4 Mayıs 2017 Perşembe

Röportaj: Oğuzhan Çapar (Balıkesirspor)


          Transfer Merkezi'nin bugünkü konuğu Balıkesirspor'un 1996 doğumlu stoperi Oğuzhan Çapar. Bu sezon 21 maçta forma şansı bulan başarılı stoper ile yaptığımız keyifli röportajı hep birlikte okuyalım.

“Takımın Süper Lig’de mücadele ederken son haftalarda kadroya girmiştim ama bu sezon itibariyle oynamaya başladım.”

          İlk olarak Yeni Sanayispor’da futbola başladım. 3-4 sezon burada oynadıktan sonra Osman Yiğit hocamızın istemesiyle Balıkesirspor’un altyapısına geçiş yaptım. U21’de forma giymeye devam ederken Kemal Özdeş hocamız beni kampa götürdü ve A Takıma geçiş sürecim başladı. Takımımız Süper Lig’de mücadele ederken ligin sonlarına doğru kadroya girmeye başladım. Sonraki sezon Erkan Sözeri takımın başına geldi ve benim için biraz sıkıntılı süreç gelişti. A Takım ile antrenmanlara katılamıyordum. Daha sonra teknik direktör değişikliği gerçekleşti ve bu benim açımdan da iyi oldu. A Takım ile antrenmanlara katılıp zaman zaman kadroya girebiliyordum. Bu sezona da Reha Erginer ile başlayıp daha sonra takımın başına Can Cangök geldi. Reha Erginer döneminde Türkiye Kupası maçlarında forma giymiştim, beni ligde ilk oynatan Engin Çatır'dı. Can Hoca'nın gelmesiyle ligde de süre almaya başladım.

“Doğup büyüdüğüm şehrin formasını profesyonel olarak ilk kez giymek benim açımdan inanılmaz heyecan verici bir duyguydu.”

          Benim ilk profesyonel maçım Hatayspor ile oynadığımız Türkiye Kupası maçıydı. Benim açımdan inanılmaz heyecan verici bir duyguydu. Doğup, büyüdüğün şehrin takımında forma giymeye başlıyorsun, çok mutlu olmuştum. Hüseyin abiyle (Hüseyin Tok) beraber oynamıştım ve sağ olsun bana çok yardımcı olmuştu. Ayrıca o maçta Çağatay Vatan da sonradan oyuna girmişti ve biz kulübün altyapısında yetişip beraber oynamıştık o maçta. Benim için o günün ve o maçın yeri çok ayrı.

“Boluspor maçında yaptığım hata sonucunda sağ olsun takımdaki abilerim bana çok destek oldu.”

          Boluspor maçı benim ligde ilk 11 başladığım ilk maçtı. İkinci yarının hemen başında bir hata yaptım ve kendi kaleme gol attım. Yediğimiz golün hemen ardından korner kazandık ve Bülent abi (Bülent Cevahir) bana gülerek; “ Bizim kaleye gol attın şimdi git onların kalesine gol at “ dedi. Ben de ileriye çıkıp ön direğe doğru hareketlendim, topu arkaya sektirdim ve Burak abi (Çalık) golü attı. O yaşadığım 1-2 dakika inanılmazdı, kendi kaleme gol attığımda sağolsun takımdaki abilerim bana çok destek oldu.


“Elazığspor maçında attığım gol bir bakıma oyun tarzımı da yansıttı.”

          Altyapıda forma giyerken stoper olmama rağmen orta saha ve forvet mevkilerinde de forma giydim. Bir defans oyuncusuna göre fazla gol atmıştım ve bir dönem takımın penaltılarını ben kullanıyordum. Bundan dolayı bir stoper göre ayağım daha temiz ve daha seri. Elazığspor maçında golü ben hazırladım ve uzaktan attığım şutla golü attım. Bir 5-10 saniye ne olduğunu anlayamamıştım zaten. Güzel bir anıydı benim için ve ayrıca attığım o gol bir bakıma benim oyun tarzımı da yansıttı.

“Can hocam bana güvendi ve beni oynattı, kendisine çok teşekkür ediyorum.”

          Can Cangök hocanın Akhisar Belediyespor ile oynadığımız hazırlık maçına geleceğini biliyordum. O maçta ön libero olarak oynadım ve kendi açımdan beklediğimden iyiydi. Can hoca takımın başına geldikten hemen sonra bana çok çalışmam gerektiğini ve takımda şans vereceğini söyledi. Haftalar geçtikçe aldığım süreler arttı. Kendisine çok teşekkür ediyorum, bana güvendi ve şans verdi.

“Sezon başında takımdan ayrılıyordum ama Reha Hoca gitmemi istemedi.“

          Ben aslında sezon başında takımdan ayrılıyordum, 3.Lig’den teklifler vardı. Reha hoca gitmemi istememişti ve takımda kaldım. Bu işler nasip, Hüseyin abinin (Tok) sakatlığı nedeniyle sezona geç başlaması, başka yaşanılan sakatlıklar ve takım olarak yaşanılan kadro sıkıntısı sonucunda oynamaya başladım. Sanırım biraz şanslıyım bu konuda.

“İyi oynadığım gibi kötü oynadığım maçlar da var, daha iyi olmak için sürekli çalışıyorum.”

          Kendi performansımı değerlendirmem gerekirse iyi oynadığım maçların yanında kötü oynadığım da maçlar oldu. Göztepe maçı, Adana Demir maçının bir bölümü ve kupada oynadığımız Darıca Gençlerbirliği maçlarında gösterdiğim performans iyi değildi. Kötü oynadığım maçların ardından ders çıkarmaya çalışıyorum. Daha iyi olmak için, performansımı arttırmak için sürekli çalışıyorum. Kalan maçlarda ise en azından sınıfı geçtiğimi ve iyi oynadığımı düşünüyorum.

“Bir stoperin yaşayacağı her şeyi yaşadığımı söyleyebilirim.“

          İlk oynadığım Hatayspor ve son oynadığım maça kadar bir stoperin yaşayacağı her şeyi yaşadığımı söyleyebilirim. Kendi kaleme gol attım, penaltı yaptırdım, gol attım, iyi ve kötü oynadığım maçlar oldu. Sahada olduğum her dakika, kötü veya iyi oynadığım her maç benim için bir tecrübe. Dediğim gibi sürekli dersler çıkarıyorum, tecrübe kazandım ve bu çok önemli.


“Milli Takım benim için çok güzel bir deneyim ve tecrübe oldu.”

          Sürekli şans bulduğum için aslında Milli Takım’a çağrılmayı bekliyordum. Hocalarımda çağrılabileceğimi söylemişti. Benim için güzel bir deneyim ve tecrübe oldu. Biri 90 dakika olmak üzere 2 maçta da forma giydim ve iyi oynadığımı düşünüyorum. Kampta kaldığımız kısa süre içinde bile yeni şeyler öğrendim. Çok güzel ve farklı bir ortam vardı.

“Takımımızdaki bütün futbolcular adam gibi adam.”

          Takımımızda birçok tecrübeli isim var. Yaş olarak bizden büyük isimler bize inanılmaz destek oluyor, yardımcı oluyor. Arkadaşlık üst seviyede. Bu bizim gibi gençler için büyük bir şans, hepsine tekrar teşekkür ediyorum. Hani “adam gibi adam” tabiri var ya hepsi öyle.

“Öncelikli hedefim Balıkesirspor formasıyla Süper Lig’e çıkıp orada mücadele etmek.”

          Kendimi sürekli geliştirmek ve mümkün olabildiğince en üst seviyeye gelmek istiyorum. Öncelikle hedefim şehrimin takımı Balıkesirspor ile Süper Lig’e çıkıp orada formasını giymek. Avrupa hayalim de var ama her şeyin sırası var. Balıkesirspor forması giyip üst liglerde oynayan ya da oynadığı ligde kalıcı olan oyuncu çok.

“Balıkesirspor taraftarını çok seviyorum.”

          Balıkesirspor taraftarını çok seviyorum ve saygı duyuyorum. Benim gibi genç bir futbolcuyu sürekli destekliyorlar, bu benim açımdan çok önemli. Onlara diyeceğim tek şey her ne olursa olsun gelip bizi desteklemeleri. Bu röportaj için sizlere çok teşekkür ediyorum, Türkiye’nin tüm liglerine önem vererek bizlerin sesi oluyorsunuz. Yayın hayatınızda başarılar.

Röportaj: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder