oleg Shatov (Zenit)

Forvet: Artem Dzyuba, Alexander Kokorin (Zenit), Fedor Smolov (Krasnodar)

Artıları / Eksileri
        Birbirleriyle oynamaya alışık olan isimlerin fazlalığı Rusya’ya yardımcı olacaktır. Tecrübeli bir ekip oldular ve turnuva geçmişleri var. Forvette takımın en büyük gol silahı olan Dzyuba çok iyi bir eleme grubu geçirdi.  Grup aşamasında atılan gollerin yarısına katkıda bulundu. Oyuncunun bu formu Rusya’yı güçlendirecektir.

        Rusya’nın turnuvada canını yakabilecek eksilerinden bana göre en başta geleni; turnuvalarda kolay gol yemeleri. Turnuva geçmişinde son 15 maçın sadece ikisini gole kapatabildi. Zhirkov, Dzagoev ve Kerzhakov’un olmaması da sıkıntı yaratacaktır. Özellikle maçı tek başına koparabilecek oyuncu sayısı takım içinde bu kadar azken bu üç oyuncunun tecrübesi fark yaratabilirdi.


Kilit Oyuncular ve Yıldız Adayı
        Turnuvada Rusya’da Dzyuba, Kokorin, Oleg Shatov, Pavel Mamaev ve kaleci Akinfeev kilit isimler. Özellikle Akinfeev’in zaman zaman yediği hatalı goller veya tam tersi tek başına maç kazandırması Rusya’nın kaderini çizebilir.

        Rusya, takım yaş ortalaması yüksek bir takım belki net genç bir yıldız öneremem ama eleme grubunda gösterdiği performansı bu turnuvada da göstermek isteyecek olan Dzyuba, Rusya’da takımın yıldızı olur diyebileceğim bir isim.

Genel Bakış
        Rusya, B grubunda ikincilik mücadelesi verecektir. Grubun ağır favorisi İngiltere. İkincilik yarışında Galler ve Slovakya ile ne yaparlar bilemem ama zorlanacakları kesin. Rusya bu grupta 0 çekse de rahat bir şekilde ikinci olarak çıksa da şaşırmam. Eksik kadrolarıyla fazla ileriye gidebilceklerini düşünmüyorum, zayıf kalabilirler. Umarım bütün maçları güzel ve zevkli geçer.

Hazırlayan: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder