18 Aralık 2014 Perşembe

Allsvenskan’da Sezonun Dikkat Çekenleri (3)


Allsvenskan’da Sezonun Dikkat Çeken Performansları
        Geçtiğimiz günlerde birinci  ve ikinci bölümünü yayınladığımız "Allsvenskan’da Sezonun Dikkat Çekenleri" yazı dizisinin üçüncü ve son bölümüyle karşınızdayız. Geride kalan sezonda performansıyla dikkat çeken, sürpriz çıkışlar yakalayan ya da takımın başarısında önemli pay sahibi olan isimleri sizin için derledik. Buyrun, hep birlikte okuyalım...

Arnór Ingvi Traustason (21)
        Ne ülkesi İzlanda’da, ne de kısa süreli Norveç macerasında bu kadar etkili bir Traustason görmemiştik. Seviye atladı İsveç’te. Sezonun son kısmında sakatlık sebebiyle takımından ayrı kalsa da, süre aldığı zaman zarfında takımın en önemli hücum silahlarından birisi oldu. Uzaktan attığı etkili şutlar ve çizgiye inip açtığı etkili ortalar onu ayrıcalıklı yaptı. 3 golün yanına 5 asist ekledi oynadığı 18 maçta. Kendisinden gelen ekstra katkı sayesinde hoca Andersson’un da işi kolaylaştı. Yaşı da henüz bir adım daha ileriye gitmesi için yeterli. Bu yıl göstereceği performansa göre iyi noktalara gelebileceğini düşünüyorum.

Alhaji Kamara (20)
        Tam 1.ligimize uygun bir yapısı var Alhaji Kamara’nın. Duygusal yapısını idare etmek zor ama şansı Andersson gibi ona güvenen bir hocayla çalışması oldu Norrköping’de. Gördüğü gereksiz kartlar en büyük handikabı olsa bile, bu yılın çıkış gösteren isimlerinden oldu kendisi. 10 gol 3 asistlik katkısı ile takımının lige tutunmasında büyük payı var. Hızı, arzulu oyunu ve yeterli düzeydeki bitiriciliği 1.ligimiz için bence yeterli düzeyde. En büyük handikapları dediğim gibi kolay kartlar görmesi ve duygusal yönü.

Linus Wahlqvist ( 18)
        İsveç U19 ve daha alt yaş kategorilerinde çoğunlukla stoperde görev alsa da Wahlqvist, Norrköping’de hep bekte görev aldı. Hem sağ bek, hem de sol bekte oynadığını da ekleyelim. Açıkçası bekte de daha iyi randıman verdiğini de düşünüyorum. U19’da izleme fırsatım oldu onu stoperde, pek beğenmedim. Hücuma katkısı ve çizgiye iyi kullanması bekte onu daha iyi yapıyor. Henüz yaşı genç olmasına rağmen düzenli olarak 11’de görev alması en büyük avantajı. Geleceği çok parlak ve ilerleyen yıllarda hedefi olan bir takıma transfer yapmasını bekliyorum. Sezonu 2 asistle tamamladığını da ekleyelim.

Emil Bellander (20)
        Çok süre alamıyor Gefle’de ama oynadığı kısıtlı sürelerde stilini çok beğendiğim bir isim oldu Bellander. Merkez forvet özelliği olan 1.93’lük oyuncunun sırtı dönük iyi oyunu, ilerde top saklaması ve aniden kaleye yolladığı şutlar beğendiğim özellikleri. Hantal yapısı en büyük dezavantajı.  Geçen sezon hiç ilk 11 yapamamıştı ama bu yıl 2 kez 11 çıkmayı başardı. Yine de kısıtlı kadroya sahip Gefle’de dahi fazla forma giyememesi düşündürücü.  1 gol 2 asistle tamamladı sezonu. Bu yıl bir adım ileriye adım atabileceğini düşünüyorum, takibimde.

Joel Enarsson (21)
        Çok az süre aldı bu sezon Mjallby’de ama ben hayran kaldım kendisine ne yalan söyleyeyim. Ceza alanı içinde çok tehlikeli olan Enarsson’un 1.80 boyuna rağmen hava toplarındaki hakimiyeti dikkat çekiyor. Zıplama özelliği üst düzey. Topla ilişkisi çok iyi olmasa da, servis özelliğiyle de beğenimi kazandı epey. Norrköping’e transfer yapmayı başardı kısa sürede gösterdiği performansla. İşi kolay değil 11 yapma konusunda ama hamle oyuncusu olarak değerli olduğu kanaatindeyim.

Nicklas Bärkroth (22)
        İsveç’te değeri bilinmeyenlerden Barkroth. Norrköping’e transfer yaptı o da ama daha iyi yerleri hak ettiği kanaatindeyim. Akan oyunda topla çok iyi. Yaptığı asist sayısı 10’du bu sezon. Bu sayının 10’da kalması tamamen takım arkadaşlarından kaynaklıydı zira en kötü 15’i bulurdu bu sezonki performansıyla. Gol konusundaki sıkıntısı da yine takımla bağlantılıydı. Son sıraya demir atan bir takımda yapabileceklerinin en iyisini yaptı. Çizgiyi arkasına aldığı zaman içe kat edip rakip savunmayı fazlasıyla zorlayan ince bilekli çocuğu bu yıl Peking’de izleyeceğiz. Hayır olsun.

Jesper Karlström (19)
        Acilen transfer yapması lazım yoksa Brommapojkarna’da heba olup gidecek Karlström. Orta alanın ortasında oyunun her iki yönünü de oynayabiliyor olması ile dikkat çeken Karlström’ün uzaktan attığı etkili şutlar ile rakibin dengesini bozan ters topları en beğendiğim özellikleri. Fizik olarak da ezilmemesi ve rakibine cevap verebiliyor olması oynadığı bölge nazarında önemli. Yaşına rağmen aldığı sorumluluk çok büyük ve bunun altında kalmıyor olması da takdir edilesi. Allsvenskan’da kalması lazım. Yeteneği bunu hak ediyor.
——— Bitti ———

Hazırlayan: Emrah ÇETİN
Transfer Merkezi İsveç Temsilcisi
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum: