21 Mart 2017 Salı

Adalar'dan Şampiyon Gelir


          Transfer Merkezi'ndeki serüvenimin bağlangıcı olan, 2013'ün buz kesen son ayında klavyemden sözcüklere dökülen "Bize Her Yer Deplasman" adlı yazımda amatör takım olmaları yetmiyormuş gibi rakipleri farklı yerlerde ağırlamak zorunda kalan takımların kısa bir bilançosunu çıkarmıştım. Endüstriyelleşen futbolda amatör olmak da eskisi kadar kolay değil; varolabilmeniz için ufak da olsa belli bir bütçeye sahip olmanız gerek. Yirmi inek, bir çamaşır makinesine karşılık bir takıma transfer olmak tarihin tozlu ve sapsarı sayfalarında yerini çoktan alsa da bu endüstriyel futbolun kurtlar sofrasına dönen bu ortamında imkânsızı kılan ekipler de olmuyor değil...

          Erdek'in çaprazında, ortasında bulunduğu masmavi Marmara ile adaş bir ilçenin temsilcisi. Sahaları olmamasına karşın kavuniçi-mavi bayrağı Balıkesir'in en iyi 14 takımı arasına 2 sene gibi kısa bir sürede taşıyan ve alkışı sonuna kadar hak eden bir topluluk: Marmara Adalar Belediyespor.

          Futbol serüvenleri 2013-2014 sezonunda Balıkesir 2.Amatör Marmara Grubu'nda başlar. Deneyimsizliklerinden olsa gerek ligde iddiaları kalmayınca ligin sonlarına doğru ligden çekilirler. Bir sonraki sezon mücadele ettiği 2.Amatör Marmara A Grubu'nun 6.haftasında liderliği devralır; lakin 8.haftada en yakın takipçisi Gönen Karşıyaka'ya 3-0 kaybedince şampiyonluk başka bahara kalacaktır. Gerek iç saha gerek dış saha maçlarını Gönen, Erdek, Bandırma'da yaparlar.

          Geçtiğimiz sezon yine 2.Amatör Marmara A Grubu'nda yer alırlar. Tuzakçıspor, Bandırma Çelikspor, Musakçaspor ve Avşaspor ile girdiği şampiyonluk yarışında 8'de 8 yapıp tarihlerindeki ilk şampiyonluklarını doyasıya yaşarlar. Kavuniçi-mavilerin bu şampiyonluk yürüyüşüne Bandırma Sanayi Sahası tanıklık edecekti. Büyük çoğunluğu çalışanlardan oluşan Ada ekibinin futbolcuları maçlara gidebilmek için sabah 05:00 kalkıyor; gemiyle Erdek'e, oradan da Bandırma ve Gönen'e ulaşıyorlardı. Müsabakalar bitince yine dönüş yolculukları başlıyor,evlerine ancak 20:00'da varabiliyorlardı. Tüm bu olumsuz tabloya karşın Mehmet Gündoğan'ın talebeleri bu sezon mücadele ettikleri 1.Amatör Marmara Grubu'nda 20 maçta 55 puan toplayıp Gönen Reşadiyespor'u ikili averajda geçerek tarihlerinde ilk kez Süper Amatör'e çıktılar. Gerçek anlamda taraftarıyla futbolcusuyla inanmış bu ekibe gelecek sezon için sonsuz başarılar diliyorum.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder