6 Haziran 2016 Pazartesi

Takım Analizi: Kuzey İrlanda

        Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası deneyimini yaşayacak Kuzey İrlanda Milli Takımı, bu turnuvaya şans eseri değil hak ederek, mücadelesiyle geldiğini kanıtlamak isteyecek.

        Elemelerde Romanya, Macaristan, Finlandiya, Faroe Adaları ve Yunanistan ile aynı grupta yer alan Kuzey İrlanda, 21 puan ile grubu lider olarak bitirmişti. Turnuvada C Grubu'nda yer alan Kuzey İrlanda, gruptan çıkmak için Almanya, Polonya ve Ukrayna ile mücadele edecek.

Kadro
        Kuzey İrlanda takımı belki yetenek olarak kısıtlı bir kadroyla bu turnuvaya gidiyor fakat mücadele güçleri çok yüksek. Grupta güçlü rakipleri var ama bana göre tek Almanya maçı onlar için erken bitebilir. O maçta da kıyasıya mücadeleden çekinmezler ama kadro kalitesi, tecrübe gibi unsurları da göz önünde bulundurmak lazım. 1986 Dünya Kupası’ndan bu yana ilk kez bir uluslararası turnuvada boy gösterecek olan Kuzey İrlanda’nın turnuva kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Mannus (St Johnstone), McGovern (Hamilton), Carroll (Notts County).

Defans: Cathcart (Watford), J Evans (West Brom), McAuley (West Brom), McCullough (Doncaster), McLaughlin (Fleetwood), Hodson (MK Dons), Hughes (Melbourne City), McNair (Manchester United), Baird (Derby County).

Orta Saha: Davis (Southampton), Norwood, (Reading), C Evans, (Blackburn Rovers), Ferguson (Millwall), Dallas (Leeds United), McGinn (Aberdeen), Ward (Nottingham Forest).

Forvet: K Lafferty (Norwich City), Washington (QPR), Magennis (Kilmarnock), Grigg (Wigan Athletic).

Artıları / Eksileri
        Kuzey İrlanda’nın bu turnuvada en büyük kozu, başarıya aç olmaları. Yıllar sonra ülkelerine bu gururu yaşatan futbolcular, üstlerinde bir yük olmadığını bildiği için rahat ve istekli oynayacaklardır.  Mücadele güçlerinin yanında duran topları da çok iyi kullanan ekip durumundalar.  Kuzey İrlanda’nın attığı gollerin %56’sı duran toplardan geldi ve bu Euro 2016’ya katılan 24 takım arasındaki en yüksek oran.

        Kuzey İrlanda’nın turnuvada eksik yönleri ise; tecrübesizlik ve yetenek olarak kısıtlı olmaları. Grupta da çok zorlu rakipler ile karşılaşacaklar. Bu dezavantajlar karşısında Kuzey İrlanda neler yapacak göreceğiz.


Kilit Oyuncular ve Yıldız Adayı
        Kuzey İrlanda Milli Takımı’nda savunmada Jonny Evans, orta sahada Steven Davis ve forvette ise Kyle Lafferty takımın kilit isimleri. Ligimizde Çaykur Rizespor’da da forma giyen Kyle Lafferty, attığı 7 gol ve yaptığı 1asistle Kuzey İrlanda’nın attığı 16 golün yarısına katkıda bulundu ve bu turnuvada ülkesinin en önemli gol silahlarından birisi olmayı başardı.

Genel Bakış
Kuzey İrlanda, seneler sonra bu seviyede bir turnuvaya katılıyor ve bunun önemini bütün takım farkında. Grupları zor, kadroları zayıf ama hırslı bir Kuzey İrlanda izleyeceğimiz kesin. Gruptan çıkma şanslarını çok buluyorum fakat maçlarında kıyasıya mücadele olacağı kesin. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonasında neler yapacak göreceğiz.

Hazırlayan: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder